Verbind je met ons

Kazachstan

Kazachse staatsadviseur geeft commentaar op aangenomen plan ter bestrijding van gokken

DELEN:

gepubliceerd

on

De Kazachse regering heeft een alomvattend plan aangenomen ter bestrijding van illegale gokactiviteiten en gokverslaving voor 2024-2026, een ander initiatief van president Kassym-Jomart Tokayev, schreef de Kazachse staatsadviseur Erlan Karin op 1 juni op zijn Telegram-kanaal.

“In zijn Atyrau-toespraak op de derde bijeenkomst van de Nationale Kurultai gaf de president de opdracht om systematisch werk op te zetten om gokverslaving te bestrijden, een alomvattend plan aan te nemen en de goedkeuring van de relevante wet te bespoedigen”, schreef Karin.

Het ontwerp van het Totaalplan werd breed besproken in deskundigenkringen en in de Raad Jeugdbeleid. Het omvat vier secties en 28 activiteiten, die onder toezicht staan ​​van 15 centrale en 20 lokale overheidsinstanties.

“In de strijd tegen gokverslaving gaat het vooral om het geconsolideerde, consistente en systematische werk van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties en de hele samenleving”, schreef Karin. 

Hij citeerde ook de woorden van de president over het uitroeien van huiselijk geweld tijdens een bijeenkomst op 31 mei met de wetenschappelijke gemeenschap in Almaty, verwijzend naar Tengrinews. 

“Tegenwoordig wordt het probleem van huiselijk geweld breed besproken in de publieke ruimte. Dit spreekt van een positieve transformatie van het waardensysteem van onze samenleving, die steeds intoleranter wordt tegenover elke vorm van agressie en wreedheid”, aldus Tokajev.

advertentie

De president Gesigneerd wetten tot wijziging van de straffen voor geweld tegen vrouwen en kinderen op 15 april.

“De rol van een moeder bij het opvoeden van een staatsburger van haar land is van onschatbare waarde. Alleen een samenleving waarin vrouwen worden gewaardeerd en gerespecteerd kan als werkelijk beschaafd en gecultiveerd worden beschouwd”, aldus de president.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending