Verbind je met ons

China

EU-China: Commissie en China houden tweede digitale dialoog op hoog niveau

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft haar tweede digitale dialoog op hoog niveau met China gehouden. Deze in Peking gehouden dialoog, die mede werd voorgezeten door Vera Jourova, vicevoorzitter voor Waarden en Transparantie, en vicepremier van China, Zhang Guoqing, besprak belangrijke kwesties zoals platforms en dataregulering, kunstmatige intelligentie, onderzoek en innovatie, grensoverschrijdende stroom van industriële gegevens, of de veiligheid van online verkochte producten. Ook de commissaris voor Justitie en Consumentenrechten Didier Reynders nam via een videoboodschap deel aan de discussies.

Beide partijen voerden een diepgaande discussie hierover cruciale gebieden van digitaal beleid en digitale technologieën. De Commissie heeft een update gegeven van de ontwikkelingen op het gebied van de EU-regelgeving, waaronder de Wet op de digitale dienstverlening en Wet digitale markten.

Beide partijen wisselden hierover van gedachten Kunstmatige intelligentie. De Commissie presenteerde de ontwikkelingen op het gebied van de Artificial Intelligence Act en benadrukte het belang van een ethisch gebruik van deze technologie met volledige inachtneming van de universele mensenrechten, in het licht van recente VN-rapporten.

De Commissie herhaalde haar steun voor mondiale en interoperabele informatie- en communicatietechnologieën (ICT) standaarden en drong er bij de Chinese autoriteiten op aan te zorgen voor een eerlijk, op wederkerigheid gebaseerd ondernemingsklimaat op digitaal gebied. Ook uitte zij haar bezorgdheid over de moeilijkheden waarmee EU-bedrijven in China worden geconfronteerd om van hun faciliteiten gebruik te maken industriële gegevens, als gevolg van de toepassing van recente wetgeving. De besprekingen over deze kwestie zullen worden voortgezet tijdens de economische dialoog op hoog niveau, met het oog op het vinden van concrete oplossingen.

Wat de veiligheid van producten betreft, verwelkomden de Commissie en China de ondertekening van het verdrag Actieplan voor de veiligheid van online verkochte producten.

China deelde updates over hun beleid en praktijken in het digitale domein. Beide partijen kwamen overeen de besprekingen op technisch niveau voort te zetten, door de ICT-dialoog tussen China en de EU te hervatten.

Meer informatie is beschikbaar in a persbericht online.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending