Verbind je met ons

Frankrijk

Interculturele dialoog - Een prioriteit op EU-niveau

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

EU Reporter heeft met Élisabeth Guigou gesproken over de interculturele dialoog en de uitdagingen ervan (foto), voormalig Franse minister van Europese Zaken (1990-1993) in het pre-EU-tijdperk Mitterrand, minister van justitie (1997-2000) en minister van sociale zaken (2000-2002), beide tijdens het Chirac-tijdperk. Guigou was van 9-2002 lid van de Nationale Assemblee voor het 2017e kiesdistrict van Seine-Saint-Denis en is sinds 2014 voorzitter van Anna Lindh's Euro-mediterrane Stichting voor Dialoog tussen Culturen., schrijft Federico Grandesso met de bijdrage van Fajaryanto Suhardi.

Hoe denkt u dat de interculturele dialoog in de nabije toekomst waarschijnlijk zal plaatsvinden na de pandemie, gezien het tot dusverre positieve percentage van wereldwijde vaccinatie in de omgeving?

EG
Onze stichting, de Anna Lindh Foundation (ALF), die nu 42 landen vertegenwoordigt, heeft haar opmerkelijke werk voortgezet. Ondanks de pandemie – nog voordat het gebeurde – hebben we ervaringen gehad met het geven van webinars. Dus toen de pandemie op wereldschaal toesloeg, gevolgd door de meeste landen die de grenzen sloten, zijn we erin geslaagd onze debatten, onze programma's en onze uitwisselingen in stand te houden die op virtuele basis werkten, wat natuurlijk een beetje ideaal is in de pandemische situatie . Binnen de stichting – we zijn ruwweg 4,500 NGO's en misschien wel meer – hebben we ons werk kunnen behouden, maar natuurlijk kunnen webinars en visuele conferenties de persoonlijke uitwisselingen niet vervangen.

advertentie

Wat voor suggestie zou u de Europese autoriteiten willen meegeven om een ​​beter begrip te krijgen tussen verschillende culturen, bijvoorbeeld de economisch-politieke kwesties die typisch zijn voor Europa en de mediterrane landen?

EG
We werken eigenlijk heel nauw samen met Europese instellingen, het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Dienst voor extern optreden, die onze belangrijkste partners zijn naast UNESCO, de Verenigde Naties (VN) en de Wereldbank. En tegen al onze partners zeggen we dat we ons moeten concentreren op de jeugd, omdat zij degenen zijn die toegang hebben tot de nieuwe technologieën. Ze zijn ook de eerste slachtoffers van alle problemen in onze samenleving, bijvoorbeeld de problemen van werkloosheid en precariteit door landen die grenzen sluiten. En zij zijn degenen die in de toekomst te maken zullen krijgen met klimaatverandering. En ze zullen het hoofd moeten bieden aan de uitdagingen die de nieuwe technologieën met zich meebrengen. Daarom adviseren we om ons te concentreren op de jeugd - wat ook onze keuze is binnen het ALF - en om via NGO's zoveel mogelijk jongeren te mobiliseren die weigeren de zieken en onderdrukten in hun samenleving te zijn. Uiteraard zullen we ze niet allemaal kunnen huisvesten, maar dan wordt het een kwestie van hen toegang geven tot onderwijs. Daarom stellen we voor om de communicatie met alle partneruniversiteiten uit te breiden. Ten eerste moet ik zeggen dat mijn persoonlijke voorstel was om een ​​Erasmus van NGO's in het leven te roepen, omdat ik denk dat naast het geven van erkenning aan de mogelijkheid om uitwisselingen te hebben met studenten of bestuursleden van middelbare scholen, er ruimte is om het geweldige werk van de NGO's. Binnen die NGO's die grotendeels door deze jeugdige mensen worden gerund, zijn ze zo bijzonder proactief en fantasierijk geweest en beschouwden ze zichzelf echt als een soort activisten die de leiding hebben en de controle hebben. Voor dit gedurfde doel slaagde de ALF erin om zijn programma in Libië te behouden - zelfs op enkele van de ergste plekken met de chaos in dit land - maar laten we hopen dat ze na jaren van gruwelijke politieke onrust en instabiliteit. Maar goed, in de afgelopen twee jaar zijn we erin geslaagd om dat te doen en ik moet zeggen dat sommige van deze jonge organisatoren uit Libië komen en ze behoorden tot de besten van hen. Daarom denk ik dat (idee van het oprichten van) Erasmus of (een soort van) vereniging voor NGO's echt iets is dat ons in staat zou kunnen stellen om onze acties te verbeteren.

Dat is echt een geweldig initiatief en we kunnen het niet helpen, ondanks de onvoorstelbare moeilijkheden in het land, hoe ben je erin geslaagd om het project in Libië te starten?

advertentie

EG
Natuurlijk hebben we een geweldig team dat dat heeft georganiseerd en gelukkig hebben we alle contacten, en natuurlijk hebben we geprobeerd die jongeren te helpen toegang te krijgen tot het programma. Toen het mogelijk was, herinner ik me, net voor de pandemie, slaagden we erin om de selectielijst te maken van de jonge Libische kandidaten om naar New York te gaan voor het gesprek op het VN-hoofdkwartier, een van onze jarenlange partners. Ze vroegen de secretaris-generaal van de VN hoe jongeren een actor kunnen zijn bij het bevorderen van vrede. Daarom hebben we bewezen dat we zo'n uitzonderlijk aantal slimme en talentvolle jonge Libiërs hebben - in dit geval waren er twee aanwezig op het evenement met een bijzonder vooraanstaande jongedame. Wat we in feite doen, is het organiseren van de vergaderingen met hooggeplaatste persoonlijkheden om hun ervaring te verbeteren, en wij zorgen voor de visumregelingen. Dit proces vindt plaats na de selectie die is gemaakt door ons nationale netwerk, en natuurlijk hebben ze de laatste snede gemaakt omdat ze voldeden aan de norm op basis van onze specifieke criteria.

Heb je interessante ervaringen met het omgaan met je programma in andere probleemgebieden of misschien wel de gevaarlijke zones in letterlijke zin?

EG
We hebben onze initiatieven in plaatsen zoals Libanon en Jordanië die bekend zijn met extreme politieke problemen waarmee ze normaal gesproken zouden worden geconfronteerd, vooral nu met de migratieproblemen van mensen die uit Syrië en Irak komen. Wat we proberen te doen is om onze programma's te hebben die hoop blijven geven aan deze jonge mensen. We werken ook aan de kwestie van mediageletterdheid, omdat we vinden dat ze moeten weten hoe ze met de informatie moeten omgaan en deze moeten gebruiken, met name om hen in staat te stellen nepnieuws en feiten te onderscheiden, en ook om hen aan te moedigen zichzelf in de media te leren uiten als het is van zeer groot belang, want als we het hebben over het bestrijden van haatzaaiende uitlatingen of radicalisering. Het is altijd efficiënter om jongeren het platform te bieden waar jongeren met andere jongeren praten dan om officiële berichten te laten doorgeven via sociale netwerken of zelfs klassieke media.

Dus in die zin bevestigde je het idee dat de jeugd de aanjagers van verandering zijn voor een betere en positieve toekomst?

EG
We hebben natuurlijk veel respect voor diversiteit, maar de ALF is van mening dat het hele evenwicht van de mensheid echt wordt geïnvesteerd in het belang van het respecteren van de waarden van de mensheid - in veel opzichten delen we dit wederzijds begrip dat een nuttig communicatiemiddel is gebleken . Dus wat we proberen te doen, is jonge mannen en jonge vrouwen empoweren - omdat we de gesprekken over het vergroten van het bewustzijn van gendergelijkheid moeten beginnen - om hen aan te moedigen zichzelf te uiten, de problemen in hun omgeving te leren kennen als onderdeel van lokale en wereldburger. Ze zijn dus niet langer het zwijgen opgelegd of bang om te zeggen wat belangrijk voor hen is. In een retrospectief is dit natuurlijk een soort vorm van respect voor de waarden van de mensheid.

Over empowerment en emancipatie van vrouwen gesproken, welke rollen en welke gebieden denk je dat deze jonge vrouwen kunnen vervullen – zoals we weten in plaatsen als Syrië en Jordanië waar de situaties over het algemeen ongunstig zijn voor vrouwen?

EG
Zo organiseerden we twee jaar geleden in Amman, Jordanië, een bijeenkomst van NGO's uit Zuid-Europa en zuidelijke en oostelijke mediterrane gebieden die hun uitstekende staat van dienst hebben bewezen op het gebied van creatief en actief zijn op het gebied van empowerment van vrouwen in hun samenleving. Dat was heel interessant omdat ze, laten we zeggen, uiteenlopende ervaringen tegenkwamen en ik denk dat, zonder dat het ALF iets oplegde, de ervaringen die ze hadden niet alleen voedsel voor gedachten maar ook voedsel voor daden gaven. De jonge deelnemers van de daar aanwezige NGO's zijn op een zorgvuldige manier geselecteerd. We werden ontvangen door het Jordan Media Institute, opgericht door prinses Rym Ali, die mij overigens gaat opvolgen als hoofd van de ALF - en dit is slechts een voorbeeld van het werk dat we probeerden te bereiken zonder enige vorm van vooropgezette ideeën op te leggen. Integendeel, we hebben gevochten over veel andere kwesties dan genderstereotypen en vooroordelen. In alle landen waar we actief bij betrokken zijn, willen we dat alle vrouwen, vooral jonge vrouwen, actief zijn in hun omgeving en nooit hun kritisch denken en volhardende geest opgeven om hen bewust te houden en alert te blijven als een belangrijk onderdeel van de gemeenschap en wij faciliteren hen natuurlijk om dat te kunnen doen.

Zie je, jaren nadat je aan dit project hebt gewerkt, daadwerkelijk enige verandering in deze mediterrane landen, waar ze grotendeels bekend staan ​​om hun gebrek aan oefening en het geven van vrijheid aan de vrouwen, laat staan ​​dat ze hen empoweren?

EG
Nou, ik wil eigenlijk niet praten over het beleid van de regeringen omdat het niet in mijn hoedanigheid is, maar wat ik zie is dat de jonge mannen en vrouwen die deelnamen aan onze programma's, die uitzonderlijke individuen hun mentale houding hebben veranderd, en dit is absoluut duidelijk om te zien omdat ze ervoor kozen om met elkaar te praten over ervaringen die ze nog nooit eerder hadden gekend. Bijvoorbeeld, over de kwestie van gendergelijkheid sprak een jonge vrouw uit het zuidelijke deel van de Westelijke Jordaanoever (Palestina) met een jonge man uit het noorden van Europa en zij zei dat de grootste zorg in haar land is dat als een vrouw wil scheiden of scheiden van haar echtgeno(o)t(e), zal haar niet worden uitgesloten en) haar rechten worden ontnomen om het gezag over de kinderen te krijgen, terwijl de jonge Europese man zei dat in zijn land de situatie het tegenovergestelde is. Ze leert praktisch iets van zo'n uitwisseling. Het laat zien hoe we op verschillende manieren over soortgelijke kwesties denken. Natuurlijk zijn er altijd goede en slechte in onze samenleving. Voor deze jonge vrouwen en mannen is het natuurlijk belangrijk om veeleisender te zijn, vooral in dit gesprek over gendergelijkheid. Dat is alles wat ik kan zeggen. Maar met betrekking tot uw vraag heb ik de evolutie van het politieke systeem in deze landen nauwlettend gevolgd en bestudeerd en ik denk dat we echt nadenken over hoe we deze jonge mannen en vrouwen kunnen helpen met het vrijspreken van het feit dat sommige van hen universeel menselijk zijn. rechten die moeten worden erkend, dus het is onmogelijk om genegeerd of geweigerd te worden. Het resultaat is dat het echt de kwaliteit en de belangen laat zien die voortkomen uit die uitwisselingen die deze jonge mannen en vrouwen in staat stelden om te zien dat ze hun autoriteiten kunnen vragen, en ze kunnen een activist zijn van bepaalde kwesties die vechten voor veel verschillende soorten rechten . Het resultaat van deze jongerenbeweging is duidelijk op het gebied van gendergelijkheid, klimaatverandering en mediawijsheid. We hebben gewoon geprobeerd hen op te voeden als onderdeel van de burgers van hun respectievelijke land om actief en veeleisender te zijn voor het respect van gemeenschappelijke waarden die overal moeten worden erkend, hoe verschillend hun politieke systeem ook is. We bemoeien ons met respect niet met het maken van wetten of wat dan ook in deze soevereine landen, omdat het niet onze taak is.

Laatste vraag: wat is uw eerste prioriteit als voorzitter van de Anna Lindh Foundation (ALF) of misschien een doel dat u niet bent gelukt maar op dit moment heel graag wilt bereiken?

EG
Onze eerste prioriteit zou moeten zijn om het programma voor jonge mediterrane stemmen te ontwikkelen. Ik denk dat dit een hulpmiddel is dat van hoge waarde en efficiënt is, en dit is het soort programma waar we veel ervaring mee hebben en het werkt erg goed. Hopelijk zouden we de mogelijkheid hebben om dit programma goed te ontwikkelen met deze uitzonderlijke jonge individuen die betrokken zijn bij ons nationale netwerk van 42 landen. Ik hoop dat we vrede kunnen bevorderen, bijvoorbeeld de herstelinspanningen in Syrië.

Maar niet alleen gebonden aan dit gebied, misschien kunnen we de conflicterende of politiek onstabiele gebieden in een bepaalde buurt helpen om een ​​formele ervaring op te doen en de macht te hebben om met de autoriteiten te praten, omdat niets dit soort uitwisselingen, virtuele of echte, vervangt , tussen jongeren in de zorg om de gemeenschappelijke waarden van de mensheid te beschermen en de wil om innovatieve manieren te vinden om uitdagingen aan te gaan. Ze zullen worden geconfronteerd met problemen zoals de klimaatverandering of problemen met de digitale economie en de gevolgen ervan in de context van sociale en economische oplossingen. We hopen ook manieren te vinden om de economische en sociale gevolgen (dwz instortingen) van de pandemie te verminderen. In dat opzicht streven we naar het maken van meer bruikbare werken door zoveel mogelijk jongeren te betrekken als wereldburger – we zijn niet de enige, maar we zijn de grootste.

Frankrijk

Franse gezant keert terug naar VS na oproep Biden-Macron om hekken te repareren

gepubliceerd

on

By

De Amerikaanse en Franse presidenten zijn op woensdag (22 september) overgegaan tot het herstellen van de banden, waarbij Frankrijk ermee instemde zijn ambassadeur terug naar Washington te sturen en het Witte Huis erkende dat het een fout had gemaakt bij het sluiten van een deal voor Australië om Amerikaanse in plaats van Franse onderzeeërs te kopen zonder Parijs te raadplegen, schrijven Michel Rose, Jeff Mason, Arshad Mohammed, John Irish in Parijs, Humeyra Pamuk in New York en door Simon Lewis, Doina Chiacu, Susan Heavey, Phil Stewart en Heather Timmons in Washington.

In een gezamenlijke verklaring die werd afgegeven nadat de Amerikaanse president Joe Biden en de Franse president Emmanuel Macron 30 minuten telefonisch hadden gesproken, kwamen de twee leiders overeen om diepgaand overleg te starten om het vertrouwen te herstellen en om eind oktober in Europa bijeen te komen.

Ze zeiden dat Washington had toegezegd "de steun aan terrorismebestrijdingsoperaties in de Sahel, uitgevoerd door Europese staten", op te voeren, waarvan Amerikaanse functionarissen suggereerden dat dit een voortzetting van de logistieke steun betekende in plaats van het inzetten van speciale Amerikaanse troepen.

advertentie

De oproep van Biden aan Macron was een poging om hekken te herstellen nadat Frankrijk de Verenigde Staten ervan beschuldigde het in de rug te steken toen Australië een contract van $ 40 miljard voor conventionele Franse onderzeeërs dumpte en ervoor koos om in plaats daarvan kernaangedreven onderzeeërs te bouwen met Amerikaanse en Britse technologie . Lees meer.

Woedend door de Amerikaanse, Britse en Australische deal riep Frankrijk zijn ambassadeurs terug uit Washington en Canberra.

"De twee leiders waren het erover eens dat de situatie baat zou hebben gehad bij open overleg tussen bondgenoten over zaken die van strategisch belang zijn voor Frankrijk en onze Europese partners", aldus de gezamenlijke verklaring van de VS en Frankrijk.

advertentie

"President Biden heeft zijn voortdurende inzet in dat opzicht overgebracht."

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Franse evenknie Jean-Yves Le Drian, die voor het eerst sinds het uitbreken van de onderzeeërcrisis met elkaar in contact kwamen, hadden woensdag een 'goede gedachtewisseling' in de marge van een bredere bijeenkomst bij de Verenigde Naties, een hooggeplaatste staatssecretaris Afdeling ambtenaar vertelde verslaggevers in een oproep.

De twee topdiplomaten zouden donderdag waarschijnlijk een aparte bilaterale ontmoeting hebben. "We verwachten dat ze morgen bilateraal wat tijd samen zullen hebben", zei de functionaris, en voegde eraan toe dat Washington de diepe betrokkenheid van Frankrijk en de Europese Unie in de Indo-Pacific "heel erg verwelkomde".

De Franse president Emmanuel Macron houdt een toespraak tijdens een collectieve prijsuitreiking in het Elysée-paleis, in Parijs, Frankrijk, 20 september 2021. Stefano Rellandini/Pool via REUTERS
De Franse president Emmanuel Macron legt een gezamenlijke verklaring af met de Chileense president Sebastian Pinera (niet gezien) na een ontmoeting in het Elysee-paleis in Parijs, Frankrijk, 6 september 2021. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Eerder op woensdag beschreef de woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki de oproep als "vriendelijk" en klonk hoopvol over het verbeteren van de banden.

"De president heeft een vriendschappelijk telefoongesprek gehad met de president van Frankrijk, waar ze overeenkwamen om elkaar in oktober te ontmoeten en nauw overleg voort te zetten en samen te werken aan een reeks kwesties", vertelde ze aan verslaggevers.

Op de vraag of Biden zich bij Macron verontschuldigde, zei ze: "Hij erkende dat er meer overleg had kunnen zijn."

Het nieuwe Amerikaanse, Australische en Britse veiligheidspartnerschap (AUKUS) werd algemeen gezien als bedoeld om de groeiende assertiviteit van China in de Stille Oceaan tegen te gaan, maar critici zeiden dat het de bredere inspanning van Biden om bondgenoten zoals Frankrijk voor die zaak te verenigen, ondermijnde.

Ambtenaren van de regering van Biden suggereerden dat de Amerikaanse toezegging om "hun steun aan terrorismebestrijdingsoperaties in de Sahel-regio van West-Afrika te versterken", een voortzetting van de bestaande inspanningen betekende.

Frankrijk heeft een 5,000 man sterke antiterreurmacht die strijdt tegen islamitische militanten in de Sahel.

Het reduceert zijn contingent tot 2,500-3,000, verplaatst meer middelen naar Niger en moedigt andere Europese landen aan om speciale troepen te leveren om samen te werken met lokale troepen. De Verenigde Staten bieden logistieke en inlichtingenondersteuning.

De woordvoerder van het Pentagon, John Kirby, zei dat het Amerikaanse leger Franse operaties zou blijven steunen, maar weigerde te speculeren over mogelijke verhogingen of wijzigingen in de Amerikaanse hulp.

"Toen ik het werkwoord bekrachtiging zag, nam ik mee dat we ons aan die taak zullen blijven binden", vertelde hij aan verslaggevers.

Verder lezen

Frankrijk

EU steunt Frankrijk in onderzeeërgeschil en vraagt: is Amerika terug?

gepubliceerd

on

By

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie spraken maandag (20 september) hun steun en solidariteit uit met Frankrijk tijdens een bijeenkomst in New York om de sloop door Australië van een onderzeeërorder van $ 40 miljard met Parijs ten gunste van een Amerikaanse en Britse deal te bespreken, schrijven Michelle Nichols, John Irish, Steve Holland, Sabine Siebold, Philip Blenkinsop en Marine Strauss.

Na de vergadering achter gesloten deuren aan de zijlijn van de jaarlijkse VN-bijeenkomst van wereldleiders, zei Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, dat "meer samenwerking, meer coördinatie, minder fragmentatie" nodig was om een ​​stabiele en vreedzame Indo-Pacifische regio te bereiken, waar China de belangrijkste grote opkomende macht.

Australië zei vorige week dat het een bestelling voor conventionele onderzeeërs uit Frankrijk zou annuleren en in plaats daarvan ten minste acht zou bouwen nucleair aangedreven onderzeeërs met Amerikaanse en Britse technologie na het sluiten van een veiligheidspartnerschap met die landen onder de naam AUKUS. Lees meer.

advertentie

"Zeker, we waren verrast door deze aankondiging", zei Borrell.

De beslissing maakte Frankrijk woedend en eerder op maandag in New York beschuldigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian de regering van de Amerikaanse president Joe Biden van het voortzetten van de trends van zijn voorganger Donald Trump van "unilateralisme, onvoorspelbaarheid, brutaliteit en het niet respecteren van uw partner".

De Verenigde Staten hebben getracht de woede in Frankrijk, een NAVO-bondgenoot, te bedaren. De Franse president Emmanuel Macron en de Amerikaanse president Joe Biden zullen elkaar de komende dagen telefonisch spreken.

advertentie

"We zijn bondgenoten, we praten en verbergen geen uitgebreide verschillende strategieën. Daarom is er een vertrouwenscrisis", zei Le Drian. "Dus dat heeft allemaal opheldering en uitleg nodig. Het kan even duren."

Woordvoerster Jen Psaki van het Witte Huis zei maandag dat ze verwachtte dat Biden "onze toewijding om met een van onze oudste en naaste partners samen te werken aan een reeks uitdagingen waarmee de wereldgemeenschap wordt geconfronteerd opnieuw zal bevestigen", wanneer hij met Macron spreekt.

Het is niet duidelijk of het geschil gevolgen zal hebben voor de volgende ronde van handelsbesprekingen tussen de EU en Australië, die gepland staat voor 12 oktober. Borrell had maandag een ontmoeting met de Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne in New York.

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, zei dat hij het moeilijk vond om de stap van Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te begrijpen.

"Waarom? Want met de nieuwe Joe Biden-regering is Amerika terug. Dit was de historische boodschap van deze nieuwe regering en nu hebben we vragen. Wat betekent het - Amerika is terug? Is Amerika terug in Amerika of ergens anders? Wij weet het niet", zei hij tegen verslaggevers in New York.

Als China een belangrijk aandachtspunt was voor Washington, dan was het "heel vreemd" voor de Verenigde Staten om samen te werken met Australië en Groot-Brittannië, zei hij, en noemde het een beslissing die de trans-Atlantische alliantie verzwakte.

Topfunctionarissen van de Verenigde Staten en de Europese Unie zullen later deze maand in Pittsburgh, Pennsylvania bijeenkomen voor de inaugurele vergadering van de nieuw opgerichte handels- en technologieraad tussen de VS en de EU, maar Michel zei dat sommige EU-leden erop aandrongen dat dit werd uitgesteld .

Verder lezen

coronavirus

Commissie keurt Franse steunregeling van 3 miljard euro goed om door middel van leningen en aandeleninvesteringen bedrijven te ondersteunen die getroffen zijn door de coronaviruspandemie

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-staatssteunregels, haar goedkeuring gehecht aan de plannen van Frankrijk om een ​​fonds van € 3 miljard op te richten dat via schuldinstrumenten en eigen vermogen en hybride instrumenten zal investeren in bedrijven die getroffen zijn door de pandemie. De maatregel werd goedgekeurd op grond van de tijdelijke kaderregeling staatssteun. De regeling wordt uitgevoerd via een fonds, genaamd 'Transitiefonds voor bedrijven die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie', met een budget van € 3 miljard.

In het kader van deze regeling zal de steun de vorm aannemen van (i) achtergestelde of participatieleningen; en (ii) herkapitalisatiemaatregelen, met name hybride kapitaalinstrumenten en preferente aandelen zonder stemrecht. De maatregel staat open voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd en aanwezig zijn in alle sectoren (behalve de financiële sector), die vóór de coronaviruspandemie levensvatbaar waren en die de levensvatbaarheid van hun economisch model op lange termijn hebben aangetoond. Naar verwachting zullen tussen de 50 en 100 bedrijven van deze regeling profiteren. De Commissie was van oordeel dat de maatregelen voldeden aan de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling.

De Commissie heeft geconcludeerd dat de maatregel noodzakelijk, passend en evenredig was om een ​​ernstige verstoring in de Franse economie op te heffen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b), VWEU en de voorwaarden van het tijdelijke toezicht. Op basis hiervan heeft de Commissie deze regelingen goedgekeurd op grond van de EU-staatssteunregels.

advertentie

Uitvoerend vicevoorzitter Margrethe Vestager (afgebeeld), mededingingsbeleid, zei: “Deze herkapitalisatieregeling van € 3 miljard zal Frankrijk in staat stellen bedrijven die getroffen zijn door de coronaviruspandemie te ondersteunen door hun toegang tot financiering in deze moeilijke tijden te vergemakkelijken. We blijven nauw samenwerken met de lidstaten om praktische oplossingen te vinden om de economische impact van de coronaviruspandemie te verzachten, met inachtneming van de EU-regelgeving.”

advertentie
Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending