Verbind je met ons

Israël

Petitie verzoekt de EU om pro-Palestijnse groepering te verbieden die opriep tot de vernietiging van Israël, de EU en de VS tijdens de bijeenkomst in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Er ging een petitie rond waarin de Europese Unie werd opgeroepen om Samidoun te verbieden, een pro-Palestijnse terreurgroep die onlangs opriep tot de vernietiging van Israël, de EU en de VS tijdens een bijeenkomst die in de straten van Brussel werd georganiseerd.

Samidoun heeft nauwe banden met terroristische groeperingen zoals het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat op de EU-lijst van terroristische groeperingen staat.

“Alle noodzakelijke middelen moeten worden gebruikt om de natiestaat van het Joodse volk te liquideren, van de rivier tot de zee, aangezien het verslaan van Israël betekent het verslaan van de Verenigde Staten en de Europese Unie”, schreeuwde Mohammad Khatib, EU-coördinator voor Samidoun, tijdens de bijeenkomst. bijeenkomst die plaatsvond voor de zetel van het Europees Parlement in Brussel.

Khatib riep zijn aanhangers op om “standvastig te blijven tot het einde, door een steen te gooien of kogels af te schieten – een oorlog te voeren en je raketten af ​​te vuren, je raketten af ​​te vuren.”

“These inflammatory and inciting words threaten to usurp the democratic values of the EU and call for violent conquest of the western world. Moreover, they are a call to erase a country from the map of the world,” said Patricia Teitelbaum, chairwoman of  Belgian Friends of Israel, a Brussels-based NGO that initiated the petition calling on the EU  to ban Samidoun.

Tijdens de betoging werden spandoeken met de afbeelding van George Habash, de oprichter van de PFLP, opgehangen naast posters die Hamas verheerlijkten, gedragen door gemaskerde mannen en vrouwen gekleed in de kledij van de “Leeuwenkuil”-terroristen.

“The message is clear : violence and terrorism are the answer. In Belgium, no one can lawfully march on the streets masked except on an official carnival day. For this reason alone, the police should have stopped the rally,” said Teitelbaum.

advertentie

Samidoun is een belangrijke pleitbezorger voor de vrijlating van Palestijnse gevangenen, waarvan velen banden hebben met de Palestijnse Autoriteit Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) terroristische organisatie, als zodanig aangewezen door de USEUCanada en Israël.

Teitelbaum noted that the Netherlands made the principled decision to prohibit the two leaders of Samidoun, Khaled Barakat and Charlotte Kates, from entering the country, hence preventing them from attending the rally. “The reason given is that both are very closely connected to the PFLP, named as a terrorist organization by the EU. Belgium, by stark contrast, is turning a blind eye to rising antisemitism and the promotion of terrorism,” she added.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending