Verbind je met ons

Frankrijk

De Franse democratie is in gevaar nu Les Républicains (EVP) zich aansluiten bij de extreemrechtse partij van Le Pen

DELEN:

gepubliceerd

on


De Europese Groene Partij is verontwaardigd over het akkoord met het Rassemblement National (RN, ID op Europees niveau) van Marine Le Pen dat Eric Ciotti, voorzitter van Les Républicains (LR, Europese Volkspartij op Europees niveau), op de Franse televisie heeft aangekondigd. 

Mélanie Vogel, medevoorzitter van de Europese Groene Partij en Franse senator, zei: “In het afgelopen decennium hebben we liberalen en conservatieven in Frankrijk allemaal dezelfde fouten zien maken waar het continent in de jaren twintig een verschrikkelijke prijs voor heeft betaald. jaren dertig. Door er niet in te slagen de democratische waarden te verdedigen, door de ideeën van extreemrechts te ‘normaliseren’ en door hun aanwezigheid in het parlement te internaliseren, hebben ze de weg vrijgemaakt voor het ergste.” 

“De verantwoordelijkheid van de Franse president Emmanuel Macron (Renaissance; Vernieuw Europa op Europees niveau) is enorm. Met zijn onverantwoordelijke besluit om het Franse parlement te ontbinden heeft Macron de hele Franse democratie en de stabiliteit van de hele Europese Unie in gevaar gebracht”, aldus Mélanie Vogel.   

Aan de progressieve kant speelt de Franse Groene partij Les Ecologistes een sleutelrol bij het verzekeren dat er een grote beweging zal zijn die de fascisten bij de volgende verkiezingen kan verslaan. 

Mélanie Vogel voegde eraan toe dat “in 1936 in Frankrijk, terwijl Duitsland werd overspoeld door het nazisme, het “Front Populaire” erin slaagde extreemrechts te verslaan en democratische en sociale overwinningen op te bouwen. Dit is wat we in 2024 opnieuw moeten doen. Dit is onze historische verantwoordelijkheid. Ik roep alle progressieven, democraten, feministen, LGBTI-mensen, vakbonden en maatschappelijke organisaties op om zich aan te sluiten bij deze strijd voor democratie en gerechtigheid. We kunnen niet zeker zijn van de beste uitkomst. Maar we kunnen ook niet zeker zijn van het ergste. We kunnen winnen. Laten we dit dus samen bestrijden. Ik roep ook alle LR-leden op om hun standpunt te verduidelijken en aan te geven of ze nog steeds aan de democratische kant staan ​​of niet. ”

Tijdens de Europese verkiezingscampagne hebben de Europese Groenen de rechtse partijen consequent opgeroepen niet met extreemrechts samen te werken. De Groenen nemen nota van de weigering van de Senaatsgroep Les Républicains en andere LR-leden om gehoor te geven aan de oproep van LR-partijleider Ciotti. 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending