Verbind je met ons

Frankrijk

Kenes Rakishev ontkent te hebben betaald voor 'Legion d'Honneur'

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 10 augustus 2022 publiceerden we een artikel waarin stond dat Kenes Rakishev Fabian Baussart een aanzienlijk bedrag had betaald om het 'Legion d'Honneur' te verkrijgen. Dit artikel was een herpublicatie van een artikel dat oorspronkelijk in de Franse media verscheen.

We accepteren nu dat de heer Rakishev niet in het bezit is van het 'Legion d'Honneur', dat er geen bewijs is om dit te ondersteunen en dat hij de heer Baussart of enig ander persoon niet heeft ingeschakeld om hem te helpen het te verkrijgen. Dat artikel meldde ook dat de heer Rakishev een "vertrouwenspersoon" is van Ramzan Kadyrov en als gevolg daarvan Amerikaanse sancties kan riskeren. We accepteren nu dat de heer Rakishev geen contact meer heeft gehad met de heer Kadyrov sinds 2016 – meer dan een jaar voordat sancties werden opgelegd door het Amerikaanse ministerie van Financiën in december 2017.

Verder accepteren we dat de heer Rakishev de acties van de heer Kadyrov die ertoe hebben geleid dat hij werd gesanctioneerd volledig veroordeelt en sindsdien op geen enkele manier zijn acties onderschrijft. We verontschuldigen ons tegenover de heer Rakishev voor de fouten in ons artikel en zijn blij om het record recht te zetten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending