Verbind je met ons

Algemeen

De rechtse koplopers van Italië zien ruimte om het nationale herstelplan te vernieuwen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Europarlementariër Raffaele Fitto spreekt een plenaire zitting van het Europees Parlement toe om een ​​activiteitenprogramma van het Franse voorzitterschap te presenteren, aangezien Frankrijk momenteel het roulerend voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt. Dit was in Straatsburg, Frankrijk op 19 januari 2022.

De partij van de Broeders van Italië staat in poleposition voor de verkiezingen van volgende maand en ziet mogelijkheden om delen van een door de EU gefinancierd investeringsprogramma te herzien om de economie te helpen het hoofd te bieden aan de stijgende kosten van levensonderhoud en een energiecrisis.

Het aftreden van premier Mario Draghi heeft de deur geopend voor vervroegde verkiezingen op 25 september, met onderzoeken die aantonen dat de door extreemrechtse broeders van Italië geleide conservatieve alliantie goed gepositioneerd is om een ​​meerderheid in het parlement te behalen.

Italië kan leningen en subsidies ontvangen van meer dan € 200 miljard ($ 205.4 miljard) uit het fonds dat is opgericht om de 27 lidstaten te helpen herstellen van de COVID-19-pandemie.

Tot nu toe heeft de EU voor in totaal bijna 67 miljard euro aan de vertrekkende regering verstrekt. Volgens Raffaele Fitto, covoorzitter van de European Conservatives and Reformists, Brothers of Italy in het Europees Parlement moet Rome nu 55 extra doelen halen in het tweede kwartaal van 2022 om dit jaar 19 miljard euro extra aan te trekken.

Fitto schreef dat de oorlog in Oekraïne ons andere doelen en prioriteiten had gesteld dan die we hadden toen we het plan begin 2021 schreven.

Hij verklaarde dat de EU-regels leden in staat stellen hun nationale plannen te wijzigen als bepaalde mijlpalen of doelen niet worden bereikt.

advertentie

Fitto verklaarde dat het nationale plan rekening moet houden met stijgende energieprijzen en stijgende materiaalkosten. Dit maakt het voor bouwbedrijven moeilijker om aan openbare projecten te werken.

Hij verklaarde: "We willen het huidige plan niet laten varen, maar we... maken het efficiënter om structurele groei te verzekeren."

Een vooraanstaande bron dicht bij Brothers of Italy die om anonimiteit vroeg, verklaarde dat de partij geen geld van de EU zou riskeren.

De regering van Draghi had eerder uitgesloten dat er opnieuw over haar nationale herstelplan moest worden onderhandeld. In mei heeft het tot 10 zo'n 2026 miljard euro uitgetrokken om de stijgende grondstofkosten te helpen opvangen.

($ 1 = € 0.9737)

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending