Verbind je met ons

Italië

Nieuwe begroting van de Italiaanse regering om de uitgaven te verhogen om de energiecrisis te bestrijden

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De rechtse regering van Italië heeft op maandag (30 november) voor volgend jaar € 21 miljard aan nieuwe uitgaven aangekondigd. Het budget is vooral gericht op het terugdringen van de impact van hoge energiekosten en het uitstellen van enkele extravagante verkiezingsbeloften.

Vanwege de aanhoudende energiecrisis veroorzaakt door de Russische invasie in Oekraïne, zullen premier Giorgia Maleni en haar kameraden hun extravagante verkiezingscampagnebeloften, waaronder ingrijpende belastingverlagingen, niet kunnen nakomen.

"We zullen niet in staat zijn om alles tegelijk te doen. Eerdere pogingen om dat te doen hebben tot een ramp geleid", zei minister van Industrie Adolfo Urso. De Pers krant op zondag.

Meloni heeft al vermeld dat ongeveer tweederde van de extra koopkracht zou gaan naar het helpen van huishoudens en bedrijven om de recordhoge elektriciteits- en gasrekeningen te overleven. Dit komt bovenop de 75 miljard euro die in 2022 is uitgegeven om de stijgende energieprijzen tegen te gaan.

Dit kabinet verhoogde de door Mario Draghi voorspelde tekortdoelstelling voor 2023 van 3.4% naar 4.5%. De ministers staan ​​erop dat ze fiscaal voorzichtig zullen zijn en begrotingsfouten zullen vermijden die Liz Truss, de voormalige premier van Groot-Brittannië, in diskrediet brachten.

De campagne van de extreemrechtse Lega-partij belooft een genereuze hervorming van de pensioen programma waren vertraagd. Hoewel de begroting de belastingdruk op arbeid zal verminderen, zijn er aanzienlijke verlagingen van de inkomstenbelasting opgelegd.

Om gezinnen te helpen omgaan met de oogstrelende inflatie die in oktober 12.6% bereikte onder de EU geharmoniseerde index, heeft het kabinet overwogen de omzetbelasting op essentiële zaken als melk en brood af te schaffen.

advertentie

Een deel van de bestedingsbeloften zal worden betaald met extra leningen. Er wordt echter verwacht dat er voor ongeveer 3 miljard euro aan nieuwe inkomsten zullen komen uit onverhoopte belastingen op winsten van energiebedrijven die zijn getroffen door torenhoge olie- en gasprijzen.

Meloni zal waarschijnlijk beginnen met het terugdraaien van een armoedebestrijdingsprogramma voor de lonen van burgers om hen te helpen geld te besparen.

Linkse partijen stellen dat de maatregel essentieel is gezien de economische crisis, terwijl coalitiepartijen beweren dat werklozen hierdoor de arbeidsmarkt kunnen mijden.

"(Betalingen worden stopgezet voor mensen van 18 tot 59 jaar die kunnen werken. Het zal niet onmiddellijk gebeuren. Er komt een overgangsperiode in 2023", vertelde Giovanbattista Fazalari, staatssecretaris, aan Corriere della Sera krant.

Nadat de begroting door het kabinet is goedgekeurd, heeft het parlement tot 31 december de tijd om het wet te maken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending