Verbind je met ons

Energie

Commissie keurt Finse investeringssteun aan NordFuel en Veolia goed voor de bouw van fabrieken voor geavanceerde biobrandstoffen in Finland

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels twee steunmaatregelen goedgekeurd voor de bouw van geavanceerde biobrandstoffabrieken in Finland. Meer in het bijzonder heeft de Commissie de volgende twee door Finland aangemelde investeringssteunmaatregelen goedgekeurd: (i) 24.5 miljoen euro ten gunste van NordFuel, ter ondersteuning van de bouw van een geavanceerde demonstratie-installatie voor biobrandstoffen; en (ii) € 9.5 miljoen ten gunste van Veolia, ter ondersteuning van de bouw van een biomethanol-demonstratiefabriek. Het doel van beide maatregelen is om de productie van geavanceerde biobrandstoffen en biogas voor transport te vergroten. De Commissie heeft de twee maatregelen beoordeeld aan de hand van de EU-staatssteunregels, met name de Richtsnoeren inzake staatssteun voor milieubescherming en energie.

De Commissie heeft geoordeeld dat de maatregelen noodzakelijk en passend zijn om de productie van geavanceerde biobrandstoffen te bevorderen. Bovendien zal de steun tot het noodzakelijke minimum worden beperkt en de in de richtsnoeren vastgestelde steunintensiteitslimieten niet overschrijden. Ten slotte ondersteunen de twee maatregelen alleen fabrieken die geavanceerde biobrandstoffen produceren die voldoen aan de duurzaamheidscriteria, zoals vereist door de herziene richtlijn hernieuwbare energie (RODE II).

Op basis hiervan heeft de Commissie geconcludeerd dat de maatregelen steun zullen verlenen aan projecten ter bevordering van duurzame biobrandstoffen, in overeenstemming met de Europese Green Deal, zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren. Daarom keurde de Commissie de maatregelen goed op grond van de EU-staatssteunregels. De niet-vertrouwelijke versie van het besluit zal ter beschikking worden gesteld onder zaaknummer SA.58416 (NordFuel) en SA.62154 (Veolia) in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost. 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie

Trending