Verbind je met ons

Duitsland

Duitse staatsbelastinginkomsten stijgen met 7.1% in 2022 - ministerie van Financiën

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De belastinginkomsten voor de Duitse federale overheid en deelstaatregeringen stegen in 7.1 met 2022% in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit overtreft eerdere prognoses van een stijging van 6.4%, aldus het ministerie van Financiën.

Volgens de maandelijkse rapporten van het ministerie stegen de belastinginkomsten van zowel de federale als de deelstaatregeringen tot € 814.9 miljard.

De belastinginkomsten zijn in de eerste helft van dit jaar fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De hulppakketten van de federale overheid aan Oekraïne om de energiecrisis aan te pakken die voortkwam uit de Russische invasie van Oekraïne drukten de inkomsten in het tweede kwartaal.

In het rapport stond dat er in 2022 aanzienlijke verhogingen van de omzetbelasting waren. Dit was het gevolg van inhaaleffecten van de COVID-19-pandemie.

De stabiele arbeidsmarkt en minder werknemers in het uitzendwerkprogramma van de overheid, dat is ingevoerd om bedrijven in nood bij te staan ​​tijdens de pandemie, droegen ook bij aan de hogere loonbelasting in 2022 dan in 2021. In het rapport stond ook dat de vennootschapsbelasting, die zwaar afhankelijk van bedrijfswinsten aanzienlijk is toegenomen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending