Verbind je met ons

China

2022 De internationale wedstrijd 'My Story of Chinese Hanzi' wordt met succes afgesloten in Hohhot, Noord-China's Binnen-Mongolië

DELEN:

gepubliceerd

on

Foto toont de laatste ronde van de internationale wedstrijd 'My Story of Chinese Hanzi' 2022, in Hohhot, Noord-China's autonome regio Binnen-Mongolië, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

De internationale wedstrijd 'My Story of Chinese Hanzi' van 2022 is op 10 januari 2023 in Huhhot, de autonome regio Binnen-Mongolië in het noorden van China, met succes afgesloten. People's Daily Online.

De internationale wedstrijd wordt georganiseerd door de Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC) en wordt georganiseerd door People's Daily Online, het Hohhot Municipal Committee van de Communistische Partij van China (CPC) en de Hohhot Municipal Government.

De wedstrijd wordt sinds 2020 voor drie opeenvolgende jaren gehouden.

De wedstrijd van 2022 trok de deelname van bijna 3,000 deelnemers uit meer dan 70 landen en regio's. Na twee selectierondes gingen de 10 beste winnaars door naar de finaleronde. De finalisten komen uit Afghanistan, Thailand, Togo, Oekraïne, Duitsland, Kameroen, Rusland, India, Spanje en de VS.

Foto toont de laatste ronde van de internationale wedstrijd "My Story of Chinese Hanzi" 2022, in Hohhot, de autonome regio Binnen-Mongolië in Noord-China, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

Tijdens de laatste ronde van de wedstrijd hield elke finalist een toespraak van zeven minuten over het thema 'Yi' in het Chinees, een oud Chinees filosofisch concept dat goedhartigheid en rechtvaardigheid vertegenwoordigt in het confucianisme, en moraliteit en rechtvaardigheid in het mohisme.

advertentie

Zes juryleden beoordeelden elk van de toespraken op basis van de kernboodschap achter hun verhalen, expressiviteit, spreekvaardigheid in de Chinese taal en hoe hun verhalen uitwisselingen tussen verschillende beschavingen kunnen bevorderen.

Seyi Essobo Pascal Axyan uit Kameroen kwam naar voren als de uiteindelijke winnaar om de hoofdprijs in ontvangst te nemen.

“Van de voorronde tot de laatste ronde heb ik hard gewerkt met mijn leraar en wij deelnemers moedigden elkaar aan. De hoofdprijs is inderdaad een zwaarbevochten eer,” zei hij, “Het Chinese karakter en de Chinese cultuur zijn doordrenkt van geschiedenis. 'Yi' vertegenwoordigt kostbare waarden en weerspiegelt liefde voor de wereld en een gevoel van verantwoordelijkheid voor het leven. Ik zal in de toekomst meer doen dat als 'Yi' kan worden geteld.

Volgens de CPAFFC heeft de wedstrijd van 2022 tot doel de communicatie en het wederzijdse leren tussen verschillende beschavingen over de hele wereld te bevorderen, waarbij synergie wordt bevorderd om naar een gedeelde toekomst te marcheren.

Seyi Essobo Pascal Axyan, winnaar van de hoofdprijs van de internationale wedstrijd "My Story of Chinese Hanzi" 2022, poseert voor een foto in Hohhot, de autonome regio Binnen-Mongolië in Noord-China, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

Li Xikui, vice-president van de CPAFFC, zei dat de millennia-oude filosofie van "Yi", als een typisch element van de traditionele Chinese cultuur, de ziel van de Chinese natie doordringt.

“Het is geëvolueerd tot een basisnorm en gedragscode voor Chinezen om zelfontplooiing uit te oefenen en om te gaan met sociale relaties. 'Yi' weerspiegelt de culturele traditie en spirituele kenmerken van de Chinese natie, met toewijding aan goede trouw, nadruk op vriendschap, aandringen op rechtvaardigheid en respect voor moraliteit," voegde Li eraan toe, "Het thema van deze wedstrijd is 'Yi'. een symbool van traditionele Chinese wijsheid, en zal naar verwachting enige inspiratie voor ons bieden om de huidige gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan en een pad voor de toekomst uit te stippelen.”

Luo Hua, hoofdredacteur van People's Daily Online, zei: "Van een spraakwedstrijd tot een uitgebreide publieksdiplomatie-activiteit, 'My Story of Chinese Hanzi', samen met deelnemers van over de hele wereld, biedt een kijkje in de spirituele trekken en culturele waarden van de Chinese beschaving, en schrijft een hoofdstuk over vriendschappelijke uitwisselingen, wederzijds begrip en affiniteit tussen verschillende beschavingen.”

Xu Shouji, plaatsvervangend burgemeester van Hohhot, zei: “Hohhot kan bogen op het culturele gen van de Chinese natie van 'Yi', dat een sterke nadruk legt op moraliteit en eerlijkheid. In de afgelopen duizenden jaren sinds de oprichting is de stad getuige geweest van uitwisselingen en integratie tussen verschillende etnische groepen, een sterker gemeenschapsgevoel van de Chinese natie, en ook de groeiende solidariteit en ontwikkeling van de Chinese natie.”

Nu de wedstrijd is afgelopen, zijn de deelnemers gepland om enkele bezienswaardigheden in Hohhot te bezoeken, zoals het Zhaojun Museum, Saishang Old Street, Yili Modern Smart Health Valley en het Inner Mongolia Museum, om een ​​beter begrip te krijgen van de unieke lokale cultuur. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending