Verbind je met ons

Mongolië

Development Bank of Mongolia doet vervroegde betaling vóór de vervaldatum van JPY 30 miljard Samurai Bond

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Mongoolse premier Oyunerdene Luvsannamsrai heeft de Ontwikkelingsbank van Mongolië (DBM) opgedragen om mogelijke opties te onderzoeken, waaronder een vervroegde betaling, om haar uitstaande Samurai-obligatieverplichtingen af ​​te wikkelen. Hierna zal de Bank haar toekomstige verplichtingen verder kunnen beheren en haar algemene schuldprofiel kunnen verbeteren. Door deze maatregel zal de staatsschuld van Mongolië afnemen, aangezien de staatsgarantie op de obligatie tegelijkertijd zal aflopen. 

Volgens de heer Manduul Nyamadeleg, CEO van DBM, wacht de Bank op mogelijke opties om een ​​vervroegde betaling te doen op haar allereerste Samurai-obligatie van 30 miljard JPY (US$ 231 miljoen) vóór de vervaldatum van december 2023. DBM is het enige beleid -georiënteerde financiële instelling in het land met een mandaat om grootschalige, strategisch belangrijke ontwikkelingsprojecten in Mongolië te financieren. DBM vervult een unieke rol in de lokale economie door het gat te dichten dat is ontstaan ​​door de opkomende binnenlandse banksector, die nog steeds niet in staat is grote ontwikkelingsprojecten te financieren. Sinds haar oprichting in 2011 heeft de Bank energie, transport, betaalbare huisvesting, landbouw, verwerkingsfabrieken en mijnbouwprojecten in het land gefinancierd.

Vanwege het beleidskarakter en de steun van de regering heeft DBM een sterke financieringsbasis behouden met een langere looptijd en lagere kosten in vergelijking met die van de commerciële banken in Mongolië. De ratingbureaus beschouwden DBM als een integraal onderdeel van de overheid, met directe steun op handen in geval van financiële moeilijkheden.

In 2013 heeft de Bank de allereerste Samurai-obligatie van Mongolië uitgegeven voor een bedrag van 30 miljard JPY met een looptijd van 10 jaar en een couponrente van 1.52%. De garantie van de regering van Mongolië en de Japan Bank for International Cooperation (JBIC) maakten het destijds mogelijk om de langlopende financiering veilig te stellen tegen een lagere rente. De opbrengst van de obligatie is gebruikt om betaalbare woningen, verwerkingsfabrieken en landbouwprojecten in Mongolië te financieren.

Development Bank of Mongolia, opgericht in 2011, is volledig eigendom van de regering van Mongolië. De belangrijkste doelstellingen zijn het waarborgen van duurzame economische groei in Mongolië, het bevorderen van exportgedreven productie met toegevoegde waarde en het introduceren van financiële oplossingen die zijn ontworpen om het ontwikkelingsbeleid van de overheid te implementeren. Op 10 mei 2022 bedroegen de totale activa MNT 4,196,004.38 miljoen (US$1,351 miljoen). De totale leningen en voorschotten vertegenwoordigen MNT 2,592,042 miljoen (US $ 834.7 miljoen), waarbij de leningenportefeuille zich richt op belangrijke sectoren zoals mijnbouw, landbouw en energie. Hoewel de Bank pas 11 jaar geleden werd opgericht, heeft ze met succes een aantal notes op de internationale kapitaalmarkten uitgegeven.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending