Verbind je met ons

Kazachstan

De vredesmissie van Kazachstan naar Libanon is een nieuwe bijdrage aan de vrede

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 31 oktober arriveerde een Kazachse vredeshandhavingscompagnie van 120 mensen bij de VN-interimmacht in Libanon (UNIFIL) voor inzet als onderdeel van de strijdkrachten van het gezamenlijke Kazachs-Indiase bataljon genaamd IndKazBat. Dit bataljon wordt ingezet in de oostelijke sector van het gebied dat onder de verantwoordelijkheid valt van de oostelijke multinationale landvredesbrigade, gelegen langs de grens van Libanon met Israël en Syrië. schrijft Kairat Abdrakhmanov.

Zo is opnieuw een besluit over het buitenlands beleid van president Noersoeltan Nazarbajev ten uitvoer gelegd en is de toezegging van Kazachstan tijdens de succesvolle verkiezingscampagne voor de VN-Veiligheidsraad nagekomen.

Ik zou willen opmerken dat dit een zeer belangrijke gebeurtenis is in de geschiedenis van ons land, aangezien het Kazachse militaire contingent voor het eerst deelneemt aan een VN-vredesmissie. Bij deze gelegenheid merkte de secretaris-generaal van de organisatie António Guterres op dat de bijdrage aan VN-vredeshandhavingsoperaties “een concrete demonstratie is van mondiale solidariteit en verantwoordelijkheid” en stuurde hij zijn beste wensen naar het contingent vredeshandhavers uit Kazachstan.

Voordat de Kazachse vredeshandhavers voet op Libanese bodem zetten, ging hieraan vele jaren van hard werken vooraf door alle takken van de regering en vele Kazachse instellingen. Deze keer maakte Kazachstan gebruik van de ervaring van het Ministerie van Defensie, dat onze vredeshandhavers in 2003-2008 naar Irak stuurde als onderdeel van de stabilisatiemacht, in overeenstemming met de resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Kazachse officieren blijven met succes dienen als waarnemers, ook op commandoposities, binnen de VN-missie voor het referendum in de Westelijke Sahara.

De afgelopen jaren heeft de leiding van het ministerie van Defensie van het land een reeks gesprekken gevoerd met relevante afdelingen en diensten van het VN-secretariaat voor vredestichting en vredesopbouw. Opleidingscentra voor Kazachse vredeshandhavers ondergingen een strenge controle en vertoonden een hoog niveau van paraatheid en naleving van internationale normen.

Er is veel werk verricht samen met India als onze strategische partner. De samenwerking met India binnen de VN-interimtroepenmacht in Libanon is gebaseerd op de wet van de Republiek Kazachstan inzake de ratificatie van het memorandum van overeenstemming tussen de regering van Kazachstan en de regering van India met betrekking tot de gezamenlijke inzet van Kazachse vredestroepen in het land. Indiaas UNIFIL-squadron, eind oktober ondertekend door president Nazarbajev.

Ik ben ervan overtuigd dat de betrokkenheid van Kazachs militair personeel bij VN-vredesoperaties gericht is op een verdere versterking van de positie van Kazachstan als een van de actieve en gerenommeerde deelnemers aan het versterken van de vrede en de mondiale veiligheid, en op een verdere verbetering van de professionaliteit van de Kazachstaanse militaire officieren en militairen. versterking van de defensiecapaciteit van het land. Simpel gezegd: onze militairen zullen ervaring van onschatbare waarde opdoen door “in het veld” te werken en samen te werken met buitenlandse partners.

advertentie

The author is Kazakhstan’s foreign affairs minister.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending