Verbind je met ons

India

De EU moet respectvol naar India en het Zuiden luisteren en anderen niet de les lezen.

DELEN:

gepubliceerd

on

Vorige week debatteerde het EU-parlement in India over de Manipur-kwestie. Eerlijk gezegd zal 99% van de leden van het EU-parlement niet weten waar Manipur op de kaart is. Deze preken op neerbuigende toon zullen India niet goed vallen. Manipur is een interne kwestie van India. Het is duidelijk dat India zich niet heeft bemoeid met EU-aangelegenheden, maar de EU is nog steeds betuttelend en neerbuigend naar anderen met een koloniaal en imperialistisch prisma van racisme.

Dit zal de bilaterale betrekkingen en handelssamenwerking met een grote opkomende supermacht als India belemmeren en het opkomende assertieve China voortdurend in toom houden. Indiërs vinden dat de EU moet stoppen met bilaterale ongelukken van inmenging in andere zaken en deze betuttelende tonen, lezingen zullen Global South alleen maar EU isoleren.

De EU moet ook begrijpen dat India geen westers land is. India heeft zijn eigen waarden en cultuur. India is altijd een onafhankelijke denkmacht geweest zonder iemands bondgenoot te zijn. India zal niemands kamp kiezen en zal zichzelf kiezen, dus het richten van India met gebroken records zoals regels over religieuze vrijheid, afnemende democratie, rechten van minderheden, enz., Typische verhalen zullen niet werken. India is te machtig voor al deze onzin en onzin over regimeveranderingen.

De wereld is vandaag veranderd: India is een land met 1.4 miljard inwoners, heeft 2.5 keer zoveel inwoners als de EU en is de grootste democratie ter wereld. Ondanks de enorme diversiteit bloeit India als 's werelds snelst groeiende economie, een grote technische grootmacht en een militaire en een nucleaire macht zonder een marionet te zijn voor wie dan ook, zoals veel EU-staten dat zijn voor Washington. Geen enkel land is perfect, iedereen heeft zijn eigen problemen, maar deze lezingen en preken werken niet als het eigen EU-huis in brand staat met oorlog, inflatie, racisme, toenemende misdaad, recessie, toenemende armoede enz.

Het is echt belangrijk om de banden tussen India en de EU veilig te stellen voor langetermijnbelangen met China in het achterhoofd. De meerderheid in de EU is slecht geïnformeerd over India en het Zuiden. De EU moet eerst met empathie en respect naar het Zuiden luisteren in plaats van Oekraïne met recht te bekritiseren over gebrek aan steun.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending