Verbind je met ons

Libanon

Libanon: Na het succes van Harfouch tegen de corruptie gaat de lastercampagne tegen hem door

DELEN:

gepubliceerd

on

Omar Harfouch, the founder of the “Third Republic of Lebanon”, is the subject of a harsh campaign of defamation and spreading false news against him through media platforms financed by corrupt officials in Lebanon, after having succeeded in bringing the case of the governor of the Banque du Liban, Riad Salameh, to its terms, and the issuance of an indictment and an international arrest warrant by the French Financial Prosecutor’s Office against the governor.


Not to mention a plot organized against him by PM Najib Mikati – who is prosecuted for money laundering organized in Lebanon by the prosecutor’s office of the Principality of Monaco – which aimed to liquidate him physically in an indirect way.


De Europese Unie van haar kant bereidt een rapport voor over de onmenselijke vervolging in Libanon van degenen die corruptie bestrijden, waaronder Omar Harfouch, en bereidt in september een conferentie over dit onderwerp voor in Brussel.


En daarvoor zal Omar Harfouch Europese parlementen zoals Oostenrijk, Spanje en Italië bezoeken om parlementaire fracties te raadplegen met als doel zoveel mogelijk van hen te mobiliseren om een ​​ontwerpresolutie te steunen, degenen te straffen die de corrupten in Libanon helpen en beschermen en profiteren van hun onwettige geld, of het nu gaat om de rechterlijke macht, staatsambtenaren of zelfs de media.


Opgemerkt moet worden dat de Europese Unie ongeveer tien dagen geleden is begonnen met het werken aan een project van sancties tegen corruptie en ter bescherming van degenen die dit bekendmaken en klokkenluiders.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending