Verbind je met ons

Pakistan

Zestig jaar betrekkingen tussen Pakistan en de EU - fototentoonstelling over Pakistan in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Ter herdenking van de 60e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Pakistan en de Europese Unie is gisteravond in Brussel een fototentoonstelling gelanceerd tijdens een evenement georganiseerd door de Pakistaanse missie bij de Europese Unie in samenwerking met de Europese Dienst voor extern optreden (EDEO). .

De fototentoonstelling die de rijke geschiedenis, het erfgoed, de architectuur, het toerisme, de sport en de religieuze, culturele en culinaire diversiteit van Pakistan laat zien, werd ingehuldigd door waarnemend minister van Buitenlandse Zaken Jauhar Saleem, die Brussel bezoekt om de 8e ronde van Pak EU Political Dialoog. De inauguratieceremonie werd bijgewoond door ambtenaren van Europese instellingen, diplomaten, intelligentsia en mediamensen.

In zijn opmerkingen ter gelegenheid wees de waarnemend minister van Buitenlandse Zaken Jauhar Saleem op het positieve traject in de bilaterale betrekkingen tussen Pakistan en de EU en het groeiende partnerschap op politiek, economisch en handelsgebied. Hij benadrukte dat de relatie tussen Pakistan en de EU een passende weergave was van de waarde van samenwerking bij mondiale uitdagingen, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en duurzaamheid, die een multilaterale en interdisciplinaire aanpak vereisten.

De waarnemend minister van Buitenlandse Zaken onderstreepte het enorme potentieel voor verdere uitbreiding van de betrekkingen tussen Pakistan en de EU in het kader van het strategisch inzetplan. Hij sprak de bereidheid van Pakistan uit om dit productieve en constructieve partnerschap te bevorderen, vooral op het gebied van wetenschap en technologie, aangezien dit de meest relevante sectoren zijn voor het bereiken van sociaal-economische ontwikkeling.

Deel dit artikel:

Trending