Verbind je met ons

Energie

Duitsland gaat voorwaarden verbinden aan de 'rem' van de gasprijs, zeggen bronnen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Bronnen die bekend zijn met de zaak zeiden dat de Duitse regering er waarschijnlijk op zal aandringen dat bedrijven die kunnen profiteren van een geplande "rem" op de gasprijzen, voldoen aan voorwaarden zoals een verblijf in Duitsland of het behoud van 90% banen voor een jaar.

Berlijn presenteerde vorige maand een energiepakket dat een bevriezing van de gasprijs en een verlaging van de brandstofbelasting omvatte. Dit om zowel huishoudens als het midden- en kleinbedrijf (MKB) te helpen.

De rem, die een prijs vaststelt, verschilt van pogingen om de marktprijzen te beperken. Over deze maatregel wordt al weken gedebatteerd door de Europese Unie. Het werd niet overeengekomen, deels vanwege Duitse oppositie die het moeilijker zou kunnen maken om voorraden te verkrijgen.

Berlijn heeft intussen zijn Energiehulp pakket, dat gunstig is voor alle Europeanen omdat het de grootste economie van de regio ondersteunt.

De Duitse commissie van deskundigen belast met het verminderen van de impact op de gasprijs kwam vrijdag van middernacht tot XNUMX uur bijeen en deed voorstellen voor voorwaarden die aan de rem zouden worden verbonden. Een bron uit de industrie en een naaste bron zeiden dat ze de bron niet noemden.

Bronnen zeiden dat veel van de aanbevelingen van de commissie door de regering zullen worden aanvaard zodra ze zijn afgerond.

De voorwaarden om banen te redden en in Duitsland te blijven zijn: waarschuwingen door vakbonden en lobbyisten. Ze geven aan dat veel kleine en middelgrote bedrijven die de ruggengraat van de Duitse industrie vormen, op zoek waren naar meer betaalbare jurisdicties.

advertentie

Bedrijven die de voorwaarden overtreden, moeten het verschil terugbetalen aan de overheid.

Deze details werden voor het eerst gerapporteerd door Reuters krant.

Volgens twee bronnen wordt de rem gezet op 80% van het basisverbruik van huishoudens. Die krijgt een limiet van 12 eurocent per kilowattuur (Kwh), terwijl voor de rest marktprijzen worden gebruikt om burgers te stimuleren minder gas te gaan gebruiken.

Bronnen voegden eraan toe dat de gasinkoopprijs voor ongeveer 25,000 industriële klanten beperkt zal worden tot 7 eurocent per Kwh, wat neerkomt op 70% van het totale verbruik.

De limiet is beschikbaar voor particuliere huishoudens en kleine bedrijven van maart 2023 tot april 2024, terwijl industriële klanten in januari kunnen profiteren.

Uit een woensdag onthuld wetsontwerp blijkt dat de overheid ook een eenmalige betaling gaat aanbieden aan gasverbruikers. Dit zal naar verwachting in december gebeuren.

De commissie moet nog beslissen of bedrijven bonussen aan het management of dividenden aan aandeelhouders mogen uitkeren, terwijl de limiet nog steeds geldt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending