Verbind je met ons

Mensenrechten

Jadiyetu Mohamed daagt Polisario-leider Brahim Ghali uit de Europese hoofdstad uit

DELEN:

gepubliceerd

on

Tijdens de Commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM) die deze donderdag 13 oktober in het Europees Parlement plaatsvond, noemde de jonge Sahrawi Jadiyetu Mohamed - afgebeeld - (Khadijatou) haar verkrachter Brahim Ghali (Chief Polisario-separatisten) tijdens de hoorzitting getiteld "seksueel geweld en verkrachting als machtsmisbruik".

De zaak werd in Press Club Brussels voorgesteld door de heer Willy Fautré, voorzitter van de NGO HRWF (Human Rights Without Frontiers). Hij zei dat machtsmisbruik leidend tot seksueel geweld en verkrachting in veel contexten kan voorkomen. Binnen het gezin, in de professionele context, in een religieuze context, in de sportwereld en in de economische en politieke wereld.

De zaak werd voorgesteld op Press Club Brussel door de heer Willy Fautré

Jadiyetu Mohamed beschuldigt Brahim Ghali van verkrachting. "Ze was 18." "Sahara Marathon" nodigde haar uit naar Italië. Ze had toestemming nodig van de Algerijnse diplomatieke vertegenwoordiging van Polisario voordat ze een Italiaans visum kon aanvragen. Brahim Ghali heeft haar gechanteerd voor seks, beweert ze. Ze weigerde en werd verkracht.

Haar broer adviseerde haar om een ​​klacht in te dienen, aangezien niemand met haar zou trouwen als ze openbaar zou worden. Drie jaar gingen voorbij voordat ze een klacht indiende in Spanje, maar de zaak werd gesloten.

De heer Fautré zei tegen de leden van de Commissie rechten van de vrouw en gelijkheid van vrouwen: "Ik zie dat ze in het openbaar heeft gesproken. Als je meer gegevens nodig hebt, kun je het haar vragen".

Toufah Jallow is een ander geval. "De Gambiaanse schoonheidskoningin Yahya Jammeh werd herhaaldelijk verkracht. Ze pleit voor gerechtigheid in Canada. Human Rights Watch heeft een rapport over de verkrachtingen van Yahya Jammeh. "De vrouwen spraken op Press Club Brussels Europe. Ze zeiden allemaal dat het moeilijk, zo niet onmogelijk is om gerechtigheid te krijgen in hun situatie. "

Het Algerije Polisario heeft vaak gezworen terroristische acties te ondernemen vanuit de Marokkaanse Sahara. Ondanks de vele misdaden en misbruiken blijft het Polisario oncontroleerbaar. Polisario heeft de Tindouf-kampen gebruikt om ontvoeringen, plunderingen en willekeurige en terroristische acties te bevelen, waarbij duizenden slachtoffers vielen in Mauritanië, Mali, Zuid-Korea, Frankrijk, Spanje en Marokko.

advertentie

De Polisario heeft slachtoffers gemaakt door gewelddadige grondoperaties en aanvallen op boten en schepen aan de grenzen van buurlanden. Bijna 50 jaar van schendingen en wrede behandeling, waaronder marteling en willekeurige executies, hebben plaatsgevonden in een omgeving van straffeloosheid. De Algerijnse verhaalmechanismen, de enige instantie die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van alle schendingen op hun grondgebied, hebben geen enkel Polisario-dossier verwerkt of geanalyseerd.

Katarzyna KOZLOWSKA, oprichter en voorzitter van de SayStop Foundation, en dr. Branka ANTIC-STAUBER, medewerker van groepen die slachtoffers van seksueel misbruik in Bosnië helpen, namen ook deel aan de hoorzitting. MEP en vice-voorzitter van FEMM Radka MAXOV sloot het.

ja.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending