Verbind je met ons

Milieu

EU-cohesiebeleid: 84 miljoen euro voor de zuiveringsinstallatie voor stedelijk afvalwater in Marathon, Griekenland

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een investering van € 84 miljoen van de Cohesiefonds voor de bouw van een nieuwe infrastructuur voor de opvang en behandeling van afvalwater in Marathon, in de regio Attica in Griekenland. Dit nieuwe systeem zal de volksgezondheid verbeteren door de verwijdering van onbehandeld of onvoldoende gezuiverd afvalwater. Cohesie en Hervormingen Commissaris Elisa Ferreira (foto) zei: “Ik ben blij dit project goed te keuren, omdat het gezondheids- en milieuvoordelen zal bieden aan zowel de lokale bevolking als toeristen. Dit is een duidelijk voorbeeld van EU-steun aan infrastructuur die bijdraagt ​​aan de naleving van het EU-milieuacquis en voldoet aan de doelstellingen van de Green Deal.”

Er zal ongeveer 188 km rioolbuizen worden aangelegd in de agglomeraties Nea Makri en Marathon, evenals de bouw van 15 pompstations en de Marathon-waterzuiveringsinstallatie met een capaciteit om het equivalent van een bevolking van 110,000 te bedienen. Er zal ook een elektriciteitsdistributie-infrastructuur en een geautomatiseerd besturingssysteem voor de centrale worden gebouwd. Bovendien zal het geproduceerde slib worden behandeld als een waardevolle hulpbron en worden gebruikt voor de productie van biogas. Het project zal daarom ook bijdragen aan de beperking van de klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Meer details over door de EU gefinancierde investeringen in Griekenland zijn beschikbaar op de Open dataplatform.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending