Verbind je met ons

Frankrijk

Fransen stemmen in het buitenland: het nieuwe gezicht is Philippe Hababou Solomon, die zich richt op vrede en dialoog

DELEN:

gepubliceerd

on

Deze week vinden de Franse parlementsverkiezingen plaats, vooruitlopend op het besluit van president Macron, naar aanleiding van de uitslag van de Europese verkiezingen. De Fransen in Frankrijk en in het buitenland worden opgeroepen om voor de vernieuwing van de Nationale Vergadering te stemmen. Naast de miljoenen Fransen die in heel Frankrijk stemmen, zullen honderdduizenden burgers die in het buitenland wonen stemmen in kiesdistricten over de hele wereld. Het 8e kiesdistrict omvat Italië, het Vaticaan, San Marino, Israël, Turkije, Griekenland, Cyprus en Malta. Israël is het leidende land in het district wat betreft het aantal Franse inwoners, met ongeveer 90,000 mensen, gevolgd door Italië met 35,000 kiesgerechtigden. Alle geregistreerde kiezers hebben het recht om via verschillende methoden (elektronisch, fysiek of per post) te stemmen en kunnen doorslaggevend zijn bij de verkiezing van hun vertegenwoordiger in het Parijse parlement.

Met de start van deze snelle verkiezingscampagne dook meteen een nieuw gezicht op als kandidaat in het district: ondernemer Philippe Hababou Solomon, een jood van Tunesische afkomst, met de Franse en Israëlische nationaliteit, woonachtig tussen Londen en Dubai. Als succesvol zakenman besloot hij in te grijpen om zijn landgenoten in het buitenland van dienst te zijn en zo een betere bijdrage te leveren aan de dialoog en samenwerking tussen regeringen en landen, gezien zijn afkomst en zijn kennis van verschillende culturen en politieke realiteiten.

Salomo, die afgelopen donderdag in Rome aankwam voor een reeks bijeenkomsten, maakte onmiddellijk duidelijk dat zijn belangrijkste inzet de steun is van de Fransen die in Israël en Italië wonen, en gaf tevens uiting aan de wens om actief bij te dragen aan het vredesproces in het Midden-Oosten, gezien zijn enorme netwerk van contacten en uitgebreide internationale ervaring naast presidenten en regeringen over de hele wereld, met name bij het bemiddelen in complexe conflicten in Afrika en het Midden-Oosten. Solomon verklaarde dat hij zijn kennis, vaardigheden en bemiddelingsvermogen beschikbaar wil stellen om veel van de gespannen situaties aan te pakken die de regio teisteren en waarin Frankrijk een cruciale rol kan spelen bij het vinden van oplossingen, vrede en stabiliteit. "Mijn ervaring stelt mij in staat de vele verschillende culturen, dynamieken en de noodzaak van bemiddeling in conflictcontexten te begrijpen; we moeten allemaal werken aan vrede door de hoofdrolspelers te erkennen en religieuze haat te overwinnen", zei Solomon.

Philippe Hababou Solomon benadrukte ook zijn voornemen om een ​​brug te vormen voor vriendschap tussen Israël, Italië en Frankrijk, waarbij hij zich ertoe verplichtte de liberale principes en de vrije markt te verdedigen, en te strijden tegen antisemitisme en haat. “Ik doe geen loze beloftes, maar ik sta ter beschikking van mijn landgenoten om hun dagelijkse problemen op te lossen. Ik wil een sterkere band tussen Frankrijk en Italië bevorderen en de waarden verdedigen die ons verenigen, en de dwaze en traditionele spanningen tussen De aanwezigheid van veel Fransen in Italië laat zien hoe broederlijke volkeren deze nabijheid kunnen waarderen, net zoals Frankrijk het recht van Israël om zichzelf te verdedigen krachtig moet verdedigen', concludeerde Salomo.

Franse staatsburgers die in bovengenoemde landen wonen, meerderjarig zijn en op de consulaire kieslijsten staan ​​ingeschreven, kunnen daarom vanaf dinsdag 25 juni 12 uur tot en met donderdag 00 juni 27 uur online stemmen in de desbetreffende sectie van het telematicaportaal "Le ministère de l'Europe et des Affaires", toegankelijk via de volgende link: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/services-aux-francais/voter-a-l-etranger/modalites-de-vote/vote-par-internet/

Op 30 juni zal de eerste ronde van persoonlijk stemmen plaatsvinden op de consulaten voor kiezers die zijn geregistreerd op de consulaire kieslijst (LEC), terwijl in de voorgaande dagen degenen die deze optie hebben geactiveerd en het kiespakket hebben ontvangen, zullen stemmen via mail. De twee kandidaten die de meeste stemmen krijgen, gaan naar de tweede ronde op 7 juli.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending