Verbind je met ons

Algemeen

Ononderbroken opening van de Allenby/King Hussein-brug, na bemiddeling van de Marokkaanse koning

DELEN:

gepubliceerd

on

Bedankt op directe bemiddeling van het Koninkrijk Marokko, onder leiding van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, hebben de Israëlische autoriteiten besloten om zonder onderbreking de Allenby/Koning Hoessein grensovergang te openen, die de Westelijke Jordaanoever en Jordanië verbindt.

Deze bemiddeling, geleid door het Koninkrijk Marokko en de Verenigde Staten van Amerika, leidde tot een overeenkomst voor de permanente 24/7 openstelling van deze grensovergang, de enige opening van de Palestijnen voor de wereld.

De opening van deze grensovergang, gelegen op ongeveer 50 km van de hoofdstad Amman, zal binnenkort effectief zijn, vanaf het moment dat aan de logistieke voorwaarden is voldaan, vooral op het gebied van human resources.

De opening van deze grensovergang, die erg populair is bij de Palestijnen, zal een gunstig effect hebben op het dagelijks leven van de Palestijnen en zal het verkeer van mensen en goederen vergemakkelijken.

Deze bemiddeling is opnieuw een welsprekend getuigenis van de belangstelling van Zijne Majesteit de Koning, voorzitter van het Al-Quds Comité, voor de Palestijnse zaak en het welzijn van de Palestijnen.

De Israëlische minister van Transport, Merav Michaeli, maakte van de aankondiging van de opening van de grensovergang gebruik om HM Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds Comité, en de Amerikaanse president Joe Biden te bedanken voor hun inzet en hun voortdurende inspanningen voor vrede en welvaart in het Midden-Oosten.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending