Verbind je met ons

Eurostat

Peer review rapport over Griekenland nu online

DELEN:

gepubliceerd

on

Eurostat is verheugd aan te kondigen dat er weer een peer review-rapport binnen de derde ronde van collegiale toetsingen van het Europees statistisch systeem (ESS). — het collegiale toetsingsverslag over Griekenland — is nu openbaar beschikbaar op De speciale webpagina van Eurostat en in de webpagina van de Helleense Statistische Autoriteit.

Het rapport is opgesteld naar aanleiding van het collegiale toetsingsbezoek aan Griekenland door een toegewijd team van vier deskundigen, waaronder een van Eurostat. Het bezoek vond plaats van 17 tot 21 oktober 2022 in face-to-face formaat.

De collegiale toetsingen van nationale statistische systemen worden uitgevoerd door externe deskundigen (zowel binnen als buiten het ESS) en volgen dezelfde methodiek. Dit omvat het invullen van vragenlijsten voor zelfbeoordeling door verschillende statistische autoriteiten, gevolgd door een collegiaal onderzoek. De resultaten zijn een peer review rapport met aanbevelingen van experts voor verbetering, en een actieplan om deze aanbevelingen op te volgen dat is ontwikkeld door het nationale bureau voor de statistiek van het beoordeelde land.

De huidige derde ronde van ESS peer reviews vindt plaats tot begin september 2023. Van eind juni tot en met december 2021 vonden acht ESS peer reviews plaats, waarvan vier virtueel en vier fysiek. In 2022 zijn twaalf peer reviews uitgevoerd, allemaal in fysieke of hybride vorm. De resterende 11 collegiale toetsingen in 2023 vinden plaats in een face-to-face format: deze zijn al afgerond in Roemenië, Letland, Cyprus, Tsjechië, Kroatië, Hongarije, Zwitserland, Slovenië, IJsland en Slowakije, en Liechtenstein volgt .

Voor elk van de 31 ESS-leden zullen de eindrapporten en de bijbehorende verbeteractieplannen te zijner tijd worden gepubliceerd Eurostat-website

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending