Verbind je met ons

China

Lokale 'twee sessies' die in heel China zijn bijeengeroepen, weerspiegelen het ontwikkelingsvertrouwen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Foto genomen op 27 januari toont een drukke toeristenplaats in de autonome prefectuur Liangshan Yi, in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China. (Volksdagelijks online/Li Jieyi)

Chinese provincies, autonome regio's en gemeenten hebben onlangs hun werkrapporten van de overheid voor 2023 vrijgegeven terwijl er in het hele land lokale "twee sessies" werden bijeengeroepen. schrijft Li Zhen, People's Daily.

Naast het rapporteren van hun prestaties in het afgelopen jaar, onthulden ze ook roadmaps voor hun ontwikkeling in 2023.

Met hoogwaardige ontwikkeling als topprioriteit, zullen lokale overheden zich concentreren op het stabiliseren van verwachtingen, het stimuleren van vertrouwen en het opbouwen van kracht, en zullen ze streven naar het bereiken van nieuwe hoogtepunten van ontwikkeling.

In hun werkverslagen benadrukten lokale overheden prioriteit te geven aan stabiliteit en tegelijkertijd vooruitgang te boeken met betrekking tot economische en sociale ontwikkeling in 2023 en de volgende vijf jaar. De grote economische en sociale ontwikkelingsdoelen die ze onthulden, waren inspirerend.

Volgens de statistieken stelden 11 provincies en autonome regio's hun doelstellingen voor de groei van het BBP vast op ongeveer 6 procent, en negen stelden een groei van meer dan 6 procent voor, waaronder de gemeente Chongqing, de autonome regio Xinjiang Uygur, de provincie Hainan en de autonome regio Tibet.

Met name de autonome regio Tibet, de provincie Jiangxi en de autonome regio Xinjiang Uygur zeiden dat ze zouden streven naar groei van respectievelijk ongeveer 8 procent, 7 procent en 7 procent.

advertentie

Fotovoltaïsche (PV) panelen worden geproduceerd in een PV-technologiebedrijf in Yiwu, de Oost-Chinese provincie Zhejiang, 22 januari 2023. (People's Daily Online/Wang Songneng)

Het doel van Hainan was het hoogst, namelijk 9.5 procent. De provincie was ook van plan de inkomsten uit de algemene overheidsbegroting met ongeveer 15 procent te verhogen en de investeringen in vaste activa met 12 procent.

Deze cijfers weerspiegelen de sterke veerkracht, het enorme potentieel en de grote vitaliteit van de Chinese economie, die een opleving van de Chinese economie in het nieuwe jaar aankondigen.

Lokale overheden toonden veel vertrouwen in de ontwikkeling in de komende vijf jaar. De provincies Hubei, Hunan en Anhui zeiden dat ze hun economieën in de komende vijf jaar zouden uitbreiden tot ongeveer 7 biljoen yuan ($ 1.02 biljoen), terwijl Sichuan het aantal heeft vastgesteld op meer dan 8 biljoen yuan.

De provincie Zhejiang is ambitieuzer. De provincie was van plan het BBP tegen 12 op te trekken tot 2027 biljoen yuan, met een BBP per hoofd van de bevolking van 170,000 yuan en een besteedbaar inkomen per hoofd van de bevolking van 85,000 yuan.

Veel lokale overheden zeiden dat ze dit jaar prioriteit zouden geven aan herstel en uitbreiding van de consumptie.

Shanghai zal zich meer inspannen om zichzelf uit te bouwen tot een internationaal consumptiecentrum, de "first-launch economy", nachteconomie en livestream-economie krachtig te ontwikkelen, en een reeks uitgelichte lokale oriëntatiepunten te koesteren.

Digitale werktuigmachines die naar Europa worden geëxporteerd, worden vervaardigd door technici in een werkplaats van een bedrijf in Ma'anshan, de Oost-Chinese provincie Anhui, 9 januari 2023. (People's Daily Online/Wang Wensheng)

De provincie Shandong stelde voor om een ​​"consumptievitaliseringsjaar"-campagne te implementeren om online en offline bedrijven te integreren en een reeks industriële banden voor e-commerce te smeden.

De provincie Hainan zal ernaar streven het aantal bezoekende toeristen en de inkomsten uit toerisme met respectievelijk 20 procent en 25 procent te verbeteren, en streven naar belastingvrije verkoop op zee tot meer dan 80 miljard yuan.

Wat betreft het uitbreiden van effectieve investeringen, heeft de provincie Shaanxi in het noordwesten van China dit jaar 640 grote projecten op provinciaal niveau georganiseerd, met een geplande jaarlijkse investering van 480.4 miljard yuan. De provincie zal werken aan een uitbreiding van de investeringen in vaste activa met ongeveer 8 procent.

De provincie Liaoning in het noordoosten van het land zal de geavanceerde lay-out van nieuwe infrastructuur voltooien en de aanleg van "dubbele gigabit" netwerkinfrastructuur en oplaadfaciliteiten versnellen.

De provincie Qinghai was van plan om meer dan 800 grote spoorweg-, luchthaven-, weg-, waterbeschermings- en energieprojecten uit te voeren, met een totale investering van 1.3 biljoen yuan.

"Ontwikkeling van hoge kwaliteit", die ongeveer 500 keer werd genoemd, bleef een modewoord in de werkrapporten van de regering die werden uitgebracht door de 31 Chinese provincies, autonome regio's en gemeenten.

De gemeente Chongqing heeft gezworen om opkomende industrieën van strategisch belang uit te breiden en de diepgaande implementatie van het plan voor het bouwen van industriële clusters van intelligent verbonden voertuigen en nieuwe energievoertuigen van wereldklasse te bevorderen.

Bezoekers poseren voor foto's in traditionele kostuums van een Chinese etnische groep in een boomgaard in de autonome provincie Luocheng Mulao, de autonome regio Guangxi Zhuang in Zuid-China, 4 februari 2023. (People's Daily Online/Liao Guangfu)

De provincie Jiangxi heeft ondersteunend beleid voor de digitale economie uitgerold en is van plan geavanceerde rekencentra te bouwen om de digitale, netwerk- en intelligente transformatie van industrieën te bevorderen.

De provincie Gansu zei dat het dit jaar meer aandacht zou besteden aan zijn voordelen op het gebied van energiebronnen en de eerste batches van grote wind-fotovoltaïsche hybride systemen van het land zou bouwen.

Openstelling is een belangrijke drijvende kracht achter economische en sociale ontwikkeling. Veel provincies, autonome regio's en gemeenten zien het voortschrijden van ontsluiting op hoog niveau als een belangrijke taak.

De provincie Zhejiang zei dat het erin zou slagen om de gestage groei van de buitenlandse handel vast te houden en ervoor te zorgen dat de export ongeveer 14.5 procent van het totaal van het land uitmaakt. Bovendien zal het de inspanningen vergroten om bedrijven en investeringen aan te trekken. Volgens de provincie zal het daadwerkelijke gebruik van buitenlands kapitaal meer dan $ 20 miljard bedragen en zullen buitenlandse investeringen meer dan 27 procent van de productiesector uitmaken.

De provincie Yunnan stelde voor om 50 grote projecten langs de China-Laos-spoorlijn te versnellen en de Lancang-Mekong Express-dienst af te stemmen op de goederentreinen tussen China en Europa en de internationale scheepvaartroute Lancang-Mekong. De provincie was van plan dit jaar meer dan 10 miljoen passagiers en 13 miljoen ton vracht te sturen.

De autonome regio Xinjiang Uygur zei dat het beter het kerngebied van de Silk Road Economic Belt zou bouwen en de bouw zou versnellen van een distributiecentrum voor terugkerende goederentreinen tussen China en Europa, een demonstratiebasis op nationaal niveau voor multimodaal transport en een demonstratiebasis op nationaal niveau voor de verwerking van geïmporteerde hulpbronnen. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending