Verbind je met ons

Israël

EU hekelt Mahmoud Abbas ‘valse en grove misleidende’ opmerkingen over joden en antisemitisme

DELEN:

gepubliceerd

on

In zijn toespraak verklaarde Mahmoud Abbas (hierboven): “Adolf Hitler vocht tegen de Joden vanwege hun ‘omgaan met woeker en geld’.

In een toespraak verklaarde Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit: “Adolf Hitler vocht tegen de Joden vanwege hun omgang met woeker en geld.” schrijft Yossi Lempkowicz.

In een verklaring zei de Europese Unie dat zij “zich blijft inzetten voor de bestrijding van antisemitisme en racisme in al zijn vormen en zich krachtig zal blijven verzetten tegen elke poging om de Holocaust te vergoelijken, rechtvaardigen of bagatelliseren.”

“De toespraak die president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas eind augustus hield voor de 11e Revolutionaire Raad van Fatah bevatte valse en grove misleidende opmerkingen over Joden en antisemitisme”, zei de Europese Unie donderdag (7 september) in een verklaring.

In zijn toespraak verklaarde Abbas: “Adolf Hitler vocht tegen de Joden vanwege hun “omgaan met woeker en geld”.

Hij maakte deze bewering onlangs in een toespraak van 24 augustus vertaling van het Middle East Media Research Institute (MEMRI). “Ze zeggen dat Hitler de Joden vermoordde omdat ze Joden waren en dat Europa de Joden haatte omdat ze Joden waren. Niet waar”, zei de PA-leider. Hij stelde dat Europeanen tegen de Joden vochten “vanwege hun sociale rol en niet vanwege hun religie”.

Abbas herhaalde ook de zogenaamde ‘Khazar-mythe’ die hij in de loop der jaren vaak heeft verkondigd, waarbij hij stelde dat Asjkenazische joden afstammen van Turkse Khazaren die zich bekeerden, en niet van bijbelse Israëlieten.

advertentie

“De waarheid die we aan de wereld moeten duidelijk maken is dat Europese joden geen Semieten zijn. Ze hebben niets met semitisme te maken”, zei hij.

“Dergelijke historische vervormingen zijn opruiend, zeer beledigend, kunnen de spanningen in de regio alleen maar verergeren en dienen niemands belangen. Ze spelen in de kaart van degenen die geen tweestatenoplossing willen, waar president Abbas herhaaldelijk voor heeft gepleit. ”, aldus een EU-woordvoerder.

“Bovendien bagatelliseren ze de Holocaust en voeden daarmee het antisemitisme en zijn ze een belediging voor de miljoenen slachtoffers van de Holocaust en hun families”, voegde hij eraan toe.

“De Europese Unie blijft zich inzetten voor de bestrijding van antisemitisme en racisme in al zijn vormen en zal zich krachtig blijven verzetten tegen elke poging om de Holocaust te vergoelijken, rechtvaardigen of bagatelliseren”, aldus de verklaring.

“Dit is het ware gezicht van het Palestijnse ‘leiderschap’”, schreef Gilad Erdan, Israëls ambassadeur bij de Verenigde Naties, over de toespraak van Abbas. “Het is geen wonder dat nog maar enkele uren geleden een Palestijnse tienerterrorist in Jeruzalem onschuldige Israëli’s met een hakmes heeft gehackt.”

“Net zoals Abbas de Joden de schuld geeft van de Holocaust, geeft hij ook de Joden de schuld van alle problemen in het Midden-Oosten,” voegde Erdan eraan toe.

“Dit soort ‘leiderschap’ kweekt alleen maar geweld, geen vooruitgang,” bepaald het Amerikaans-Joodse Comité. “Wereldleiders die zich inzetten voor vrede in die regio moeten stoppen met het geven van een vrije pas aan Abbas en zijn haatdragende retoriek veroordelen.”

Abbas, wiens proefschrift de Holocaust ontkende, heeft ook berucht gemaakt verdachte Israël van “50 Holocausts”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending