Verbind je met ons

Marokko

Marokko organiseert ministeriële bijeenkomst van de wereldwijde coalitie om ISIS te verslaan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Marokko was gastheer van de ministeriële bijeenkomst van de wereldwijde coalitie om ISIS te verslaan, op gezamenlijke uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse expats, de heer Nasser Bourita, en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, de heer Antony Blinken.

De bijeenkomst in Marrakech is een volgende stap in het streven naar internationale inzet en coördinatie in de strijd tegen Daesh, met bijzondere aandacht voor het Afrikaanse continent en de evolutie van de terroristische dreiging in het Midden-Oosten en andere regio's.

Tijdens deze bijeenkomst bespraken de ministers van de coalitie de acties die zijn ondernomen in termen van stabilisatie-inspanningen in gebieden die eerder door Daesh werden getroffen, op het gebied van strategische communicatie tegen de radicaliseringspropaganda van deze terroristische groep en zijn filialen, en de strijd tegen buitenlandse terroristische strijders.

Minister van Buitenlandse Zaken van Marokko spreekt

Slechts een paar maanden geleden kondigde de coalitie de oprichting aan van de Africa Focus Group. Deze belangrijke stap kreeg tijdens de bijeenkomst in Marrakech een vervolg met aanvullende begeleiding en concrete reacties op de opkomst van het terrorisme in Afrika.

Als gastland van deze bijeenkomst en als medevoorzitter van de "Africa Focus Group" onder de coalitie, bevestigde deze bijeenkomst de leidende rol van Marokko op regionaal en internationaal niveau in de strijd tegen terrorisme en steun voor vrede, veiligheid en stabiliteit in Afrika.

Het is ook een sterk getuigenis van de Coalitie voor Marokko, als een geloofwaardige partner en leverancier van regionale vrede en veiligheid, die met name gedurende drie opeenvolgende termijnen medevoorzitter is geweest van het Global Counterterrorism Forum, dat gastheer is van het Bureau van de Verenigde Naties voor terrorismebestrijding en training in Afrika en dat het land van het continent was dat in juni 2018 de bijeenkomst van de politieke directeuren van de wereldwijde coalitie tegen Daesh heeft georganiseerd, gewijd aan de terroristische dreiging in Afrika.

Het getuigt nogmaals van het vertrouwen en de waardering die Marokko geniet, onder leiding van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, in de strijd tegen het terrorisme, maar ook voor de verdediging van de belangen van het Afrikaanse continent binnen multilaterale platforms.

advertentie

De Wereldwijde Coalitie om ISIS te verslaan werd in september 2014 opgericht om de terroristische groepering van Daesh te bestrijden volgens een multidisciplinaire, inclusieve en holistische benadering tussen landen en regionale instellingen die de expansionistische ambities van de terroristische groepering willen beteugelen en haar netwerken willen ontmantelen .

De coalitie is samengesteld uit 84 staten en internationale partnerorganisaties die tot verschillende regio's van de wereld behoren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending