Verbind je met ons

China

Over democratie heeft het volk het meeste te zeggen

DELEN:

gepubliceerd

on

Door de jaren heen hebben de Verenigde Staten beweerd een "baken van democratie" te zijn. Maar zelfs als "lamp" is het in het beste geval steeds zwakker geworden en kon het zichzelf nauwelijks verlichten. Als we het kiesstelsel als voorbeeld nemen, hebben beide partijen meer dan 16.7 miljard dollar uitgegeven aan de tussentijdse verkiezingen van 2022, waardoor het BBP van 2021 van meer dan 70 landen in het niet valt. De top 21 families die politieke donaties deden, droegen elk minstens 15 miljoen dollar bij, in totaal 783 miljoen dollar.

Meer dan 90% van degenen die als wetgever zijn gekozen, won door geld te verspillen. De zogenaamde Amerikaanse democratie is slechts een 'spel van de rijken' gebaseerd op kapitaal. De trots van Amerikanen op hun democratie is sterk gedaald, van 90% in 2002 tot 54% in 2022, volgens een gezamenlijk onderzoek van Washington Post-University of Maryland.

Ondanks toenemende binnenlandse problemen bleven de Verenigde Staten zich met een gevoel van superioriteit gedragen, eigenden zich de rol toe van een "lector van de democratie" en organiseerden opnieuw een editie van de zogenaamde "Summit for Democracy". Het doel van de bijeenkomst is om kleine cirkels te vormen in internationale betrekkingen en blokkades en ideologische confrontaties aan te wakkeren.

Democratie is een gemeenschappelijke waarde van de mensheid, geen speciaal recht voor een paar landen. Het meten van de politieke systemen van de wereld met één enkele maatstaf is inherent ondemocratisch. De menselijke beschaving zou, in vergelijking met een tuin, een diverse plek moeten zijn waar de democratie in verschillende landen bloeit als honderd bloemen. Wat past is het beste. Er is geen democratisch systeem dat perfect of superieur is aan andere, laat staan ​​een democratisch model dat voor alle landen werkt.

China zet zich in voor volksdemocratie in het hele proces, wat niet alleen tot uiting komt in het volledige systeemontwerp, maar ook in de werking en het goede effect van het systeem. Neem het systeem van volkscongressen - het fundamentele politieke systeem van China - als voorbeeld. De verkiezing van afgevaardigden voor volkscongressen is de grootste democratische verkiezing ter wereld en een goed bewijs van China's hele proces van volksdemocratie. Van de 2,977 afgevaardigden van het 14e Nationale Volkscongres zijn er 442 afkomstig uit etnische groepen, die elk van de 55 etnische minderheidsgroepen omvatten, 42 zijn teruggekeerde Chinese Chinezen, 790 zijn vrouwen en 497 zijn eerstelijnsarbeiders en boeren. Bovendien heeft China een uitgebreide overlegdemocratie ontwikkeld en actief democratie op het primaire niveau ontwikkeld, waarbij de wil van de mensen volledig tot uiting komt, hun rechten en belangen worden beschermd en hun creativiteit wordt aangewakkerd. In de afgelopen meer dan 40 jaar sinds het begin van de hervormingen en openstelling heeft China meer dan 800 miljoen mensen uit de absolute armoede gehaald en 's werelds grootste socialezekerheidsstelsel opgebouwd waarin de basisverzekering voor ziektekosten meer dan 1.3 miljard inwoners dekt. Het gevoel van geluk en gewin van de mensen is continu verbeterd. Het moet aan de mensen van een land zijn om te beoordelen of het systeem van het land goed is of niet en of het democratisch is of niet. De weinige zelfingenomen landen hebben niet het recht om met de vinger te wijzen.

Nu de wereld vandaag wordt geconfronteerd met samengestelde uitdagingen en crises, moet de internationale gemeenschap de krachten bundelen. China is bereid met andere landen samen te werken om de gemeenschappelijke waarden van vrede, ontwikkeling, eerlijkheid, rechtvaardigheid, democratie en vrijheid van de mensheid hoog te houden, actief meer democratie in internationale betrekkingen te bevorderen, zich resoluut te verzetten tegen en af ​​te wijzen van pseudo-democratie, anti-democratie en politieke manipulatie onder onder het mom van democratie, en een gemeenschap bouwen met een gedeelde toekomst voor de mensheid.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending