Verbind je met ons

Frankrijk

Franse verkiezingen in het buitenland: mogelijke fraude en onzekerheden over stemtransparantie

DELEN:

gepubliceerd

on

De dag na de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk en een week vóór de tweede verkiezingsronde worden er in de kiesdistricten van Fransen die in het buitenland wonen vragen gesteld die aanleiding geven tot ernstige zorgen over de stemmethodes en het tellen. Zoals bekend kunnen Fransen die in het buitenland wonen, stemmen bij parlementsverkiezingen, hetzij elektronisch, hetzij persoonlijk op consulaten en ambassades. Zeker een kans om de deelname te vergroten, maar die gisterenavond aanleiding gaf tot verschillende anomalieën die twijfel deden rijzen over de transparantie en betrouwbaarheid van het hele verkiezingsproces voor buitenlandse kiesdistricten.

De meest paradoxale situaties werden aangetroffen met betrekking tot het achtste kiesdistrict, dat Italië, Griekenland, Israël, Turkije, Malta en Cyprus omvat, waar er kandidaten zijn die zo’n verwaarloosbaar aantal stemmen hebben behaald (één kandidaat slechts 15) dat ze wiskundig gezien onmogelijk zijn. zo'n groot kiesdistrict, waarin van de bijna 150 kiesgerechtigden 33 geldige stemmen waren geregistreerd. Zelfs als we familieleden en vrienden in ogenschouw nemen, is het onwaarschijnlijk dat de kandidaten enkele tientallen of een paar honderd stemmen hadden kunnen incasseren.

Several candidates, deployed outside the majority parties, who conducted significant electoral campaigns, involving hundreds of people even in public events, as can be seen even just by looking at their social profiles, obtained very few votes. In the comments to the posts on social media, many voters protest by talking about “vote fraud” or “electoral fraud”, not believing the results. In fact, these results are inconsistent and in total contrast to the interest shown by the voters.
Even the sending of information material by email, which statistically produces a minimum consensus, had an almost non-existent impact compared to the votes counted. An Ipsos poll for Le Parisien and Radio France on June 27, carried out on a sample of 2,000 voters, gave outgoing MP Meyer Habib 31 per cent, entrepreneur and outsider Philippe Hababou Solomon 30 percent, Macron’s Caroline Yadan 16 per cent, independent David Bizet 11 percent, and all the other candidates together 12 per cent. Similarly, a survey by the Israeli broadcaster i24 reported. While the real results put Habib at 35 per cent, Yadan at 24 percent, the left-wing Popular Front candidate Yaël Lerer at 23 percent, Guillaume Bensoussan of Reconquête at 6 percent and all the others below 5 percent, even the candidates who were given significant percentages in the polls.

A further critical issue would concern the candidate who came out on top in the first round: Meyer Habib. The latter is, in fact, known to have always been close to Israeli Prime Minister Netanyahu, currently at an all-time low in consensus. Despite this, Habib seems to have obtained a surprisingly high number of votes, significantly increasing the votes compared to the last consultation throughout the constituency (including Italy where the presence of French Jews, to whom he is addressing, is minimal). This is in contradiction with Habib’s campaign almost exclusively in Israel.

Dit zijn enkele aspecten die vragen oproepen over de regelmaat van de stemming, maar er zijn ook twijfels over de effectiviteit van de communicatie en de daadwerkelijke kansen op kiezersparticipatie. De opkomst bleef extreem laag, slechts 22 procent, en veel kiezers vonden het erg moeilijk om te stemmen. Technische problemen, gebrek aan duidelijke informatie en complexe procedures hebben ertoe bijgedragen dat stemmen ontoegankelijk is geworden.

The reliability of e-voting, in particular, is a primary concern in any consultation. Who controls it? How is the ballot counted? How do you ensure that the system is not tampered with? The lack of transparency and safeguards in this area undermines voters’ confidence in the electoral process.

advertentie

Omwille van de transparantie hopen wij dat de Franse autoriteiten een grondig onderzoek zullen starten om licht te werpen op deze anomalieën en om er onmiddellijk, al bij de verkiezingsstrijd tussen Habib en Yadan op zondag 7 juli, voor te zorgen dat de verkiezingen in een transparante, gecertificeerde en eerlijke wijze.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending