Verbind je met ons

Hamas

Oorlog tussen Israël en Hamas: EU-ministers van Buitenlandse Zaken bespreken 'post-conflict'-scenario

DELEN:

gepubliceerd

on

“There must be a kind of Palestinian authority which must be invested with powers by the international community. It’s normal that the Palestinian Authority doesn’t want to return to Gaza in an Israeli tank. That’s perfectly understandable,” said EU foreign policy chief Josep Borrell, schrijft Yossi Lempkowicz.

“Wij zijn veel te afwezig geweest. We hebben de oplossing van dit probleem gedelegeerd aan de Verenigde Staten”, zei hij. “Europa moet er meer bij betrokken worden.”

De Europese Unie is bereid om samen met de VS en de Arabische staten te werken aan een kader om vrede tussen Israël en de Palestijnen op te bouwen, zei Josep Borrell, hoofd van Buitenlandse Zaken van de EU.

During a meeting in Brussels on Monday (13 November), EU foreign ministers discussed a possible “post-conflict scenario” to build stability and peace, he said

Among the ideas discussed is an involvement of the EU in the building of a Palestinian state. “We have been too absent until now,” Borrell said at a press conference following the Foreign Affairs Council.

“There must be a kind of Palestinian authority which must be invested with powers by the international community. It’s normal that the Palestinian Authority doesn’t want to return to Gaza in an Israeli tank. That’s perfectly understandable,” he added.

He continued: “I can’t imagine that order can be restored in Gaza without the intervention of the Palestinian Authority. Because if we don’t want it to be under Israeli domination, if we don’t want to leave Gaza in the hands of Hamas again, it’s obvious that someone will have to get involved. If we say that we need to find a comprehensive solution for Palestine, for the territory and the Palestinian people, some sort of Palestinian authority will have to step in.”

advertentie

Hij zei nee tegen elke gedwongen verplaatsing van Palestijnen uit Gaza, tegen een permanente herbezetting door het Israëlische leger of tegen elke verandering in de omvang van Gaza en tegen een terugkeer van Hamas.

“Er zal geen oplossing zijn zonder sterke inzet van de Arabische staten, en die kan niet beperkt blijven tot geld. Ze kunnen niet zomaar betalen... voor een fysieke reconstructie,' zei Borrell. “Er moet een politieke bijdrage geleverd worden aan de opbouw van een Palestijnse staat”, zei hij.

“Wij zijn veel te afwezig geweest. We hebben de oplossing van dit probleem gedelegeerd aan de Verenigde Staten”, zei Borrell. “Europa moet er meer bij betrokken worden.”

Borrell zei dat hij deze week Israël, Palestina, Bahrein, Saoedi-Arabië, Qatar en Jordanië zal bezoeken. Het zal zijn eerste bezoek aan Israël zijn sinds zijn benoeming vier jaar geleden.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, en de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bezochten Israël een paar dagen na het Hamas-bloedbad van 7 oktober, waarbij ongeveer 1,200 mensen omkwamen, voornamelijk burgers.

On Sunday (12 November), Borrell called for “immediate pauses in hostilities and the establishment of humanitarian corridors, including through increased capacity at border crossings and through a dedicated maritime route, so that humanitarian aid can safely reach the population of Gaza”.

He also reiterated EU’s position about “Israel’s right to defend itself in line with international law and international humanitarian law” and its call on Hamas “for the immediate and unconditional release of all hostages”. “It is crucial that the International Committee of the Red Cross (ICRC) is granted access to the hostages,” Borrell said.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending