Verbind je met ons

Antisemitisme

Onder leiding van Williamson kan het VK het voortouw nemen in de wereldwijde strijd tegen antisemitisme

gepubliceerd

on

Na twee weken van onverminderde en ronduit angstaanjagende aanvallen op Joodse mensen, Joodse gebouwen en inderdaad de Joodse identiteit in het VK, heeft minister van Onderwijs Gavin Williamson vorige week (foto) bood hoop. In plaats van simpelweg de enorme piek in de jodenhaat te veroordelen, is Williamson een stap verder gegaan dan misschien welke andere leider dan ook door een belangrijke remedie te identificeren: antisemitisme op scholen direct aanpakken. Als de terechte zorgen van Williamson worden omgezet in actie, zou dit kunnen betekenen dat het VK een leidende rol gaat spelen in de Europese en zelfs de wereldwijde strijd tegen 's werelds 'oudste haat', schrijft Robert Singer.

Gelukkig hebben leiders duidelijk gemaakt dat er in het VK geen plaats is voor jodenhaat. Premier Boris Johnson en burgemeester van Londen London Sadiq Khan behoorden tot degenen over het hele politieke spectrum om de 600 procent toename van antisemitische incidenten, waarbij een rabbijn fysiek is gezien aangerand, vraagt ​​om “Joods bloed” en een misselijkmakende pand Joodse vrouwen te verkrachten.

Helaas is deze zorgwekkende trend verre van beperkt tot het VK. Keer op keer, in steden over de hele wereld, zijn Joden het doelwit geweest onder het zwakke voorwendsel Israël te bekritiseren. In sommige landen, zoals Duitsland en Frankrijk, hebben regeringen kortetermijnmaatregelen genomen om de dreiging te verminderen, demonstraties waar nodig te verbieden en wetgeving te gebruiken om racisten te vervolgen.

Williamson toont echter een meer genuanceerde langetermijnbenadering. In een brief aan schoolhoofden en schoolleiders maakte hij duidelijk dat van scholen niet alleen verwacht wordt dat ze goed omgaan met een “atmosfeer van intimidatie” voor Joodse leerlingen en leerkrachten. Cruciaal was dat Williamson ook zei dat scholen ook de verantwoordelijkheid hebben om op een onpartijdige en evenwichtige manier les te geven, door materialen of organisaties af te wijzen die "het bestaansrecht van Israël publiekelijk afwijzen". Met andere woorden, Williamson begrijpt dat de ziekte van antisemitisme floreert in een educatieve leegte. Het antisemitische geweld en de chaos in de straten van Groot-Brittannië zijn ontstaan ​​uit onwetendheid, een gebrek aan kennis dat in de klas kan worden verholpen.

Hij is misschien de eerste leider, niet alleen in het VK, maar internationaal, die dit erkent en pleit voor een herziene educatieve benadering om antisemitisme te bestrijden. In meer dan tien jaar werk bij Wereld ORT, een van 's werelds grootste onderwijsnetwerken die op vijf continenten actief is, heb ik uit de eerste hand gezien hoe kwalitatief, evenwichtig onderwijs levens en zelfs de wereld kan veranderen. Terwijl wetgeving en wetshandhaving de directe instrumenten zijn om Joodse gemeenschappen veilig te houden, kan alleen onderwijs hun toekomst garanderen.

Daarom mogen Gavin Williamson en de regering die hij vertegenwoordigt het momentum niet verliezen. Het VK heeft altijd een unieke rol gespeeld in de strijd tegen jodenhaat. Het land stond op een gegeven moment trots bijna alleen in de strijd tegen het nazisme. Britse soldaten behoorden tot de eersten die uiteindelijk de concentratiekampen bevrijdden en de gruwelijke diepten blootlegden waarin antisemitisme kan afdalen. Mochten de woorden van Williamson worden omgezet in daden, dan kan het VK weer een vaandeldrager worden in de strijd tegen antisemitisme.

Daartoe kan het volgende actieplan met drie punten voor het onderwijs in het VK een effectief kader bieden. Ten eerste moeten schoolhoofden en schoolpersoneel antisemitisme kunnen definiëren. Ze moeten erkennen waartegen ze op hun hoede zijn. Keer op keer is de afgelopen weken naakt antisemitisme verkleed als anti-zionisme. Het is cruciaal om te kunnen onderscheiden waar kritiek op Israël eindigt en antisemitisme begint. Gelukkig is de wereldwijd erkende Internationale Holocaust Remembrance Alliance werkdefinitie van antisemitisme maakt duidelijk dat “het ontzeggen van het recht op zelfbeschikking aan het Joodse volk” antisemitisch is.

Ten tweede moeten schoolleiders en onderwijzend personeel toegerust zijn om te identificeren hoe antisemitisme zich manifesteert in de klas, op de speelplaats en onder leerlingen op sociale media. Ze moeten ook de tools krijgen om adequaat te reageren.

Ten derde moet voorlichting over hedendaags antisemitisme onderdeel worden van het schoolcurriculum. Hoewel voortdurende, indrukwekkende inspanningen op het gebied van Holocaust-educatie cruciaal zijn, moeten jonge mensen begrijpen dat antisemitisme niet beperkt is tot de geschiedenis. Zoals recente gebeurtenissen hebben aangetoond, is het springlevend. heel terecht, honderden Britse scholen hebben hun curricula dienovereenkomstig aangepast in de nasleep van de Black Lives Matter-campagne. Tragisch genoeg is de tijd gekomen voor scholen om te leren dat Joodse rechten ook gelijk zijn.

Heel eenvoudig: Joodse gemeenschappen zouden nooit in angst hoeven te leven. Net als zoveel anderen maken joden in het VK en in heel Europa zich zorgen. Er is nu actie nodig, die niet alleen de onmiddellijke zorgen kan wegnemen, maar die duidelijk zal maken dat antisemitisme in de toekomst niet meer de kop zal opsteken. Onderwijs is de sleutel om dit mogelijk te maken. Gavin Williamson's sentimenten omzetten in concrete educatieve actie zou een krachtig statement zijn dat het VK bereid is Europa en de wereld te leiden door eindelijk de 'oudste haat' aan de geschiedenis toe te wijzen.

Robert Singer is senior adviseur van de Antisemitisme-beweging bestrijden, voorzitter van de Raad van Toezicht van Wereld ORT en voormalig CEO van het World Jewish Congress.

Antisemitisme

Tijdens de plenaire vergadering van het World Jewish Congress schetst de voorzitter van de Europese Commissie de EU-strategie om antisemitisme te bestrijden

gepubliceerd

on

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, vertelde honderden Joodse gemeenschapsleiders van over de hele wereld: dat de Europese Unie zich inzet voor het bestrijden van antisemitisme en het bevorderen van het joodse leven, onder meer door de aanstaande uitrol van de allereerste EU-strategie om deze doelen te verwezenlijken, schrijft Yossi Lempkowicz.

Von der Leyen sprak aan de afgevaardigden van de plenaire vergadering van het World Jewish Congress, die om de vier jaar samenkomt om de belangrijkste kwesties aan te pakken die de Joodse gemeenschappen aangaan en het beleid van de organisatie voor de komende jaren vast te stellen.

"U loopt al decennia lang voorop in de strijd voor de rechten van Joodse gemeenschappen over de hele wereld, om antisemitisme uit te bannen en ervoor te zorgen dat de herinnering aan de Holocaust levend wordt gehouden, en ik ben hier om u te vertellen dat Europa met u is in dit gevecht, 'zei ze.  "Omdat antisemitisme helaas niet beperkt is tot een ver verleden. Het is nog steeds erg aanwezig in Europa en de rest van de wereld. "

Ze benadrukte: "Antisemitische misdaden en haatzaaiende uitlatingen moeten voor de rechter worden gebracht."

Von der Leyen besprak de beangstigende toename van antisemitische haat in Europa, waaronder de meest recente gewelddadige anti-Israël demonstraties en graffiti in Europese straten en op synagogen. Ze benadrukte de veelzijdige aanpak van de nieuwe strategie van de EU, die:

  • Versterk de strijd tegen antisemitisme;
  • de herinnering aan gruweldaden uit het verleden bewaren en ervoor zorgen dat alle Europese studenten leren over de Holocaust, "ongeacht hun achtergrond, familiegeschiedenis of land van herkomst", en;
  • het Joodse leven in Europa te bevorderen.

Vooral de COVID-19-pandemie, zei Von der Leyen, heeft aangetoond hoe snel antisemitische complotmythen zich kunnen verspreiden.

Ze vervolgde: 'De plicht om de toekomst van het Joodse volk te beschermen begint met het herinneren van het verleden, maar daar houdt het natuurlijk niet op. Europa kan alleen bloeien als zijn Joodse gemeenschappen ook bloeien. Zesenzeventig jaar na de Holocaust bloeit het Joodse leven in Europa weer op in synagogen, op scholen, in kleuterscholen en in het hart van onze gemeenschappen. En we moeten het blijven beschermen. "

De Europese Commissie is de uitvoerende macht van de Europese Unie, die nieuwe Europese wetgeving voorstelt en de besluiten van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie uitvoert.

Video.

Verder lezen

Antisemitisme

Vicevoorzitter van de Commissie bevestigt: EU komt later dit jaar met alomvattende strategie om antisemitisme te voorkomen en te bestrijden

gepubliceerd

on

Bevordering van onze Europese manier van leven Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margaritis Schinas (foto), heeft deze week bevestigd dat de Europese Unie later dit jaar een alomvattende strategie zal aannemen ter aanvulling en ondersteuning van de inspanningen van de lidstaten om antisemitisme te voorkomen en te bestrijden, voorlichting te geven over de herdenking van de Holocaust en het Joodse leven in Europa te bevorderen, schrijft Yossi Lempkowicz.

Samen met Michelle Bachelet, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, opende Schinas een conferentie op hoog niveau 'Bescherming tegen rassendiscriminatie en aanverwante onverdraagzaamheid', georganiseerd door de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Samenwerking van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de EU Francisco André.

In een paneldiscussie ging Katharina von Schnurbein, coördinator van de uropese Commissie voor de bestrijding van antisemitisme en het bevorderen van het joodse leven, in op de kwestie van 'Tegengaan van haatzaaiende uitlatingen: de rol van mensenrechteneducatie, geschiedenisonderwijs en de media bij het online en offline bestrijden ervan'.

Ze benadrukte de noodzaak om nieuwe manieren te vinden om les te geven over de Shoah in een multiculturele, digitale samenleving en voor alle actoren om samen te werken - Europese wetgeving, nationale handhaving, platforms en gebruikers - om haatzaaiende uitlatingen aan te pakken, inclusief ontkenning en vervorming van de Holocaust online .

Verder lezen

Antisemitisme

Spaanse groepering die het antisemitisme bestrijdt, lanceert campagne tegen antisemitische partijen en presidentskandidaat bij de aanstaande regionale verkiezingen van Madrid

gepubliceerd

on

Vooruitlopend op de regionale verkiezingen in Madrid heeft ACOM, de leidende organisatie in de strijd tegen antisemitisme in Spanje, de kiezers opgeroepen "om hun oppositie te uiten tegen de antisemitische extreemlinkse partijen Unidad Podemos en Mas Madrid, evenals tegen de presidentskandidaat Pablo Iglesias", schrijft Yossi Lempkowicz.

De regionale verkiezingen in Madrid staan ​​gepland voor 4 meith, zal het regionale parlement kiezen, bekend als de Assemblee van de Gemeenschap van Madrid, en de regionale regering van zes miljoen burgers, waaronder de grootste Joodse gemeenschap van Spanje.

ACOM (acroniem voor Actie en Communicatie over het Midden-Oosten) merkte op dat Pablo Iglesias (afgebeeld), tot voor kort heeft de radicaal-linkse vice-premier van Spanje, leider van Unidas Podemos, die zijn functie opgaf om zich kandidaat te stellen voor de functie van president van Madrilen, 'een geschiedenis van antisemitische en anti-Israëlische uitspraken'. “de grote bedrijven op Wall Street zijn praktisch allemaal in handen van joden”, “de joodse lobby steunt initiatieven tegen de volkeren van de wereld”, “de Holocaust was slechts een bureaucratisch probleem”, “Israël is een criminele staat” en “een illegaal land". Hij werkte ook voor de propaganda-spreekbuis van de Islamitische Republiek Iran voor de Spaanstalige wereld Hispan TV.

"Dat de bevolking van Madrid een betaalde Iraanse propagandist zou kunnen kiezen die een openlijke antisemiet is, zou ondoorgrondelijk moeten zijn", zei ACOM-voorzitter Angel Mas.

“Stemmen voor Iglesias en deze twee partijen is stemmen voor de discriminatie van Joden en de uitsluiting van het Joodse leven en de gemeenschap in een stad die zichzelf na 500 jaar weer opbouwt. Het genormaliseerde Joodse leven staat bij deze verkiezingen op het spel. We roepen onze buren op die geven om fatsoen, non-discriminatie en democratie om zich te verzetten tegen deze partijen en degenen die hen legitimiteit verlenen door samen met hen in een regering te zitten, ”zei hij.

Mas zei dat Podemos en Mas Madrid hebben geprobeerd een motie in het parlement van Madrid goed te keuren voor de regio om formeel deel te nemen aan de internationale anti-Israëlische BDS-campagne (Boycott, Desinvestment, Snctions) '' zoals ze met succes hebben gedaan in ongeveer 100 Spaanse steden en regio's. . ''

'Dat zou van Madrid, de hoofdstad van Spanje en het centrum van de sociale, politieke en economische betrekkingen van Spanje, een getto hebben gemaakt dat de burgers van de Joodse staat en alle pro-Israëlische Spaanse burgers zou hebben uitgesloten van elke vorm van commerciële, sociale, culturele of maatschappelijke relatie met de regionale overheid. "

ACOM heeft tot dusver met succes de Podemos BDS-campagne in het hele land verslagen met meer dan 70 gerechtelijke uitspraken waarin de pro-BDS-resoluties discriminerend en ongrondwettig werden verklaard.

Volgens een recente peiling lijkt de centrumrechtse Popular Party (Partido Popular) van Spanje de regionale verkiezingen met gemak te winnen.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

advertentie

Trending