Verbind je met ons

China

Hongkong en Macau: EU publiceert jaarverslag over politieke en economische ontwikkelingen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger hebben vandaag hun laatste jaarverslagen over de politieke en economische ontwikkelingen in de Speciale Administratieve Regio Hongkong en in de Speciale Administratieve Regio Macau gedurende het jaar 2022.

Het jaarverslag over de politieke en economische ontwikkelingen in de Speciale Administratieve Regio Hongkong illustreert de voortdurende uitholling van de hoge mate van autonomie, de democratische beginselen en de fundamentele vrijheden van Hongkong, die tot ten minste 2047 moesten worden beschermd. China's toewijding aan het "één land, twee systemen"-principe. In 2022 was de EU de op twee na grootste handelspartner van Hongkong in goederen.

Uit het jaarverslag over de politieke en economische ontwikkelingen in de Speciale Administratieve Regio Macau blijkt dat er steeds meer aandacht is voor nationale veiligheid, wat het risico met zich meebrengt dat de fundamentele vrijheden in Macao worden ondermijnd en het beginsel "één land, twee systemen" en de hoge mate van autonomie van Macau worden uitgehold. In de eerste 11 maanden van 2022 passeerde de EU het vasteland van China en werd Macao's grootste handelspartner in goederen.

De twee volledige persberichten zijn online beschikbaar: Hong Kong en macao.

Raadpleeg voor meer informatie over de betrekkingen van de EU met Hongkong en Macau de website van het EU-bureau

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending