Verbind je met ons

China

Chinese markt geniet voordelen in zijn omvang, vitaliteit voor innovatie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Foto toont glasproducten ontwikkeld door Schott getoond op de derde China International Import Expo. (Foto geleverd door Schott.)

Het jaar 2022 was het Internationale Jaar van Glas, en Albert Chen, algemeen directeur van Schott in China, een van de leidende speciaalglasbedrijven ter wereld uit Duitsland, deelde met People's Daily een verhaal over glas, schrijft Yang Xun    People's Daily.

De afgelopen 30 jaar heeft de Duitse fabrikant zich altijd ingezet voor het verbeteren van zijn productie- en verwerkingstechnologieën van ultradun glas. Het ontbrak echter aan de mogelijkheid om zijn producten massaal op de markt te brengen, totdat het uit onderhandelingen met zijn Chinese partners hoorde dat veel Chinese technologiebedrijven op zoek waren naar oplossingen voor het produceren van gebogen schermen.

"Het succes van onze technologieën en producten kwam niet alleen voort uit de vraag van Chinese technologiebedrijven naar nieuwe technologieën, maar ook uit de sterke industriële keten van de Chinese elektronica-industrie en haar vitale consumptiemarkt", aldus Chen.

Hij merkte op dat het potentieel van de Chinese markt voor iedereen duidelijk is en dat het uitbreiden van investeringen in China een belangrijke strategie is die door veel multinationals wordt gevolgd, waaronder Schott.

Schott begon zijn activiteiten in China in 2002. Tot nu toe heeft het totale verkoopvolume in het land 2.55 miljard yuan ($ 377 miljoen) bereikt.

Chen vertelde People's Daily dat Schott de afgelopen twee decennia een voorspoedige ontwikkeling heeft doorgemaakt in China, en met de algemene verwachting dat de Chinese economie in 2023 aantrekt, wordt aangenomen dat het investeringsklimaat voor buitenlandse bedrijven in het land zal blijven worden geoptimaliseerd.

advertentie

In de afgelopen jaren heeft Schott zijn investeringen in China voortdurend uitgebreid, door hoogwaardige productielijnen te introduceren en een R&D-centrum in Azië en de Stille Oceaan op te richten.

Veel nieuwe resultaten werden in China geleverd door de Duitse fabrikant, waaronder schermen voor mobiele telefoons gemaakt van gebogen ultradun glas, een transistoromtrekkop voor 5G-fronthaul en een inkapselingsontwerp voor de lichtmotoren van augmented reality-brillen.

Bovendien heeft het bedrijf gedurende drie opeenvolgende jaren ook overeenkomsten gesloten over optische communicatie met Chinese bedrijven op de China International Import Expo, waarmee het zijn steentje heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Chinese 5G-markt.

"China is de snelst groeiende consumptiemarkt van Schott. De Chinese markt heeft voordelen in zijn omvang en ook in zijn vitaliteit voor innovatie," zei Chen.

In 2021 richtte Schott een R&D-centrum voor Azië en de Stille Oceaan op in Suzhou, de Oost-Chinese provincie Jiangsu, om grensverleggende technische ondersteuning te bieden voor zijn ultradunne glas, 5G-communicatie, virtual reality en augmented reality, evenals energieopslagbedrijven.

Tot nu toe heeft het bedrijf 20 miljoen yuan geïnvesteerd in de bouw van een applicatiecentrum in China. Het is van plan om elk jaar 8 miljoen tot 10 miljoen yuan te investeren om de ontwikkeling van het centrum te bevorderen.

"We zullen blijven bijdragen aan de innovatie en R&D van Chinese merken, om volledig gebruik te maken van onze technische voordelen en het land te laten profiteren door nauwe samenwerking bij de toepassing van technologieën," merkte Chen op.

Volgens hem is China de afgelopen vijf jaar altijd de snelst groeiende markt van Schott geweest. Hij vertelde People's Daily dat het Chinese ondernemingsklimaat bevorderlijk is voor de ontwikkeling van innovatieve ondernemingen. De Chinese regering heeft de toegang voor buitenlands kapitaal voortdurend verbreed, de bevoegdheid overgedragen om administratieve items goed te keuren en administratieve goedkeuringen gestroomlijnd, wat de lasten van ondernemingen verlicht en een markt creëert die efficiëntie, rechtvaardigheid, gemak en vrijheid voor buitenlandse ondernemingen biedt.

"Als hightechbedrijf heeft Schott geprofiteerd van het verlaagde tarief van de vennootschapsbelasting van 15 procent en het beleid voor het verlenen van extra belastingaftrek voor R&D-kosten. Het wordt ook vergemakkelijkt door de gestroomlijnde douaneprocedures en geoptimaliseerde douanegoedkeuringen," vertelde Chen. Volksdagblad.

China is de op een na grootste economie ter wereld, het grootste handelsland in goederen en de belangrijkste bestemming van buitenlandse investeringen. De economische ontwikkeling trekt wereldwijde aandacht.

Chen zei dat terwijl China solide stappen zet in de richting van hoogwaardige economische ontwikkeling, buitenlandse ondernemingen nog steeds een enorm ontwikkelingspotentieel in het land hebben.

"China zal, als bron van stabiele groei voor de wereldeconomie, meer bijdragen aan de opbouw van een open wereldeconomie en een betere toekomst voor de mensheid in het post-pandemische tijdperk", zei Chen. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending