Verbind je met ons

Kazachstan

De bevolking van Kazachstan bereikt tegen 21 bijna 2030 miljoen mensen

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens de demografische prognose van het Center for the Development of Human Resources kan de bevolking in Kazachstan tegen 21 bijna 2030 miljoen mensen bereiken, meldde de persdienst van het Kazachse ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming op 1 augustus. Maatschappij.

“Als de sterfte- en vruchtbaarheidscijfers op het niveau van 2021 blijven, en externe en interregionale migratie – met een gemiddelde waarde voor 2017 – 2021, zal de bevolking in Kazachstan 20.958 miljoen mensen bereiken in 2030 en 27.192 miljoen mensen in 2050”, zei Dmitriy Shumekov, de directeur van de afdeling prognoses van het centrum.

De analyse, die is gebaseerd op de indicatoren vruchtbaarheid, sterfte en migratie, geeft voor 21.5 zowel een positief (20.8 miljoen) als een negatief scenario (2030 miljoen).

De verwachting is dat in 2050 de bevolking zal variëren van 23.5 tot 27.7 miljoen mensen.

Volgens het centrum zal de bevolking tegen 2030 het meest toenemen in Nur-Sultan - met 420,000 mensen (met 33 procent) tot 1.7 miljoen mensen, in Almaty - met 414,000 (met 20 procent) tot 2.466 miljoen mensen, in Shymkent - met 369,000 mensen (met 32 ​​procent), tot 1.5 miljoen mensen.

Wat betreft het regionale niveau, zal dezelfde indicator in de regio Turkistan groeien met 207,000 mensen, wat het hoogste percentage van de regio's zal hebben.

"Het is belangrijk op te merken dat onze prognose en de nieuwe demografische prognose van het ministerie van Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (DESA) vergelijkbaar zijn", merkte Shumekov op.

advertentie

De experts van het centrum hebben ook een specifiek mechanisme ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de populatie te modelleren die verder gaat dan basisindicatoren, bijvoorbeeld een stijging van het geboortecijfer of een vermindering van het sterftecijfer met een bepaald percentage.

Volgens gegevens van de VN zal India volgend jaar China in termen van bevolking overtreffen, en tegen 2030 zal de Indiase bevolking 1.515 miljard mensen bereiken, en dat zullen er 100 miljoen meer zijn dan in China.

Tegen 2050 zal Nigeria (377 miljoen mensen) het derde meest bevolkte land ter wereld worden, de Verenigde Staten zullen naar de vierde plaats gaan - 375 miljoen mensen, Pakistan zal het vijfde meest bevolkte land worden - 368 miljoen mensen, en Indonesië zal de zesde zijn – 317 miljoen mensen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending