Verbind je met ons

Israël

De Israëlische minister van inlichtingen, Elazar Stern, vertegenwoordigt Israël op de bijeenkomst van de Associatieraad EU-Israël in Brussel, de eerste in meer dan tien jaar

DELEN:

gepubliceerd

on

“We hebben het hele jaar gewerkt om het weer op gang te brengen”, zei de Israëlische premier Lapid tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering. “De Raad zal economische overeenkomsten en samenwerking op het gebied van technologie, handel en onderzoek en ontwikkeling tot stand brengen die de Israëlische economie een impuls zullen geven en de kosten van levensonderhoud zullen verlagen.” Israël zal maandag door minister van Inlichtingen Elazar Stern worden vertegenwoordigd op de bijeenkomst van de Associatieraad EU-Israël in Brussel, de eerste keer in meer dan tien jaar dat dit orgaan op hoog niveau bijeenkomt. schrijft Yossi Lempkowicz.

Terwijl in een officiële Israëlische verklaring stond dat premier Yair Lapid, die tevens minister van Buitenlandse Zaken is, de bijeenkomst van de Associatieraad EU-Israël zou leiden, is het Elazar Stern die naar Brussel zal reizen en de Israëlische delegatie zal leiden. De exacte aard van de deelname van de premier aan het forum bleef onduidelijk. The Times van Israël schreef.

On the European side, EU’s foreign policy chief Josep Borrell as well as the Foreign Ministers of additional countries will participate in the meeting. During the conference, the leaders will review Israel-EU relations, and discuss cooperation and the further development of relations. According to the Israeli foreign ministry, the convening of the Association Council, for the first time since 2012, “is a significant diplomatic achievement that reflects the improvement in Israel’s relations with the EU over the past year”.

“We hebben het hele jaar gewerkt om het weer op gang te brengen”, zei premier Lapid tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering. “De Raad zal economische overeenkomsten en samenwerking op het gebied van technologie, handel en onderzoek en ontwikkeling tot stand brengen die de Israëlische economie een impuls zullen geven en de kosten van levensonderhoud zullen verlagen.” De Raad is het hoogste forum dat de betrekkingen tussen Israël en de EU stuurt en houdt zich bezig met het volledige scala van deze banden, inclusief op het gebied van wetenschap, economie, energie en milieu. De 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de EU kwamen afgelopen juli overeen om de Associatieraad EU-Israël bijeen te roepen, die sinds 2012 niet meer bijeen is gekomen vanwege meningsverschillen over de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Israël ondertekende in 1995 een associatieovereenkomst waarin zijn relatie met de EU werd vastgelegd, en ratificeerde deze in 2000.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending