Verbind je met ons

Kazachstan

Investering in Kazachstan: alles lonkt, van olie tot zeldzame aardmetalen

DELEN:

gepubliceerd

on

Het is moeilijk om binnen te reizen Kazachstan zonder aan Singapore te denken. Zo verschillend in elk opzicht, maar zowel de succesvolle creaties van postkoloniale leiders; bijzondere mannen met een bijzondere visie. Het is ook moeilijk als u een belegger bent om geen deel uit te maken van de aantrekkelijke toekomst die in Centraal-Azië aan het ontstaan ​​is, schrijft Llewellyn King.

Lee Kaun Yew, de overleden premier van Singapore, ontworstelde na de Tweede Wereldoorlog een arme stad aan de Britten en maakte er een economische grootmacht van een stadstaat van. De voormalige Kazachse president Nursultan Nazarbajev nam een ​​geheel door land omgeven land dat hard was gebruikt en misbruikt door Sovjet-Rusland en maakte er de meest succesvolle van de voormalige Centraal-Aziatische republieken van. Iets van edelsteen, een tijgereconomie.

Nazarbajev kwam aan de macht als een van de communistische heersers van het land dat zich uitstrekt over de Grote Steppe. Het huidige Kazachstan is de creatie van deze man, alsof hij voor een groot, leeg canvas had gezeten en zijn visie had geschilderd van wat zijn land zou kunnen zijn.

advertentie

Toen de Sovjet-Unie in 1991 instortte, verhuisde Nazarbajev van de eerste secretaris van de Sovjet-Unie naar de eerste president van de Republiek Kazachstan. Het land verkeerde in een verschrikkelijke staat. Sovjet-Rusland had het gebruikt als een plaats om te doen wat onuitsprekelijk was: mensen in Goelag-gevangenissen gooien, kernproeven doen en kernafval dumpen; en om ruimtesondes te lanceren.

De Sovjet-opvatting was: als het vies, gevaarlijk of onmenselijk is, doe het dan in Kazachstan. Een derde van de Kazachen stierf in de jaren dertig van de vorige eeuw door Sovjetcommunisten in een hardhandige landbouwcollectivisatie, toen de nomaden werden gedwongen hun kuddes op te geven en zich te vestigen. De Kazachse cultuur en taal werden onderdrukt en de etnische Russische bevolking begon 1930 procent van de totale bevolking te benaderen.

Nu vormen de etnisch Turkse Kazachen 70% van de bevolking, en hun cultuur en taal zijn dominant. Sommige Russen, Oekraïners en Duitsers zijn vertrokken, maar, belangrijker nog, Kazachen zijn thuisgekomen uit China, Rusland en de buurlanden. De Kazachse diaspora werd omgekeerd.

Sinds de onafhankelijkheid in 1991 heeft Kazachstan aanzienlijke vooruitgang geboekt. Maar de moderne glans van de hoofdstad, Nur-Sultan (voorheen Astana), verbergt de behoefte die het land heeft aan groei, investeringen en expertise.

Westerse bedrijven stromen binnen

Westerse bedrijven, geleid door grote Amerikaanse namen, begonnen aanvankelijk te investeren in de olie- en gassector en uiteindelijk over de hele linie in veel industrieën. Ze variëren van GE, dat belangen heeft in de spoorwegen en alternatieve energie, tot de technische gigant Fluor, tot bedrijven in consumentengoederen zoals PepsiCo en Procter & Gamble. De totale buitenlandse directe investeringen bedroegen in 161 $ 2020 miljard, waarvan $ 30 miljard afkomstig uit de Verenigde Staten.

Nazarbajevs transformatie van zijn continentale land - het is de grootste geheel door land omgeven natie en het negende grootste land ter wereld, dat drie tijdzones beslaat, maar slechts 19 miljoen inwoners heeft - werd mogelijk gemaakt door olie en gas, en deze zijn nog steeds het tempo van de economische activiteit bepalen.

Er zijn jaren van groei geweest, met meer dan 10 procent, en jaren van stagnatie; meestal lag de groei rond de 4.5 procent. De Kazachse regering is vastbesloten om van de olieafhankelijkheid af te komen en geeft de voorkeur aan een gediversifieerde toekomst, naast de export van grondstoffen, met meer productie in Kazachstan; grotere toegevoegde waarde. 

De Wereldbank rangschikt Kazachstan als de 25th gemakkelijkste plaats om zaken te doen uit 150 geïndexeerde landen. Er zijn alle aanwijzingen dat het land erop uit is om zichzelf bedrijfsvriendelijker te maken en de zwakke punten van de centrale planning die blijven bestaan, te verzachten.

In maart 2019 ging Nazarbajev met pensioen en Kassym-Jomart Tokayev, een diplomaat met ervaring in Singapore en China, werd waarnemend president, volgens de grondwet van het land. Hij werd bevestigd door een verkiezing in juni 2019 met 71% van de stemmen.

De transformatie van een land van nomaden naar een uitgebuite en misbruikte Sovjet-satellietstaat naar een modern, vooruitstrevend land is gestimuleerd door golven van terugkerende studenten uit de Verenigde Staten en Europa.

Ze zijn afgestudeerd aan het Bolashak-programma, dat is opgezet om de nieuwe bestuurlijke elite van het postcommunistische Kazachstan op te leiden. Ze vormen wat neerkomt op een nieuwe klasse Kazachen. Ze hebben een gevoel van comfort met het Westen en westerse zakelijke praktijken met zich meegebracht; en ze spreken Engels.

Waarnemers in Kazachstan verwachten dat deze jonge managers de investeringsdeur verder zullen openbreken. Daarachter liggen schatten in vele sectoren.

Overvloed aan bronnen

Na olie- en gasbronnen (Kazachstan produceert 1.5 miljoen vaten olie per dag en een toenemende hoeveelheid gas) komt uranium. Kazachstan is de grootste uraniumproducent ter wereld en bezit na Australië de grootste bewezen reserves. Het heeft ook enorme steenkoolreserves, die het gebruikt om zijn elektriciteitssector van brandstof te voorzien. Andere bronnen zijn bauxiet, chroom, koper, ijzer, wolfraam, lood, zink.

Er is een grote windbron op de vlakke Kazachse steppe, misschien wel de grootste ter wereld. Zou een waterstofindustrie gebaseerd op de wind niet kunnen volgen met een gasinfrastructuur? Ook daar zijn zeldzame aardmetalen, zo noodzakelijk in windturbines en moderne elektronica.

De Kazachen werken aan verbetering van het transport. Om goederen uit een geheel door land omgeven land te vervoeren en prijsconcurrentie in stand te houden, zijn uitstekende wegen, spoorwegen, luchthavens en pijpleidingen nodig. De oorspronkelijke Zijderoute liep door Kazachstan en wil weer een geweldig Centraal-Aziatisch transportknooppunt worden. En het uitgestrekte land kan grote hoeveelheden biologisch en schoon voedsel leveren voor Chinese en Euraziatische markten. Tyson Foods investeert in de productie van kip en rundvlees.

Om Kazachstan te laten bloeien, is bekwame diplomatie vereist, en de Kazachen zijn trots op hun diplomatieke bekwaamheid. Het heeft een paar tetchy buren. Kazachstan wordt in het noorden en noordwesten begrensd door Rusland, in het oosten door China en in het zuiden door Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan.

Voortbouwend op hun vaardigheden als buurland hopen de Kazachen zich aan te sluiten bij die kleine groep landen die hun goede diensten aanbieden bij geschillenbeslechting, zoals Ierland, Zwitserland en Finland, vertelde een bron aan de universiteit me.

Een woord over de sociale stabiliteit: Soms was er arbeidsonrust in de olievelden en waren er verkiezingsprotesten. Het land is overwegend islamitisch - met een lichte toets. Religieuze diversiteit is toegestaan ​​en wordt zelfs aangemoedigd. Ik heb de rooms-katholieke bisschop, de opperrabbijn en een protestantse predikant geïnterviewd, allemaal in hun gebedshuizen in Nur-Sultan.

Het Astana Internationaal Financieel Centrum (AIFC), de bloeiende hub voor financiële diensten, volgt het model van Dubai en beschikt over een fintech-incubator, een groen financieringscentrum en een islamitisch financieel centrum. Samen met Londen neemt het deel aan beursintroducties van fintech- en uraniumbedrijven.

In wat lijkt op een erkenning dat het rechtssysteem van het land nog niet in overeenstemming is met de wereldwijde normen, gebruikt AIFC het Engelse gewoonterecht en heeft het een gepensioneerde opperrechter van Engeland en Wales en een bank van Engelse rechters die hun zaken doen - geschillen beslechten , het behandelen van civiele zaken en het voorzitten van arbitrages - in het Engels.

Waar een wil is, is blijkbaar een oplossing.

Kazachstan

Nur-Sultan en Brussel voeren dialoog op mensenrechtengebied op

gepubliceerd

on

Op initiatief van de Ambassade van Kazachstan in België hield de Kazachstaanse mensenrechtencommissaris HE Elvira Azimova videogesprekken met ZE de heer Eamon Gilmore, de speciale vertegenwoordiger van de EU voor de mensenrechten. Tijdens het gesprek bespraken de twee partijen een breed scala aan kwesties van wederzijds belang voor Kazachstan en de Europese Commissie.

Azimova informeerde Gilmore en zijn collega's in detail over het werk dat door haar kantoor werd uitgevoerd om de burgerrechten en vrijheden in Kazachstan te beschermen, evenals over de interactie met officiële instanties en NGO's. In dit verband bespraken beide partijen verschillende vormen van samenwerking tussen de kantoren van de commissaris voor de mensenrechten in Kazachstan en de speciale vertegenwoordiger van de EU voor de mensenrechten, onder meer in het kader van de bestaande dialoog tussen de EU en Kazachstan en de EU-Centraal-Azië mechanismen in de menselijke maat.

De collega's wisselden ook van gedachten over de resultaten van Azimova's eerste werkreis naar Brussel medio juli 2021, inclusief haar bilaterale overeenkomsten met de leiding en leden van de relevante structuren van het Europees Parlement.

advertentie

Bron - Ambassade van de Republiek Kazachstan in het Koninkrijk België

Verder lezen

Kazachstan

Kiezers gaan voor het eerst naar landelijke stembureaus in Kazachstan

gepubliceerd

on

Kiezers in de landelijke districten van Kazachstan gingen dit weekend naar de stembus voor de langverwachte lokale verkiezingen die worden gezien als een verdere stap op weg naar een volledig functionerende democratie. schrijft Colin Stevens.

Voor het eerst kregen mensen in dorpen, nederzettingen en kleine steden de kans om lokale leiders of akims (burgemeesters) te kiezen.

In totaal streden 2,297 kandidaten om 730 burgemeesterszetels. De definitieve lijst werd teruggebracht van een eerste 2,582 kandidaten. De officiële resultaten worden naar verwachting later deze week bekendgemaakt.

advertentie

Volgens een nieuw systeem dat werd ingevoerd door president Kassym-Jomart Tokayev, kon elke burger van 25 jaar en ouder zich kandidaat stellen voor de functie van plaatselijke burgemeester. In totaal vertegenwoordigden 878 kandidaten, of 38.2 procent, een van de belangrijkste politieke partijen van het land, maar, Cruciaal was dat meer dan 60% van de kandidaten, een totaal van 1,419, als onafhankelijken streden in plaats van met de steun van een politieke partij.

Volgens experts kwamen de meest actieve inwoners uit de regio's Oost-Kazachstan en Zhambyl, waar de opkomst meer dan 90 procent bedroeg. Terwijl het laagste aantal kiezers in de regio van Almaty was. De stemming werd gevolgd door meer dan 2,000 waarnemers. Ze hebben echter geen ernstige overtredingen gemeld.

Waarnemers zeggen dat de verkiezingen actieve burgers extra kansen hebben gegeven om hun potentieel te realiseren en dat de politieke hervormingen van de president een grote belangstelling hebben gewekt in de Kazachse samenleving.

De verkiezingen worden gezien als een belangrijke stap in de inspanningen om het politieke systeem van Kazachstan, dat al bijna drie decennia wordt gedomineerd door het presidentschap, geleidelijk te liberaliseren.

Tokajev kwam in 2019 aan de macht na het verrassende aftreden van Nursultan Nazarbajev, die het land van 19 miljoen inwoners had geleid sinds de onafhankelijkheid, en de verkiezingen eren een belangrijke belofte die hij destijds deed.

Een goed geplaatste bron bij de Kazachstaanse ambassade bij de EU vertelde deze website dat de verkiezingen van landelijke akims "een zeer belangrijk moment waren dat een nieuwe fase van politieke modernisering in ons land opent".

De verkiezingscampagne was deels gericht op zowel de gezondheids- als de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie.

Een groot deel van de campagnes vond online plaats op sociale media, aangezien de huidige situatie onderhevig is aan pandemische beperkingen. Maar het is ook te hopen dat dit een echte nieuwe impuls kan geven aan digitale politieke democratisering voor de jonge generaties, aangezien de helft van de Kazachse bevolking jonger is dan 30 jaar.

De president kondigde vorig jaar het initiatief aan om lokale verkiezingen te houden in zijn toespraak tot de natie en er is minder dan een jaar verstreken voordat dit realiteit werd.

De Kazakse bron vervolgde: “De verkiezingen van landelijke akims openen nieuwe mogelijkheden voor burgers om direct invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van hun nederzettingen. Ze vormen nieuwe langetermijnprincipes in het functioneren van het openbaar bestuur en veranderen kwalitatief de aard van de betrekkingen tussen staat en samenleving.”

De verkiezingscampagne had naar verluidt grote belangstelling gewekt bij de burgers en zorgde voor meer politieke concurrentie. Opvallend was het hoge aantal onafhankelijke kandidaten.

"Over het algemeen zullen deze lokale verkiezingen bijdragen aan de verdere democratisering van het land", voegde de bron eraan toe.

De bron benadrukte het “strategische belang” van de verkiezingen en zei dat ze “ernstige institutionele veranderingen” markeerden in het systeem van de lokale overheid in het land.

“Samen met de goedkeuring van een nieuwe wet op vreedzame vergaderingen en de liberalisering van de wetgeving inzake verkiezingen, draagt ​​de introductie van directe verkiezing van akims bij aan een toename van de politieke cultuur en politieke participatie van Kazachstanen.”

Het is ook te hopen, zei hij, dat de verkiezingen ook de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie ambtenaren en verbeteringen aan het staatsapparaat.

"Dit alles bij elkaar zal een positieve impuls geven aan de verdere ontwikkeling van het lokale bestuurssysteem en is een progressieve verandering in het land. Ze laten duidelijk zien dat de initiatieven en beslissingen van de president geleidelijk worden uitgevoerd en genieten van een breed maatschappelijk draagvlak."

Hij wijst erop dat er al tien nieuwe wetten over politieke hervormingen zijn aangenomen sinds de president aan de macht is gekomen en dat er nog meerdere in de maak zijn.

Verder commentaar komt van Axel Goethals, CEO van het in Brussel gevestigde European Institute for Asian Studies, die gelooft dat de verkiezingen "de gestage vooruitgang zullen voortzetten naar een meer coherente democratische structuur in de natie".

Goethals vertelde deze site dat de verkiezingen moeten worden gezien als een proces van 'gecontroleerde democratisering' en het was bemoedigend om "tekenen van verbetering" te zien, waaronder een "jong meerpartijenstelsel en de verschuiving naar meer volledige vertegenwoordiging en politieke concurrentie".

Goethals voegde toe: “Kazachstan onder president Tokayev heeft ook een zeer positieve invloed gehad op het vergroten van de algemene vertegenwoordiging en de deelname van het maatschappelijk middenveld aan zijn democratische proces. Dit verkiezings- en stemproces moet worden beschouwd in een bredere context van een land dat nog in ontwikkeling is. Kazachstan, een voormalige Sovjetstaat, evolueert langzaam naar een meer open democratisch systeem. Dit proces kan niet van de ene op de andere dag plaatsvinden en vereist een meer geleidelijke aanpak om abrupte of gedwongen veranderingen die tot instabiliteit kunnen leiden te voorkomen, aangezien het ook deel uitmaakt van een leercurve van democratisering voor de kiezers, de kandidaten, de politieke partijen en de voor de instellingen in Kazachstan.

“President Tokayev heeft echte inzet en vastberadenheid getoond om het sociaaleconomische weefsel van Kazachstan te verbeteren door middel van politieke modernisering. Hierop is voortgebouwd door de erfenis en hervormingen die zijn geïnitieerd door zijn voorganger Nursultan Nazarbayev, de eerste president van de Republiek Kazachstan.”

Elders vertelde Europarlementariër Andris Ameriks, ondervoorzitter van de Centraal-Aziatische delegatie in het Europees Parlement, EU Reporter: “De uitslag van de verkiezingen is van groot belang voor Kazachstan.

“In een tijd waarin de hele wereld nog steeds worstelt met een pandemie die grote sociale onrust heeft veroorzaakt en nationale regeringen heeft uitgelokt, is het van vitaal belang dat deze verkiezingen een echt voorbeeld zijn van wederzijds vertrouwen tussen de mensen en de autoriteiten.”

Fraser Cameron, een voormalig ambtenaar van de Europese Commissie en nu directeur van het in Brussel gevestigde EU/Asia Centre, is het ermee eens en zegt dat de verkiezingen "een nieuwe stap voorwaarts zouden moeten zijn in de gestage vooruitgang van Kazachstan naar een meer open en democratische samenleving".

Verder lezen

Kazachstan

Middle Corridor is van plan de handel en samenwerking tussen de EU en Azië te versterken en bij te dragen

gepubliceerd

on

Aangezien veel lezers wellicht op de hoogte zijn van de toename van de rol van trans-Euraziatische spoorwegcorridors, vooral door de lens van het huidige EU-beleid voor de doelstellingen van het vergroten van het spoorwegaandeel binnen de vervoerssector en het duurzamer en schoner maken van de economie we vinden het redelijk op tijd en gecoördineerd in overeenstemming met de intenties van de Trans-Kaspische Internationale Transportroute (TITR of Middle Corridor) om bij te dragen aan deze ambitieuze doelen en een partner van de EU in deze richting te worden, schrijft Internationale vereniging Trans-Kaspische internationale transportroute secretaris-generaal Rakhmetola Kudaibergenov.

Geschiedenis en feiten

In februari 2014 werd het Coördinatiecomité voor de ontwikkeling van de TITR opgericht met de initiële leden van de infrastructuurbedrijven van Azerbeidzjan, Georgië en Kazachstan (3 spoorwegen, 3 havens en scheepvaart). Tot de activiteiten van het Coördinatiecomité behoorden allereerst de ervaring van het internationale gecoördineerde werk, het vormen van effectieve tarieven voor containervervoer, voor het vervoer van stukgoederen (brandstoffen, gasolie, graan, metalen enz.) en de organisatie van de eerste pilot containertreinen "Nomad Express" in 2015-2016.

advertentie

Verder hebben de deelnemers van het Coördinatiecomité besloten om de International Association “TITR” op te richten met het hoofdkantoor in Astana, die haar activiteiten sinds februari 2017 is begonnen.

Nu, 4 jaar na haar oprichting, werd de TITR-vereniging bekend en goed erkend. Vandaag wordt het vertegenwoordigd door 8 landen (Oekraïne, Polen, China, Turkije en Roemenië traden toe) en 20 leden van staats- en privébedrijven. Het is een vzw met de uitzonderlijk commerciële doelstellingen:

  • Het aantrekken van transit- en buitenlandse handelsvracht naar de TITR,
  • Ontwikkeling van geïntegreerde logistieke producten langs de corridor,
  • Ontwikkeling van een geïntegreerde oplossing (technologie) voor het transportproces in TITR,
  • Bevordering van het concurrentievermogen van TITR in vergelijking met alternatieve routes,
  • Het voeren van een effectief tariefbeleid, optimalisatie van kosten,
  • Vermindering van administratieve belemmeringen met betrekking tot de grens- en douaneprocedures en met betrekking tot de verwerking van zendingen.

De definitie van de TITR, zoals dienovereenkomstig uit de naam volgt, is de volledige spoorvracht tussen de havens van Azerbeidzjan en Kazachstan aan de Kaspische Zee van alle soorten vracht en richting (doorvoer, import en export). TITR biedt dus haar service aan voor het transport van vracht vanuit China en Centraal-Aziatische landen naar Europa en Afrika, maar ook in de tegenovergestelde richtingen. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de lading uit een breed scala aan Kazachstaanse exportproducten, waaronder petrochemicaliën, LPG, ferro- en non-ferrometalen, steenkool, kolencokes, ijzerlegeringen, granen, oliezaden, peulvruchten en vele andere.

Het belangrijkste verschil met de Middle Corridor is dat we niet alleen containerservice bieden, maar ook wagonzendingen en projectlading. Het is algemeen bekend dat Europa, de belangrijkste motor van de groei van het verkeer in de richting van China, "subsidies" is geworden van de Chinese regering, maar aangezien de ontwikkeling van onze route plaatsvindt met hun onbeduidende deelname, toont dit onze grote marge van veiligheid en gereedheid voor eventuele marktveranderingen die voor ons nog gunstiger kunnen worden. Bovendien omdat het potentieel van de ladingbasis in absoluut alle richtingen zeer hoog is.

Tijdens het afgelopen pandemiejaar 2020, COVID-19, zijn er geen onderbrekingen of onderbrekingen geweest in het werk van de TITR. Uiteraard zijn alleen gemeenschappelijk goed gecoördineerd werk van alle deelnemers aan TITR, een duidelijke technologie voor het organiseren van containertreinen, kortere transporttijden en de concurrerende tarieven de sleutel tot het behaalde succes. In 2016 passeerden slechts 122 containers in TEU onze route en in 2020 zijn er al ongeveer 21 000 TEU-containers.

Zoals uit de resultaten van 5 maanden van 2021 blijkt, bedroeg het vrachtvervoer langs de TITR 218 duizend ton, waarvan 120 duizend ton of 55% een doorvoer door Kazachstan is, wat 14% meer is dan in dezelfde periode in 2020 Het transport van goederen in deze richting gebeurt voornamelijk in containers. De verdubbeling van het West-Oost-verkeer is te wijten aan de aanvoer van vlees en bijproducten vanuit de Verenigde Staten naar Kirgizië en Oezbekistan, suiker naar Tadzjikistan en Kirgizië, natriumtetraboraat van Turkije naar China. De verkeersvolumes in westelijke richting over 2 maanden van 5 bedroegen 2021 duizend ton, bijna evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Terwijl de structuur is veranderd, inclusief een toename tot 83 keer het verkeer van tomatenpuree van China naar Italië en verdubbelde volumes van walnoten van China naar Turkije.

Van 1 januari 2021 tot heden hebben 47 containertreinen de route in westelijke richting gepasseerd en 4 treinen op het Turkije-China-gedeelte van de corridor. Het totale volume van het containervervoer in 5 maanden van 2021 bedroeg dus 9674 TEU of 27% hoger dan in 5 maanden van 2020.

Nieuwe hub van Aktau en de perspectieven en kansen voor het Europese bedrijfsleven

Als een nieuw groeipunt op de logistieke kaart van Eurazië - wordt verwacht dat Aktau (in het westelijke deel van Kazachstan) in de toekomst zal worden erkend en effectief zal worden als de droge haven van Khorgos op het grenspunt Khorgos - Altynkol tussen China en Kazachstan.


Rakhmetolla Kudaibergenov, Secretaris-Generaal, Internationale Vereniging “Trans-Kaspische Internationale Transportroute”

Namens de Vereniging verwelkomen en proberen we een sterkere en snellere ontwikkeling van de logistieke kracht van de Aktau Hub te ondersteunen, aangezien het succes ervan uiteraard zal betekenen dat een vracht uit de EU zojuist door de TITR is gegaan en al waarde heeft gebracht aan haar leden langs de route voordat de lading verder wordt gedistribueerd in de richtingen naar het zuiden van Rusland, China of Centraal-Aziatische landen.

Hier zou ik willen opmerken dat de kant van Kazachstan graag buitenlandse investeringen in de regio zou ontmoeten en vooral de Europese van harte welkom zou heten. Het hele scala van gunstige behandeling voor de investeerders kan hier worden ontdekt, beginnend bij de prioritaire sector van transport en logistiek, bijvoorbeeld kostenvriendelijke opslag van geproduceerde vracht en gericht op de GOS en Aziatische landen en tot een volledig nieuwe productiefaciliteit om te openen van waaruit de geproduceerde goederen vervolgens naar de wereldmarkten kunnen worden verzonden.

Wij wensen een snelle verdere integratie van de Middle Corridor in het wereldwijde transportlogistieksysteem en internationale betrekkingen. Het doorvoer- en transportpotentieel van de landen van TITR zal leiden tot de gemeenschappelijke synergie en de ontwikkeling van logistieke systemen bij de vorming van een nieuwe architectuur van transcontinentale corridors.

De hele handel tussen Kazachstan en de EU voor 2020 is 23,7 miljard USD (inclusief export - 17.7 miljard USD en import - 6 miljard USD). In totaal exporteert Kazachstan ongeveer 160 miljoen ton aan verschillende ladingen, zowel naar zijn nabijgelegen buren als naar de wereldmarkten, waaronder ongeveer 85 miljoen ton per spoor en ongeveer 75 miljoen ton via pijpleidingen. Er is dus nog veel potentieel voor wederzijds voordelige samenwerking, zien we met het gebruik van de Zwarte Zee-zeelijnen, de Marmaray-vrachttunnel en de verbinding met het transportcorridorsysteem van Europa.

Door ons toe te passen op het Europese bedrijfsleven willen we een nieuwe impuls geven aan een toename van zakelijke netwerken, waarbij we het brede scala aan mogelijkheden van Middle Corridor als de handels- en transportbrug van Europa en Azië onthullen, staan ​​we open voor nieuwe aanbiedingen en projecten op onze route, klaar voor het stimuleren van de handelsbetrekkingen tussen landen ten oosten en ten westen van de Kaspische Zee.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending