Verbind je met ons

coronavirus

Het hacken van computers vormt een probleem voor de Ierse regering

gepubliceerd

on

De Ierse regering staat voor een delicaat dilemma terwijl ze zich voorbereidt om haar economie open te stellen na de kostbare pandemie van het coronavirus. Het recente hacken van computers die de gezondheidsdienst runnen, door Russische criminelen, heeft niet alleen losgeld gevraagd, maar ook mogelijke juridische acties van woedende Ierse mensen. zoals Ken Murray uit Dublin bericht.

Op de ochtend van vrijdag 14 mei jl. Schakelden Ieren hun radioapparatuur in om te vernemen dat het IT-systeem van de Health Service Executive (HSE), de instantie die het ziekenhuissysteem van het land beheert, van de ene op de andere dag was gehackt!

Cybercriminelen, vermoedelijk de Wizard Spider-bende in Sint-Petersburg, Rusland, hadden persoonlijke bestanden op het hele nationale computersysteem gehackt en vroegen om losgeld van € 20 miljoen om codes te ontgrendelen!

In eerste instantie bagatelliseerde de HSE de hack door erop te staan ​​dat alle bestanden werden gekopieerd in cloud computing-opslag, niets was gestolen of gecompromitteerd en dat alles in orde zou zijn tegen maandag 17 mei.

Op dinsdag 18 mei vertoonde de crisis geen tekenen van verbetering: de regering werd aangevallen door politici van de oppositie die zelf in de voorafgaande dagen werden gebombardeerd door bezorgde kiezers.

"Dit escaleert tot een behoorlijk ernstige nationale veiligheidscrisis en ik weet niet zeker of het op de radar staat tot het niveau dat het zou moeten zijn", zei Labour Party Leader Alan Kelly die dag tegen het Ierse parlement.

Naarmate de dagen verstreken, vertelden boze bellers naar radiotelefonieprogramma's, sommigen in tranen, verhalen over geannuleerde radiotherapie- en chemotherapiesessies voor de behandeling van kanker in stadium 4, waarbij sommigen de regering in wanhoop riepen om het losgeld te betalen en de service zo snel mogelijk weer normaal.

De Ierse regering heeft de afgelopen dagen stand gehouden sinds de hack opdook en erop stond dat ze het losgeld niet zou betalen uit angst dat ze zichzelf zou kunnen blootstellen aan toekomstige hacks en eisen.

De hackers stuurden echter een computersleutel of code voor het decoderen naar de Ierse regering vóór het weekend dat om 21 mei begony waardoor de bezorgdheid ontstond dat er losgeld was betaald.

“Er is helemaal geen betaling voor betaald. Beveiligingspersoneel weet niet precies waarom de sleutel werd teruggegeven, ”drong Taoiseach Micheál Martin aan toen hij op vrijdag 21 mei met verslaggevers sprak.

Met het verstrijken van de tijd zijn er nu groeiende verwachtingen in Ierse regeringskringen dat de hackers de komende dagen gevoelige persoonlijke gegevens op het zogenaamde dark web zullen publiceren.

Deze details kunnen informatie bevatten over personen met mogelijk hiv / aids, vergevorderde kanker, gevallen van kindermisbruik waarbij personen niet zijn genoemd in de rechtbanken of bijvoorbeeld seksueel overdraagbare aandoeningen, maar ervoor hebben gekozen om dergelijke informatie tussen henzelf en hun respectievelijke artsen te bewaren.

Kwetsbare mensen met medische aandoeningen die van invloed kunnen zijn op hun baan, reputatie, persoonlijk leven, levensduur en levensverzekeringen, lopen gevaar!

Nu de regering mogelijke juridische stappen onder ogen moet zien als dergelijke vertrouwelijke informatie mag worden gepubliceerd, heeft ze vorige week in het Hooggerechtshof van Dublin stappen ondernomen om juridische bevelen te verkrijgen die Ierse mediakanalen, websites en digitale platforms verbieden om dergelijke informatie aan het grote publiek bekend te maken!

De junior minister van Financiën Micheal McGrath pleitte in het weekend bij mensen om niet samen te werken met personen of correspondentie die om betalingen wilden in ruil voor online vertrouwelijke medische informatie.

Sprekend tot Deze week op RTE Radio zei hij: "De dreiging waarmee we hier worden geconfronteerd is reëel en het vrijgeven van persoonlijke, vertrouwelijke en gevoelige gegevens zou een verachtelijke daad zijn, maar die kunnen we niet uitsluiten en de Gardaí [Ierse politie] , in samenwerking met onze internationale wetshandhavingspartners, doen er alles aan om hier op te kunnen reageren. "

Als Ierland zijn AVG-verplichtingen (General Data Protection Regulations) niet nakomt, kan het ook leiden tot ernstige boetes bij het Europese Hof, afhankelijk van hoe dit allemaal uitpakt!

Ondertussen worden er, nu talloze gezondheidsprocedures in ziekenhuizen door de hackaanval zijn vertraagd, vragen gesteld over hoe veilig alle computersystemen van de Ierse staat zijn?

Paul Reid, de CEO van de HSE die al 24/7 werkt om de COVID-pandemie aan te pakken, is in het weekend verhuisd om het publiek te verzekeren dat zijn team er alles aan doet om het probleem aan te pakken.

Hij vertelde de Deze week radioprogramma dat de kosten voor het oplossen van de problemen kunnen oplopen tot tientallen miljoenen euro's.

Hij zei dat er nu wordt gewerkt aan "het beoordelen van elk van die nationale [IT] -systemen die we willen herstellen, welke we moeten herbouwen, welke we misschien moeten verwijderen, en het decoderingsproces helpt ons daarbij zeker."

Hij zei dat er goede vooruitgang is geboekt "met name in enkele van de nationale systemen, zoals het beeldvormingssysteem dat scans, MRI's en röntgenfoto's ondersteunt".

Het hackprobleem in Ierland zal waarschijnlijk de komende weken en maanden het hele IT-systeem van de staat herzien om ervoor te zorgen dat een dergelijke penetratie door Oost-Europese criminelen nooit meer zal plaatsvinden.

De crisis in Ierland herinnert de andere 26 landen in de Europese Unie er echter aan dat zolang Russische criminelen een bedreiging blijven voor westerse democratieën, elk van die staten de volgende zou kunnen zijn, met name die met nucleaire capaciteiten of gevoelige landen. militaire plannen!

Ondertussen houden overheidsfunctionarissen in Dublin hun vingers gekruist dat de dreiging van gepubliceerd gevoelig materiaal dat de komende dagen op het dark web verschijnt, precies dat blijft, namelijk een bedreiging!

Covid-19

EU Digitaal COVID-certificaat - 'Een grote stap naar een veilig herstel'

gepubliceerd

on

Vandaag (14 juni) woonden de voorzitters van het Europees Parlement, de Raad van de EU en de Europese Commissie de officiële ondertekeningsceremonie bij voor de verordening betreffende het EU-digitale COVID-certificaat, waarmee het einde van het wetgevingsproces werd gemarkeerd.

Premier van Portugal Antonio Costa zei: “Vandaag zetten we een grote stap op weg naar een veilig herstel, om onze bewegingsvrijheid te herstellen en om het economisch herstel te stimuleren. Het digitale certificaat is een inclusief hulpmiddel. Het omvat mensen die hersteld zijn van COVID, mensen met negatieve tests en gevaccineerde mensen. Vandaag sturen we een hernieuwd gevoel van vertrouwen naar onze burgers dat we samen deze pandemie zullen overwinnen en weer kunnen genieten van reizen, veilig en vrij door de Europese Unie.”

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei: “Op deze dag, 36 jaar geleden, werd het Akkoord van Schengen ondertekend, toen besloten vijf lidstaten hun grenzen voor elkaar open te stellen en dit was het begin van wat vandaag de dag voor velen, vele burgers, een van de grootste verworvenheden van Europa, de mogelijkheid om vrij te reizen binnen onze unie. Het Europese digitale COVID-certificaat verzekert ons van deze geest van een open Europa, een Europa zonder barrières, maar ook een Europa dat zich langzaam maar zeker opent na de meest moeilijke tijd, het certificaat is een symbool van een open en digitaal Europa.”

Dertien lidstaten zijn al begonnen met het uitgeven van EU Digitale COVID-certificaten, per 1 juli zijn de nieuwe regels van toepassing in alle EU-landen. De Commissie heeft een toegangspoort opgezet waarmee de lidstaten kunnen controleren of de certificaten authentiek zijn. Von der Leyen zei ook dat het certificaat mede te danken is aan het succes van de Europese vaccinatiestrategie. 

EU-landen kunnen nog steeds beperkingen opleggen als deze noodzakelijk en evenredig zijn om de volksgezondheid te beschermen, maar alle staten wordt verzocht af te zien van het opleggen van aanvullende reisbeperkingen aan de houders van het EU Digital COVID-certificaat

EU Digitaal COVID-certificaat

Het doel van het EU Digital COVID-certificaat is om veilig en vrij verkeer binnen de EU te vergemakkelijken tijdens de COVID-19-pandemie. Alle Europeanen hebben recht op vrij verkeer, ook zonder het certificaat, maar het certificaat zal het reizen vergemakkelijken en houders vrijstellen van beperkingen zoals quarantaine.

Het EU Digital COVID-certificaat zal voor iedereen toegankelijk zijn en zal:

  • dekking COVID-19 vaccinatie, test en herstel
  • gratis en beschikbaar zijn in alle EU-talen
  • beschikbaar zijn in een digitaal en op papier gebaseerd formaat
  • wees veilig en voeg een digitaal ondertekende QR-code toe

Daarnaast heeft de Commissie toegezegd 100 miljoen euro in het kader van het instrument voor noodhulp beschikbaar te stellen om de lidstaten te ondersteunen bij het aanbieden van betaalbare tests.

De regeling geldt vanaf 12 juli 1 voor 2021 maanden.

Verder lezen

coronavirus

Voorzitter van het Parlement roept op tot een Europese opsporings- en reddingsmissie

gepubliceerd

on

David Sassoli, voorzitter van het Europees Parlement (foto) heeft een interparlementaire conferentie op hoog niveau geopend over het beheer van migratie en asiel in Europa. De conferentie richtte zich met name op de externe aspecten van migratie. De president zei: “We hebben ervoor gekozen om vandaag de externe dimensie van het migratie- en asielbeleid te bespreken, omdat we weten dat we alleen door de instabiliteit, crises, armoede en mensenrechtenschendingen die buiten onze grenzen plaatsvinden aan te pakken, de wortel kunnen aanpakken oorzaken die miljoenen mensen ertoe aanzetten te vertrekken. We moeten dit wereldwijde fenomeen op een menselijke manier beheren, om de mensen die elke dag bij ons aankloppen met waardigheid en respect te verwelkomen.
 
“De COVID-19-pandemie heeft een diepgaande impact op migratiepatronen, zowel lokaal als wereldwijd, en heeft een multiplicatoreffect gehad op de gedwongen verplaatsing van mensen over de hele wereld, vooral waar toegang tot behandeling en gezondheidszorg niet gegarandeerd is. De pandemie heeft migratieroutes verstoord, immigratie geblokkeerd, banen en inkomen vernietigd, geldovermakingen verminderd en miljoenen migranten en kwetsbare bevolkingsgroepen in armoede geduwd.
 
“Migratie en asiel maken al integraal deel uit van het externe optreden van de Europese Unie. Maar ze moeten in de toekomst deel gaan uitmaken van een sterker en samenhangender buitenlands beleid.
 
“Ik geloof dat het in de eerste plaats onze plicht is om levens te redden. Het is niet langer acceptabel om deze verantwoordelijkheid alleen over te laten aan NGO's, die een vervangende functie vervullen in de Middellandse Zee. We moeten weer gaan nadenken over een gezamenlijk optreden van de Europese Unie in het Middellandse Zeegebied dat levens redt en mensenhandelaars aanpakt. We hebben een Europees opsporings- en reddingsmechanisme op zee nodig, dat gebruikmaakt van de expertise van alle betrokken actoren, van de lidstaten tot het maatschappelijk middenveld tot Europese agentschappen.
 
“Ten tweede moeten we ervoor zorgen dat mensen die bescherming nodig hebben, veilig en zonder gevaar voor eigen leven in de Europese Unie kunnen aankomen. Samen met de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties moeten humanitaire kanalen worden vastgesteld. We moeten samenwerken aan een Europees hervestigingssysteem op basis van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. We hebben het over mensen die dankzij hun werk en hun vaardigheden ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het herstel van onze samenlevingen die zijn getroffen door de pandemie en de demografische achteruitgang.
 
“We moeten ook een Europees opvangbeleid voor migratie opzetten. Samen zouden we de criteria voor één enkele inreis- en verblijfsvergunning moeten definiëren, waarbij we de behoeften van onze arbeidsmarkten op nationaal niveau moeten beoordelen. Tijdens de pandemie kwamen hele economische sectoren tot stilstand door de afwezigheid van gastarbeiders. We hebben gereguleerde immigratie nodig voor het herstel van onze samenlevingen en voor het behoud van onze socialezekerheidsstelsels.”

Verder lezen

Covid-19

De reguliere media dreigen een bedreiging te worden voor de volksgezondheid

gepubliceerd

on

In de afgelopen weken heeft de controversiële bewering dat de pandemie mogelijk is gelekt uit een Chinees laboratorium – ooit door velen afgedaan als een marginale samenzweringstheorie – aan kracht gewonnen. Nu heeft de Amerikaanse president Joe Biden een dringend onderzoek aangekondigd dat zal kijken naar de theorie als een mogelijke oorsprong van de ziekte, schrijft Henry St.George.

De verdenking ontstond begin 2020 om voor de hand liggende redenen, aangezien het virus opdook in dezelfde Chinese stad als het Wuhan Institute of Virology (WIV), dat al meer dan tien jaar coronavirussen bij vleermuizen bestudeert. Het laboratorium bevindt zich op slechts een paar kilometer van de Huanan-wetmarkt waar de eerste cluster van infecties opdook in Wuhan.

Ondanks het opvallende toeval verwierpen velen in de media en de politiek het idee ronduit als een complottheorie en weigerden het het afgelopen jaar serieus te overwegen. Maar deze week is gebleken dat een rapport dat in mei 2020 door het Lawrence Livermore National Laboratory in Californië is opgesteld, had geconcludeerd dat de hypothese dat het virus uit een Chinees laboratorium in Wuhan lekte, aannemelijk was en nader onderzoek verdiende.

Dus waarom werd de Lab Leak Theory vanaf het begin overweldigend afgewezen? Het lijdt geen twijfel dat vanuit het perspectief van de reguliere media het idee werd aangetast door associatie met president Donald Trump. Toegegeven, scepsis over de beweringen van de president over een bepaald aspect van de pandemie zou in bijna elk stadium gerechtvaardigd zijn geweest. Om het eufemistisch te zeggen: Trump had laten zien dat hij een onbetrouwbare verteller was.

In de loop van de pandemie verwierp Trump herhaaldelijk de ernst van COVID-19, drong aan op onbewezen, potentieel gevaarlijke remedies zoals hydroxychloroquine, en suggereerde zelfs tijdens een gedenkwaardige persconferentie dat het injecteren van bleekmiddel zou kunnen helpen.

Journalisten vreesden ook redelijkerwijs overeenkomsten met het verhaal van massavernietigingswapens in Irak, waarin enorme bedreigingen werden aangehaald en aannames werden gehonoreerd aan een antagonistische theorie met te weinig bewijs om het te ondersteunen.

Het is echter onmogelijk om het feit te negeren dat een algemene vijandigheid tegenover Trump door grote delen van de media heeft geleid tot een grootschalig plichtsverzuim en het niet naleven van objectieve normen van zowel journalistiek als wetenschap. In werkelijkheid was het Lab Leak nooit een complottheorie, maar altijd een geldige hypothese.

Suggesties van het tegendeel door anti-establishment figuren in China werden ook summier verworpen. Al in september 2020 verscheen de 'Rule of Law Foundation', verbonden met de prominente Chinese dissident Miles Kwok, op de titelpagina een studie die beweerde dat het coronavirus een kunstmatige ziekteverwekker was. De langdurige oppositie van de heer Kwok tegen de CCP was voldoende om ervoor te zorgen dat het idee niet serieus werd genomen.

Onder het voorwendsel dat ze verkeerde informatie bestreden, censureerden de monopolies op de sociale media zelfs berichten over de lab-leak-hypothese. Pas nu - nadat bijna alle grote mediakanalen en de Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben bevestigd dat het een haalbare mogelijkheid is - zijn ze gedwongen terug te keren.

"In het licht van lopende onderzoeken naar de oorsprong van COVID-19 en in overleg met deskundigen op het gebied van volksgezondheid", zei een Facebook-woordvoerder, "zullen we de bewering dat COVID-19 door de mens is gemaakt of is vervaardigd met onze apps niet langer verwijderen." Met andere woorden, Facebook is nu van mening dat de censuur van miljoenen berichten in de voorgaande maanden een vergissing was.

De gevolgen van het niet serieus nemen van het idee zijn ingrijpend. Er zijn aanwijzingen dat het laboratorium in kwestie mogelijk 'functiewinst'-onderzoek heeft uitgevoerd, een gevaarlijke innovatie waarbij ziekten opzettelijk virulenter worden gemaakt als onderdeel van wetenschappelijk onderzoek.

Als zodanig, als de laboratoriumtheorie in feite waar is, is de wereld opzettelijk in het ongewisse gehouden over de genetische oorsprong van een virus dat tot nu toe meer dan 3.7 miljoen mensen heeft gedood. Honderdduizenden levens hadden kunnen worden gered als de belangrijkste eigenschappen van het virus en de neiging om te muteren eerder en beter waren begrepen.

De culturele gevolgen van een dergelijke ontdekking kunnen niet worden overschat. Als de hypothese waar is, zal het besef spoedig komen dat de fundamentele fout van de wereld niet was onvoldoende eerbied voor wetenschappers, of onvoldoende respect voor expertise, maar onvoldoende controle van de reguliere media en te veel censuur op Facebook. Onze grootste mislukking zal het onvermogen zijn geweest om kritisch te denken en te erkennen dat absolute expertise niet bestaat.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

advertentie

Trending