Verbind je met ons

Israël

De as Rusland-Iran kan het Westen ertoe aanzetten om Israël met nieuwe ogen te bekijken

DELEN:

gepubliceerd

on

De drones van de Islamitische Republiek zijn niet alleen bedoeld voor Israël, maar ook voor Oekraïne. schrijft Fiamma Nirenstein.

Media beweren dat de terreuraanslagen van afgelopen weekend in Jeruzalem een ​​daad van wraak waren voor de dood van negen leden van de Islamitische Jihad tijdens een IDF-inval in Jenin, zijn vals. De aanslagen waren een product van haatdragende ideologie en antisemitische opruiing.
Je kunt dit zien aan de manier waarop de Palestijnse samenleving de aanval vierde. In Ramallah, Nablus, Jenin en Oost-Jeruzalem werden vreugdevol snoepjes uitgedeeld, terwijl Hamas, de Islamitische Jihad en zelfs de ogenschijnlijk “gematigde” Fatah de moordenaars prees.

Verre van een specifieke daad van wraak, maakten de aanslagen deel uit van een lange erfenis van Palestijns verzet tegen de aanwezigheid van Joden in het land Israël, dat alleen al in het afgelopen jaar heeft geleid tot 2,200 aanslagen en 29 doden. Bovendien kwam deze terreurpiek na decennia van Hamas en Islamitische Jihad-raketten vanuit Gaza, evenals zelfmoordaanslagen, steekpartijen, schietpartijen en auto-ramaanvallen. Dit alles werd begroet met Palestijnse vieringen en de gelukkige kreet van "dood aan de Joden".

De wereld lijkt echter eindelijk afstand te nemen van zo'n laaghartige houding. Verschillende soennitische Arabische landen, waaronder Egypte, Jordanië en de VAE, veroordeelden de aanslagen van afgelopen weekend, en dit maakt deel uit van een grotere regionale trend om afstand te nemen van Palestijns afwijzing. Er waren ook ongebruikelijk sterke Amerikaanse en internationale veroordelingen van de aanslagen.
Een deel van de reden voor deze trend is Iran. Sinds een aantal jaren probeert Iran de Palestijnse arena te betreden door geld en soms wapens te geven aan Palestijnse terreurgroepen.

Een van de eerste tekenen daarvan zag ik tijdens de tweede intifada toen ik in Bethlehem een ​​terrorist interviewde die zich net had bekeerd van de soennitische naar de sjiitische islam. Ik vertelde het verhaal aan mijn vriend David Wurmser, die het belangrijk genoeg vond om de toenmalige vice-president Dick Cheney, van wie Wurmser adviseur was, op de hoogte te brengen.

Wurmser had gelijk, aangezien Iran sindsdien zijn invloed en vrijgevigheid enorm heeft uitgebreid naar alle genocidale vijanden van Israël en het Joodse volk als geheel. Die Bethlehem-terrorist was een van de eerste Palestijnen die gevangen werd genomen door de duivelse plannen van de Iraniërs.
Tegenwoordig stroomt er Iraans geld in de schatkist van Hamas en de Islamitische Jihad, en veel analisten geloven nu dat Iran ook de Palestijnse Autoriteit begint te beïnvloeden.

Maar er gebeurt iets anders dat in het voordeel van Israël kan werken, en zelfs in het voordeel van al diegenen over de hele wereld die zich verzetten tegen terrorisme en het Iraanse regime dat het sponsort: de Iraniërs hebben een mogelijk fatale fout gemaakt. Ze hebben openlijk hun krachten gebundeld met de Russische president Vladimir Poetin in zijn oorlog tegen Oekraïne en hem voorzien van militair materieel zoals drones.

Dit brengt Iran op een directe ramkoers met de Verenigde Staten en de westerse wereld in het algemeen, die pal staat tegen Russische agressie en de Oekraïners helpt in hun strijd tegen de indringers. Er bestaat nu een duidelijke as tussen Rusland en Iran, en als de Palestijnen Iraanse steun blijven zoeken, kunnen ze geconfronteerd worden met een Westen dat niet langer geïnteresseerd is om hen te verwennen.

Het Westen ziet Iran nu op een nieuwe manier. Ze zien het niet als een probleem dat moet worden opgelost, maar als een regelrechte vijand van het Westen die helpt om de eerste landoorlog in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog te verlengen. Het Westen ziet ook de massale schendingen van de mensenrechten die de ayatollahs begaan tegen de dappere demonstranten tegen het theocratische regime – het doden van honderden vrouwen en kinderen, de executies van jonge demonstranten en meer.

Dus als het Westen de recente spectaculaire aanval ziet op faciliteiten in Isfahan die waarschijnlijk drones hebben gemaakt – een aanval die algemeen wordt toegeschreven aan Israël – begrijpen ze dat die drones niet alleen bedoeld waren om tegen Israël te worden gebruikt, maar ook tegen Oekraïne. Ze begrijpen dat als Israël inderdaad die faciliteiten zou treffen, het niet alleen zichzelf heeft geholpen, maar ook het Westen als geheel.
Jarenlang heeft het Westen de dagelijkse oproepen van Iran tot de vernietiging van Israël genegeerd. Maar nu weet het dat Iran niet alleen Israël wil vernietigen, maar ook Oekraïne, en uiteindelijk ook het Westen zelf. Misschien zijn ze nu bereid om Israël eindelijk met nieuwe ogen te zien.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending