Verbind je met ons

Kazachstan

President Tokajev ontmoet de directeur-generaal van de WTO

DELEN:

gepubliceerd

on

De Kazachse president Kassym-Jomart Tokayev had op 3 juni in Almaty een ontmoeting met directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) Ngozi Okonjo-Iweala, zo meldde de persdienst van Akorda.

Tokajev verwelkomde Okonjo-Iweala en benadrukte de sterke betrokkenheid van Kazachstan bij het uitbreiden van de samenwerking met de WTO.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het internationale multilaterale handelssysteem onder uw leiding een diepgaande transformatie zal ondergaan, gericht op het wegnemen van bestaande handelsbarrières en het creëren van een gelijk speelveld. Uw bezoek aan Almaty is uiterst belangrijk. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor uw nauwe samenwerking. Het was een grote verantwoordelijkheid en eer voor Kazachstan om de twaalfde ministeriële conferentie voor te zitten Conferentie, waarin WTO-leden belangrijke beslissingen konden nemen over de hervorming van de organisatie”, zei de president.

Tokajev merkte op dat Kazachstan, ondanks het toenemende mondiale protectionisme en de handelsbeperkingen, zijn positie als land met een open economie probeert te versterken. Momenteel handelt Kazachstan met 180 landen. De afgelopen drie jaar is het volume van de buitenlandse handel van Kazachstan met 53% toegenomen tot 160 miljard dollar.

Tokajev zei dat hij onlangs een besluit over maatregelen om de economie te liberaliseren, gericht op het versterken van eerlijke concurrentie, het beschermen van de vrijheid van ondernemerschap en het verminderen van de overheidsparticipatie in de economie.

Okonjo-Iweala had grote waardering voor de bijdrage van Kazachstan aan belangrijke beslissingen in de internationale handel als voorzitter van de 12e Ministeriële Conferentie van de WTO.

advertentie

Volgens Tokajev is de handel in Centraal-Azië belangrijk Forum is belangrijk voor het bevorderen van regionale economische samenwerking, evenals voor de integratie van de landen in de regio in het multilaterale handelssysteem.

Na de bijeenkomst kende de president Okonjo-Iweala de Orde van Dostyk (Vriendschap) van de tweede graad toe vanwege erkenning van haar diensten aan het versterken van het multilaterale handelssysteem en de mondiale rol van de WTO.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending