Verbind je met ons

Cyprus

Moet ik stemmen of niet?

DELEN:

gepubliceerd

on

Op zondag 9 juni 2024 wordt de kiezers op Cyprus gevraagd om te stemmen op 6 EP-leden en 7,280 kandidaten voor 3,227 posities, zoals presidenten, burgemeesters, gemeenteraadsleden en districtsgemeenschapsleiders in gemeenten en plaatsen op Cyprus. Toch worden er geen kwalificaties of enige ervaring van deze kandidaten gevraagd om de zaken van de stad, de gemeenschap of een land te besturen en te besturen! Het kiezen van een kandidaat is als het spelen van de loterij of Russische roulette; je wint of lijdt, schrijft Andreas C Chrysafis.

Logischerwijs heeft het geen zin dat mensen stemmen voor een systeem dat incompetentie accepteert en meritocratie verwerpt in een gezellig systeem van zelfgemak dat uiteindelijk corruptie inspireert en kweekt. Schandalig genoeg heeft Cyprus daar genoeg van gezien!

De verkiezingscampagne is begonnen en Kommatokratie probeert burgers ervan te overtuigen hun “democratische recht” uit te oefenen en te stemmen. Ze zijn bezorgd als de onthouding de grootste partij op Cyprus wordt. Ze zouden geen ritje kunnen maken met die justrein! 

Burgers hebben goede redenen om zich te onthouden of blanco te stemmen; kandidaten moeten begrijpen dat de stemmen van mensen verdiend zijn en niet als snoepjes kunnen worden uitgedeeld! 

Tegelijkertijd zijn de messen uit en kwispelen er giftige tongen om de enige betrouwbare persoon met gezag, Odysseas Michaelides, uit zijn functie als auditeur-generaal te verwijderen. Waarom…? Omdat hij niet corrupt is en het overweldigende respect van het publiek heeft gewonnen door corruptie op hoge plaatsen aan de kaak te stellen; een gewoonte die al jaren wordt beoefend en verdoezeld. Maar in een land waar geen wet is, is er geen misdaad!

De procureur-generaal heeft een verzoek ingediend bij het Hoogste Constitutionele Hof om de auditeur-generaal te ontslaan, onder verwijzing naar dubieuze beschuldigingen wegens “ongepast gedrag”. De echte redenen voor de bedoelingen van de regering zijn goed verborgen, maar de burgers zijn niet goedgelovig en zijn de straat op gegaan om hun auditeur-generaal te steunen.

advertentie

Dergelijke gevallen bevestigen waarom sommige kiezers ervoor kiezen om niet te stemmen voor een gekozen dictatuur en een systeem dat langzaam hun rechten als staatsburgers wegvreet.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending