Verbind je met ons

rampen

Bosbranden: EU mobiliseert vliegtuigen om Turkije te steunen

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 1 augustus activeerde Turkije, geteisterd door ongekende bosbranden, het EU-mechanisme voor civiele bescherming. In een onmiddellijke reactie heeft de Europese Commissie al geholpen bij het mobiliseren van een vliegtuig van Canadair uit Kroatië en twee Canadairs uit Spanje. Deze blusvliegtuigen maken deel uit van rescEU, de Europese reserve van middelen voor civiele bescherming.

Crisis Management Commissioner Janez Lenarčič said: “The EU stands in full solidarity with Turkey at this very difficult time. I thank all the countries which have offered help. Our thoughts are with the Turkish people who have lost their loved ones and with the brave first responders who are doing their best to battle the deadly fires. We stand ready to provide further assistance.”

De Europese Unie is 24/7 Emergency Response Co-ordination Centre onderhoudt regelmatig contact met de Turkse autoriteiten om de situatie nauwlettend te volgen en de EU-bijstand te sturen.

Achtergrond

Het EU-mechanisme voor civiele bescherming versterkt de samenwerking tussen de EU-lidstaten en zes deelnemende staten op het gebied van civiele bescherming, met het oog op het verbeteren van preventie, paraatheid en reactie op rampen. Wanneer de omvang van een noodsituatie de responscapaciteiten van een land te boven gaat, kan het via het Mechanisme om hulp vragen.

Meer informatie

MEMO 'Bosbranden bestrijden in Europa – hoe het werkt'

advertentie

Europees mechanisme voor civiele bescherming

RescEU

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending