Verbind je met ons

China

Olympische Winterspelen Peking: sport is geen politiek

DELEN:

gepubliceerd

on

Er zijn nog twee maanden te gaan tot de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Onderwerpen als mensenrechten en etnische minderheden leidden het afgelopen jaar tot zware kritiek op China (Beijing).

De Verenigde Staten hebben onlangs een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen aangekondigd, en sommige etnische minderheidsgroepen in ballingschap lanceren voortdurend demonstraties, zoals de Tibetaanse filmmaker Dhondup Wangchen en anderen die in Europa lobbyen om zich te verzetten tegen de Olympische Winterspelen in Peking.

Hoewel de stem van de oppositie altijd aanwezig is geweest, geloven anderen dat de reguliere internationale publieke opinie dit grootse evenement nog steeds steunt en ernaar uitkijkt. Deze video hoort de stemmen van Europeanen die zich verzetten tegen een boycot van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Deel dit artikel:

Trending