Verbind je met ons

Israël

Silvio Berlusconi, die op 86-jarige leeftijd is overleden, wilde dat Israël toetrad tot de Europese Unie

DELEN:

gepubliceerd

on

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi (links) wordt op 1 februari 2010 verwelkomd door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op diens kantoor in Jeruzalem.

Onder zijn premierschap was Israël een van Israëls sterkste bondgenoten in Europa geworden. Zijn pogingen om de banden met Israël te versterken volgden op tientallen jaren van pro-Arabische houding van eerdere Italiaanse regeringen. “Mijn grootste wens, zolang ik een hoofdrolspeler in de politiek ben, is om Israël lid te maken van de Europese Unie”, zei de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi tijdens zijn bezoek aan Israël in februari 2010.

Berlusconi, die op maandag (12 juni) op ​​86-jarige leeftijd stierf, gold als een echte vriend van Israël. Onder zijn premierschap was Israël een van Israëls sterkste bondgenoten in Europa geworden. Zijn pogingen om de banden met Israël te versterken volgden op tientallen jaren van pro-Arabische neigingen door eerdere Italiaanse regeringen.

"We hebben niet elke dag het voorrecht om een ​​van Israëls grootste vrienden te ontvangen, een dappere leider die een groot strijder is voor vrijheid en een enthousiaste aanhanger van vrede", zei de Israëlische premier uster benjamin toen hij Berlusconi in 2010 in Jeruzalem verwelkomde.

De voormalige Italiaanse premier, een miljardair-zakenman die het grootste mediabedrijf van Italië oprichtte voordat hij het politieke landschap van zijn land transformeerde met zijn Forza Italia-partij, was de langstzittende premier van Italië.

Hij benadrukte regelmatig zijn steun voor Israël en de joodse doelen en zijn "rol als een oude vriend van het joodse volk en de staat Israël, die een unieke verdediging van vrijheid en democratie in het hele Midden-Oosten is en blijft".

“Ik was diep bedroefd door het overlijden van Silvio Berlusconi, de voormalige premier van Italië. Mijn oprechte condoleances gaan uit naar zijn familie en de bevolking van Italië”, zei premier Netanyahu maandag in een verklaring. “Silvio was een goede vriend van Israël en stond altijd achter ons. Rust in vrede mijn vriend."

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending