Verbind je met ons

Tsjechië

Tsjechische regering start controles aan Slowaakse grens vanwege migratiestijging

DELEN:

gepubliceerd

on

De leider van de Civic Democratic Party and Together (SPOLU), de coalitiekandidaat voor premier Petr Fiala, en de leider van de partij voor burgemeesters en onafhankelijken Vit Rakusan, wonen het laatste radiodebat voor de parlementsverkiezingen van het land bij in Praag, Tsjechië op 8 december. oktober 2021.

De Tsjechische regering zal donderdag tijdelijk de controles aan de Slowaakse grens herstellen als reactie op een toename van illegale migratie, zeiden functionarissen van de Tsjechische regering maandag.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Vit Rakusan op de persconferentie van dit jaar is de illegale migratie, voornamelijk uit Syrië, met 1,200% gestegen.

“De gebeurtenissen van dit jaar zijn ongekend. Rakusan verklaarde dat sinds begin 11,000 2022 illegale migranten door de politie zijn vastgehouden.

"Dit is transitmigratie. De overgrote meerderheid van hen mikte op Duitsland. Hij voegde eraan toe dat dit ook voor nervositeit zorgde aan de Duitse grens."

Rakusan verklaarde dat de eerste controles 10 dagen zouden duren.

Meer dan 400,000 Oekraïners die op de vlucht zijn voor oorlog hebben de vluchtelingenstatus gekregen van de Centraal-Europese EU-landen. Het grensvrije Schengengebied heeft ook de vluchtelingenstatus toegekend.

advertentie

Rakusan verklaarde dat de Tsjechische buren op de hoogte waren van het besluit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending