Verbind je met ons

General

Guergarate: Le Maroc décide d'agir face aux provocations du «polisario»

gepubliceerd

on

Face aux provocations auxquelles se sont adonnées des milices du «polisario» in the zone tampon de Guergarate au Sahara Marocain, «Le Maroc a décidé d'agir, met respect voor attributies, en vertu de ses devoirs en en parfaite conformité avec la internationale légalité », een indiqué verkooppunt van de minister van zaken die in een uniek communiqué staan.

Après-s'être astreint à la plus grande retenue, face à ces provocations , «Le Maroc en eu d'autre choix que d'assumer ses responsabilités after the mettre un terme à la blocage générée par ces agissements et restaurer la libre circulation civile et commerciale», een souligné van ministère in het communiqué.

Le «polisario» en enkele milices, qui se sont introduceert in de zone depuis op 21 oktober 2020, y on mené des actes de banditisme, bloqué de circulatie van personnes en des biens sur cet ax routier and harcelé continuellement les Observateurs militaires de la Minurso (troupes de l'ONU) rappelle le ministère, relevante que ces agissements documentés constituent de véritables actes prémédités de déstabilisation qui altèrent the statut de la zone. Ils gewelddadige militaire akkoorden en représentent een dreiging réelle à la pérennité du cessez-le-feu.

Ces handelt naar de kansen van het proces van politieke souhaitée par la Communauté internationale, een martelé le ministère. De constate que depuis 2016, de «polisario» en een veelvoud aan agissements dangereux en intolérables in cette zone tampon. Er is geen sprake van een schending van militaire akkoorden, van een opstart naar de eerste rang van de Generale Secrétaire van de ONU en een overschrijding van de resoluties van de Conseil de Sécurité.

Le Maroc avait régulièrement informé le Secrétaire Général de l'ONU de ces développements gravissimes. Er is een prijs op het niveau van de leden van de Conseil de Sécurité en de Minurso, naast de plusieurs États voisins.

Cependant, les appels de la Minurso and du Secrétaire Général de l'ONU, ainsi que les interventions de plusieurs membres du Conseil de Sécurité sont malheureusement restés vains, a déploré le ministère, soulignant que le Maroc a donc décidé d'agir, dans het respect voor de attributies, en het respecteren van de attributies en conformiteit met internationale legenheden ». Le «polisario» en veronderstellen, seul, l'entière responsabilité et les pleines conséquences, een conclu le ministère.

L'opération menée s'est déroulée de manière pacifique

L'opération menée par les Forces Armées Royales afin de restaurer la libre-circulation au passage d'El Guergarate, s'est déroulée «de manière pacifique, sans accrochage and menace pour la sécurité des civils», een affirmé le ministère

Cette operatie, gezien als een term die onaanvaardbaar is voor onaanvaardbare gebeurtenissen in de «polisario», een tussenpersoon die een kans geeft op een diplomatieke oplossing voor de doorsneden van de bureaus van de Verenigde Naties, affirme le ministère.

In 2016 en 2017, de contacten tussen de Roi du Maroc, en de Secrétaire Général des Nations Unies avaient permis un premier dénouement. Toutefois, le «polisario» en een poursuivi ses actes de provocation et d'intrusions illégales in cette zone.

De introductie van 21 oktober 2020, en de algemene actie van de Secrétaire Général, de Roi die in een brief van M. Guterres wordt bevestigd: «Le statu quo ne peut plus se verlenger. Si cette situation perdure, le Royaume du Maroc, dans le respect de ses attributions, en vertu de ses responsabilité est and parfaite conformité avec la légalité international, se réserve le droit d'agir, au moment et de la manière qu'il jugera nécessaire , afin de sauvegarder van het statuut van de zone, de hercirculatie van de libre-circulatie en de bewaker van de waardigheid van Marocains », rappelle de ministère.

De passage van El Guerguerat tussen de Maroc en de Mauritanië is een bestaande aanvulling op de veiligheid en een plaats van veiligheid door de Forces Armées Royales (FAR).

General

Maddox Group Owner ontkende beschuldigingen van Zwitserse journalisten

gepubliceerd

on

Rovshan Tamrazov, de eigenaar van de Maddox Group, reageerde op een artikel van 16 oktober van Oliver Zihlmann en Sylvain Besson in Tribune de Geneve (https://www.tdg.ch/meurtre-a-malte-lenquete-remonte-la-piste-du-petrole-genevois-565477280777). De journalisten hadden een onderzoek ingesteld naar de economische banden van Tamrazov met de personen en bedrijven die naar verluidt betrokken waren bij de tragische dood van journalist Daphne Caruana Galizia.

Op 16 oktober 2017 werd ze bij haar huis bij een autobom vermoord, die in binnen- en buitenland op brede schaal werd veroordeeld. De aanval werd gevolgd door een arrestatie van drie mensen in december 2017. Op 20 november 2019 werd Yorgen Fenech, de eigenaar van het in Dubai gevestigde bedrijf 17 Black, aan boord van zijn jacht gearresteerd in verband met de moord op de journalist.

De heer Tamrazov legde een officiële verklaring af over het artikel van de Zwitserse journalisten. “Ik verwerp alle beschuldigingen van mijn betrokkenheid bij de beruchte gebeurtenissen. Bovendien ben ik nooit in directe of indirecte contacten gekomen met bovengenoemde personen; noch heb ik betalingen gedaan met betrekking tot Malta ”, zei hij. Zoals de zakenman het uitdrukte, ondanks het feit dat hij de journalisten en hun werk met veel respect behandelde, raadde hij hen af ​​om overhaaste conclusies te trekken. "Mijn betrokkenheid bij de omgang met het in de VAE gevestigde bedrijf in kwestie was duidelijk en transparant", benadrukte hij.

Verder lezen

General

3 dingen waar bedrijven rekening mee moeten houden bij het omarmen van een groenere economie

gepubliceerd

on

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende dingen waar bedrijven over na moeten denken, maar een element dat de afgelopen tien jaar terecht op de agenda is gekomen, is het milieu.

Nu heeft een nieuwe enquête onder de aandacht gebracht hoe kleine en middelgrote bedrijven in het VK denken over groen te gaan, en de resultaten suggereren dat velen over het algemeen positief zijn over het nemen van de stap.

Nieuwe kansen

Edie gerapporteerd over de opiniepeiling van Opinium voor het Entrepreneurs Network en de Enterprise Trust begin deze maand. Hieruit bleek dat tweederde van het MKB in Groot-Brittannië denkt dat een groene economie positieve kansen zou creëren.

Het onthulde ook dat 54 procent van de 500 ondervraagde bedrijven, waaronder organisaties uit onder meer de detailhandel en productie, de afgelopen anderhalf jaar stappen had ondernomen om milieuvriendelijker te worden.

Maar als u deel uitmaakt van een bedrijf dat op dit moment groener wil worden, wat zijn misschien enkele van de belangrijkste kwesties waarmee u rekening moet houden? Hier geven we slechts drie suggesties voor wat u moet doen.

1. Financiering stimuleren

Uit het Opinium-onderzoek bleek dat 61 procent van de bedrijven optimistisch was dat een groene economie positief zou zijn voor hun bedrijf met betrekking tot financiële dienstverlening. Voor het aanbrengen van milieuvriendelijke veranderingen in een organisatie kan echter financiering nodig zijn, dus bedrijven zullen de benaderingen van die kwestie moeten onderzoeken.

Er is momenteel een scala aan mogelijkheden beschikbaar, maar een die op het juiste moment een impuls zou kunnen geven, is de Coronavirus Business Interruption Loan Scheme. Net zo Financiering Opties legt uit dat het initiatief werd gelanceerd door de Britse regering om diegenen te ondersteunen die te maken hebben gehad met verstoring als gevolg van COVID-19. Nu het wordt verlengd tot eind januari volgend jaar, zou CBILS een manier kunnen zijn voor bedrijven om zowel de impact van de pandemie, misschien wel een ander groot dreigend probleem waar bedrijven vandaag de dag mee te maken, te beheersen, als stappen te ondernemen om groener te worden.

2. Betrek het personeel

Bij het onderzoeken van de redenen waarom bedrijven voor groen kiezen, onthulde het Opinium-onderzoek dat velen zeiden dat er hogere verwachtingen waren van mensen, inclusief degenen die solliciteren.

Met dat in gedachten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat nieuwe rekruten volledig betrokken zijn bij de inspanningen van uw bedrijf met betrekking tot het milieu en andere gebieden - en dat vereist hoogwaardige onboarding. Dit goed doen kan enorm zijn, zoals statistieken samengesteld door OC Tanner onthulde dat 69 procent van de werknemers na een sterke onboarding-ervaring eerder drie jaar bij een bedrijf zal blijven.

3. Benadruk uw inspanningen

Verhoogde verwachtingen bij consumenten werden door sommige deelnemers aan het Opinium-onderzoek ook gezien als een drijfveer achter groen. Dus, als u maatregelen heeft genomen om milieuvriendelijker te worden, waarom zou u het dan niet aan het publiek vertellen?

Overweeg hoe u groene berichten of casestudy's kunt gebruiken voor uw inspanningen in marketingcampagnes, aangezien dit uw reputatie in de ogen van bestaande en nieuwe klanten kan versterken.

Veranderingen maken

Het is momenteel een fascinerende tijd voor veel bedrijven en milieukwesties zijn aantoonbaar belangrijker dan ooit tevoren.

De Opinium-peiling heeft een intrigerende schijnwerper gezet op hoeveel bedrijven denken over het onderwerp en het zal interessant zijn om te zien hoe de kwestie zich de komende maanden en jaren ontwikkelt.

 

Verder lezen

General

Onwaarschijnlijke dingen die zijn gebeurd in 2020

gepubliceerd

on

2020 was een uitdagend jaar. Er zijn verschillende dingen gebeurd en het lijkt een droom zonder einde. Het jaar begon goed, maar een paar weken later veranderde alles. Een pandemie zoals die in decennia niet is meegemaakt, trof de wereld. De kans om een ​​loterij te winnen zijn hoger dan het einde van vreemde gebeurtenissen dit jaar.

Dit jaar was vol ongekende tijden. Het nieuwe normaal, zoals iedereen het graag noemt, zit vol met onwaarschijnlijke dingen. De wereld is naar huis verschoven en het is een jaar vol uitdagingen en ongeëvenaarde moed.

Hier zijn enkele onwaarschijnlijke dingen die de loop van de wereld dit jaar voor altijd hebben veranderd.

De kans om een ​​loterij te winnen is groter dan het einde van een pandemie

Een nieuwe pandemie van het coronavirus nam de wereld in zijn greep. Het verspreidde zich als een lopend vuurtje over continenten en verschillende landen zijn ingestort vanwege de chaos die door dit virus is veroorzaakt.

We verloren een aanzienlijk deel van hun bevolking door deze pandemie, en verschillende landen gingen volledig op slot waar mensen thuis werken. Er was een strenge bewegingsbeperking en alleen essentiële activiteiten waren toegestaan. De hele wereld vecht momenteel met dit dodelijke virus en rouwt om het verlies van hun dierbaren.

Coronavirus-infectie begon in Wuhan in China en bereikte via mensen alle plaatsen over de hele wereld. Het heeft een uitdaging voor medische hulpverleners, aangezien er elke dag meerdere gevallen worden gemeld.

Dit virus veroorzaakt-

  • Fever
  • Ademhalingsproblemen
  • Longontsteking
  • Verlies van geur
  • Droge hoest en verschillende andere symptomen.

Mensen met comorbide aandoeningen hebben hun leven verloren door te vechten met dit virus. Echt gezegd, de kans om een ​​loterij te winnen is dit jaar groter dan de kans dat deze pandemie eindigt.

Australische bosbranden

Begin dit jaar waren er bosbranden op het Australische subcontinent. Dit was een van de ergste vuurseizoenen die Australië ooit heeft gezien. De vlammen hebben 47 miljoen hectare land vernietigd. Huizen van mensen waren ontheemd en uit verschillende rapporten is gebleken dat ten minste 35 mensen het leven lieten bij deze dodelijke bosbranden.

Dood van legendes

De wereld rouwde om de dood van verschillende legendes die op verschillende gebieden een opmerkelijke impact hebben gehad.

  • We verloren Kobe Bryant bij een helikoptercrash in Californië. Hij werd beschouwd als een van de grootste basketballers aller tijden.
  • Dit jaar hebben we ook afscheid genomen van Alex Trebek. Ze werd beschouwd als de beste presentator aller tijden. Alex is overleden aan alvleesklierkanker.
  • De geweldige James Bond-acteur Sean Connery was ook een andere legende die we dit jaar verloren.
  • De zwarte panter, held Chad Boseman, verloor zijn strijd tegen darmkanker. Het was een enorm verlies voor het Marvel-universum en voor de gemeenschap die hij altijd heeft geïnspireerd.
  • We hebben verschillende Bollywood-beroemdheden verloren, waaronder Irrfan Khan, Rishi Kapoor en Sushant Singh Rajput. Het is een moeilijk jaar geweest voor Bollywood.

De olieprijzen bereikten een negatief punt

Voor het eerst in jaren bereikten de olieprijzen een negatief punt. Dit was de hoogste daling van de voorspelde prijzen voor ruwe olie. De pandemie van het coronavirus veranderde verschillende wereldeconomieën en de lage vraag had ernstige gevolgen voor de oliesector, waar altijd veel vraag naar was.

De beurscrash van 2020

De aandelenmarkt crashte als nooit tevoren. De pandemie veroorzaakte een wereldwijde recessie in alle economieën over de hele wereld. De daling van één punt was de ergste die de wereld ooit heeft gezien, en verschillende grote bedrijven en economieën zijn gesloten vanwege de nooit eindigende pandemie.

Massale zwarte levens zijn belangrijk voor protest

De op soja gebaseerde dood van George Floyd en Breonna Taylor in de Verenigde Staten veroorzaakten een reeks protesten. De protesten hadden tot doel raciaal onrecht te bestrijden en het einde van politiegeweld te bevorderen.

Explosie in Centraal Beiroet

Bij een explosie in Libanon kwamen honderden mensen om het leven. Beiroet zag een hartverscheurende explosie die de hele stad in puin achterliet. De explosie was mijlenver van de zijkant te horen en verwoestte in zijn kielzog de hele stad.

Annulering van de Olympische Spelen van 2020

De Olympische Spelen van 2020 zijn afgelast vanwege de coronaviruspandemie. Tokio was helemaal klaar om de Olympische Spelen van dit jaar te organiseren, maar het stijgende aantal gevallen zorgde ervoor dat de Olympische Spelen verschoven naar de zomer van 2021.

Locust aanvallen

Een invasie van gewasvernietigende sprinkhanen werd gezien in het Zuid-Aziatische subcontinent, voornamelijk in India en Pakistan. Enorme, agressieve zwermen insecten vielen uitgestrekte landerijen binnen en vernietigden gewassen.

Conclusie

De wereld heeft in 2020 verschillende bizarre gebeurtenissen meegemaakt. Het is een jaar dat onze veerkracht op de proef heeft gesteld en ons een lange tijd van lijden heeft bezorgd. We hopen dat de wereld collectieve vrede ziet en herstelt vanaf 2020.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending