Verbind je met ons

China

Kan de digitale renminbi de kwetsbaarheid van China voor het wereldwijde financiële systeem aanpakken?

gepubliceerd

on

Het internationale financiële systeem wordt gedomineerd door de VS. Washington heeft zijn invloed in het internationale financiële systeem vaak gebruikt om zijn economische en geopolitieke belangen te behartigen door middel van financiële sancties. Terwijl het antagonisme tussen de VS en China verder gaat dan handel en technologie, is de manier waarop de rivaliteit tussen de VS en China zich zal afspelen in de nieuwe fase van de internationale financiën, een zaak van grote zorg voor de wereld.

China werkt sinds 2014 aan een Central Bank Digital Currency (CBDC) en intensiveert zijn inspanningen om de renminbi te internationaliseren.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de CBDC voor binnenlands gebruik zal zijn, maar een CBDC zal grensoverschrijdende transacties vereenvoudigen. Het land is lange tijd ontevreden geweest over de aanhoudende rol van de Amerikaanse dollar (USD) als wereldwijde reservevaluta en zet zich in om het bereik van zijn valuta te vergroten.

Het heeft zelfs een initiatief om internationaal handelskrediet in renminbi (RMB) te noemen in plaats van in dollars. En dankzij het Belt and Road Initiative heeft China meer dan $ 1 biljoen aan buitenlandse leningen verstrekt.

Tijdens een recent online wereldwijd seminar, georganiseerd door het Pangoal Institution China en het Center for New Inclusive Asia Malaysia, hebben experts uit China, Rusland, Europa en de VS de kwestie besproken en besproken.

Een van de belangrijkste sprekers was de heer Ali Amirliravi, CEO en oprichter van LGR Crypto Bank van Zwitserland. en maker van de Zijderoute-munt digitale valuta.

De heer Ali Amirliravi, CEO en oprichter van LGR Crypto Bank

De heer Ali Amirliravi, CEO en oprichter van LGR Crypto Bank

Hij sprak over de kwetsbaarheid van China voor het wereldwijde financiële systeem en zei:

“Dit is een heel interessante vraag, want er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Om te beginnen denk ik dat het nuttig kan zijn om de kwetsbaarheden van China specifiek te omschrijven. We hebben het hier over internationale financiën (het is een zeer complex en politiek geladen systeem) en sinds de Tweede Wereldoorlog wordt de ruimte min of meer gedomineerd door de belangen van de VS. We zien dit in de wereldwijde dominantie die de Amerikaanse dollar de afgelopen 70 jaar heeft gehad. We zien dat in de stappen die Washington heeft genomen om ervoor te zorgen dat de dollar fungeert als de wereldwijde reservevaluta - vooral in industrieën zoals de wereldwijde oliehandel. Tot voor kort was het waarschijnlijk moeilijk om zelfs maar een mondiaal financieel systeem voor te stellen dat niet rechtstreeks werd ondersteund door de Amerikaanse dollar.

Dankzij deze wereldwijde afhankelijkheid kreeg de Amerikaanse politieke machine een aanzienlijke macht om in de internationale financiën te werken. Het beste bewijs hiervan is waarschijnlijk te vinden in de geschiedenis van verlammende economische sancties die de VS hebben uitgevaardigd tegen specifieke staten - waarvan de gevolgen verwoestend kunnen zijn. Kortom, het is een asymmetrische machtsdynamiek waarin de VS een aanzienlijk onderhandelingsvoordeel heeft behaald ten opzichte van andere landen.

LGR Crypto Bank of Switzerland

LGR Crypto Bank of Switzerland

Om het zo te zeggen: wanneer het mondiale economische systeem is gebouwd om te passen bij de binnenlandse valuta van een specifieke staat, is het gemakkelijk in te zien hoe die staat in staat zou zijn om bepaalde beleidsmaatregelen op maat te maken en gedrag te bevorderen dat zijn eigen geopolitieke belangen zou bevorderen - dit heeft de afgelopen decennia de Amerikaanse realiteit geweest.

Maar dingen veranderen. Technologische vooruitgang, politieke relaties evolueren en internationale handel en geldstromen blijven zich uitbreiden en groeien - er zijn nu meer mensen, landen en bedrijven bij dan ooit tevoren. Al deze factoren (economisch, politiek, technologisch, maatschappelijk) werken om de realiteit van de internationale orde vorm te geven, en we zijn nu op een plek waar een serieuze discussie over een vervanging van de Amerikaanse dollar gerechtvaardigd is - daarom ben ik verheugd om spreek hier vandaag over deze kwestie, het is echt tijd om het gesprek te voeren.

Dus nu we de toon hebben gezet, laten we de vraag aanpakken: kan de oprichting van een digitale renminbi een oplossing bieden voor de kwetsbaarheid en asymmetrie waarmee China te maken heeft op het gebied van internationale financiën? Ik denk echt niet dat dit hier een simpel ja of nee antwoord is, sterker nog, ik denk dat het waardevol is om de vraag te bekijken met een brede kijk op ontwikkeling in de komende jaren.

 

KORTE TERMIJN

Laten we beginnen met de korte termijn, laten we de vraag als volgt stellen: zal de digitale renminbi direct na de lancering een grote internationale impact hebben? Het antwoord hier is volgens mij nee, en daar zijn een paar redenen voor. Laten we eerst eens kijken naar de bedoeling van de emittent, de Chinese centrale bank. Uit rapporten blijkt dat het DRMB-project aanvankelijk gericht is op binnenlands, de Chinese overheid wil digitale betaalmethoden in de particuliere sector zoals AliPay enz. Uitdagen en de bredere bevolking laten wennen aan het idee van door de centrale bank uitgegeven digitale valuta's die de meerderheid van economische transacties in het land. Simpel gezegd: de reikwijdte van de eerste fase van de DRMB-lancering is te klein en te binnenlands gericht om direct invloed te hebben op het internationale systeem - er zal gewoon niet genoeg DRMB wereldwijd in omloop zijn.

Er is nog een ander punt om op korte termijn te overwegen: vrijwillige acceptatie. Zelfs als fase één van het DRMB-project een internationale focus had en toegewijd was aan het slaan van enorme hoeveelheden digitale valuta, vereist internationale impact internationaal gebruik - wat betekent dat andere landen het project in de vroege stadia vrijwillig zouden moeten accepteren en ondersteunen. Hoe waarschijnlijk is het dat dit zal gebeuren? Nou, het is een beetje een allegaartje, we hebben gezien dat er een paar overeenkomsten opduiken tussen China en sommige landen in Centraal-Azië, evenals Zuid-Korea en Rusland, die toekomstige kaders schetsen voor DRMB-acceptatie en -handel, maar er is geen het is nog niet te veel op zijn plaats. En dat is het nu juist: voordat de DRMB internationale impact kan hebben, moet er brede internationale toegang en acceptatie zijn, en ik zie dat niet gebeuren op korte termijn.

 

HALFTERM

Laten we naar een tussentijdse analyse gaan. Dus stel je voor dat fase 1 van de DRMB voltooid is en dat individuen en bedrijven in China het accepteren, verhandelen en verhandelen. Hoe ziet fase 2 eruit? Ik denk dat we zullen zien dat China de reikwijdte van het DRMB-project uitbreidt en het opneemt in hun internationale ontwikkelings- en infrastructuurprojecten. Als we kijken naar de reikwijdte van het Belt and Road Initiative en de toezeggingen van China en ons richten op ontwikkeling en investeringen in Centraal-Azië, Europa en delen van Afrika, is het duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn om het gebruik van de DRMB internationaal te promoten en te stimuleren.

Een goed voorbeeld om te overwegen is de groep landen die deel uitmaken van het Zijderoute-gebied (ongeveer 70 landen). China neemt hier deel aan infrastructuurprojecten, maar stimuleert ook meer handel in het gebied - en dat betekent dat er veel geld over de grens wordt verplaatst. Dit is eigenlijk een gebied waarop mijn bedrijf LGR Crypto Bank zich richt - ons doel is om grensoverschrijdende betalingen en handelsfinanciering transparant, snel en veilig te maken - en in een gebied met meer dan 70 verschillende valuta's en ongelooflijk uiteenlopende nalevingsvereisten is dit niet altijd een gemakkelijke taak.

Dit is precies waar ik denk dat de DRMB veel waarde zou kunnen toevoegen - door de verwarring en ondoorzichtigheid weg te nemen die gepaard gaat met grensoverschrijdende geldbewegingen en complexe handelsfinancieringstransacties. Ik ben van mening dat een manier waarop de DRMB op de markt zal worden gebracht aan de handels- en ontwikkelingspartners van China, een manier is om transparantie en snelheid te brengen bij gecompliceerde transacties en internationale overdrachten. Dit zijn echte problemen, vooral in de handel in multi-commodity, en ze kunnen ernstige vertragingen en bedrijfsonderbrekingen veroorzaken. Als de Chinese regering kan bewijzen dat adoptie van de DRMB deze problemen zal aanpakken, dan denk ik dat we echte gretigheid zullen zien in de markt.

Bij LGR Crypto Bank onderzoeken, modelleren en ontwerpen we al onze eigen geldbewegings- en handelsfinancieringsplatforms om in harmonie te werken met digitale valuta, met name onze eigen Silk Road Coin en de Digital Renminbi - we zijn klaar om klanten het beste in zijn klasse te bieden financieringsopties zodra ze beschikbaar worden gesteld.

Als het op het internationale toneel aankomt, denk ik dat China zijn BRI zal gebruiken als testterrein voor de DRMB in de echte wereldhandel. Door dit te doen, zullen ze beginnen met het ontwikkelen van een netwerk van DRMB-acceptatie in de zijderoute-landen en zullen ze kunnen wijzen op succesvolle infrastructuurprojecten als bewijs van het succes van de digitale renminbi. Als deze fase goed wordt uitgevoerd, denk ik dat het een zeer goede basis van DRMB-acceptatie zal creëren waarop wereldwijd kan worden voortgebouwd en uitgebreid. De volgende stap zou waarschijnlijk Europa zijn - dit is een soort natuurlijke uitbreiding van de Zijderoute, en sluit ook aan bij de realiteit van toegenomen handel tussen de EU en China. Het is belangrijk op te merken dat als we alle binnenlandse economieën van het euroblok samen beschouwen, het de grootste importeur / exporteur ter wereld is - het zou een ongelooflijke kans zijn voor China om internationale aandacht te vestigen op de DRMB en te bewijzen dat het capaciteiten in het Westen.

 

Langdurig

Op de lange termijn denk ik dat het mogelijk is dat de DRMB een hoge mate van internationale tractie krijgt en een zekere mate van wereldwijde acceptatie bereikt. Nogmaals, het zal allemaal afhangen van het succes van de Chinese regering bij het pleiten voor adoptie tijdens de eerdere fasen. De waardeproposities van de digitale valuta van de centrale bank zijn heel duidelijk (verhoogde transactiesnelheid, verbeterde transparantie, minder tussenpersonen, minder vertragingen, enz.), En China is zeker niet de enige die een dergelijk actief ontwikkelt. Momenteel is China echter een leider en als ze onderweg zonder al te veel problemen een uitbreidingsplan kunnen uitvoeren, zou deze voorsprong het voor andere staatsaanbod moeilijk kunnen maken om hun achterstand in te halen. Maar misschien niet.

Het kan zijn dat op de lange termijn alle staten een soevereine digitale valuta zullen hebben - en dit roept de vraag op: is er in het tijdperk van digitale valuta nog steeds behoefte aan een wereldwijde reservevaluta? Ik weet het niet zeker. Wat zou de toegevoegde waarde zijn van een reservevaluta als digitale valuta's van de centrale bank moeiteloos kunnen worden verhandeld met onmiddellijke afwikkelingstijden? Misschien worden reservevaluta's gewoon een overblijfsel van een verouderd financieel systeem.

Vooruitkijkend naar de lange termijn, kan ik me 2 scenario's voorstellen waarin de DRMB de kwetsbaarheden van China in het internationale financiële systeem zou kunnen verlichten:

  • De DRMB wordt de nieuwe reservevaluta ter wereld
  • Het idee van een wereldwijde reservevaluta raakt achterhaald en de nieuwe economische orde draait op door de staat gesteunde digitale valuta die zonder hiërarchie werken.

Wat er ook gebeurt, ik denk dat we aan de vooravond staan ​​van een grote verandering in de mondiale financiën. Het lijdt geen twijfel dat digitale valuta, met name digitale valuta van de centrale bank, een enorme rol zullen spelen bij het definiëren van het nieuwe economische paradigma. Ik geloof dat China grote stappen zet om hierin het voortouw te nemen, en ik weet dat we bij LGR Crypto Bank ernaar uitkijken om de DRMB toe te passen waar we de geldbeweging en handelsfinancieringsoplossingen die we onze bieden verder kunnen optimaliseren en versnellen. klanten.

 

 

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

Verder lezen

China

Chinese leveranciers van telecomkits hebben dit jaar wereldwijd marktaandeel gewonnen

gepubliceerd

on

Je zou kunnen denken, met al het drama rond Huawei dit jaar, dat het een groot marktaandeel zou hebben. Maar volgens markttracker Dell'Oro is het tegenovergestelde waar: schrijft Scott Bicheno.

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, liggen Huawei en ZTE beide op koers om elk jaar twee procent marktaandeel te winnen, ten koste van Nokia, Cisco en Samsung. Met investeringen in China die de totale markt overtreffen, schatten we dat Huawei en ZTE samen ongeveer 3 procentpunten van het omzetaandeel hebben gewonnen, ”schreef Dell'Oro-analist Stefan Pongratz in zijn blog over de kwestie, wat impliceert dat ze elk ongeveer 1.5 procentpunt pakten.

Pongratz merkte ook op dat telecom het tempo van de bredere economie blijft overtreffen. "De algehele markt voor telecomapparatuur bleef losgekoppeld van de onderliggende economie", schreef hij. "Hoewel de voortdurende overgang van 4G naar 5G helpt om de verminderde capex te compenseren in langzamere markten voor mobiele breedband, schrijven we de onderbreking ook toe aan het groeiende belang van connectiviteit en dat de aard van deze recessie anders is dan in andere recessie. het verbeteren van de zichtbaarheid voor de operators. "

Dit alles herinnert ons aan de enorme omvang en het belang van de Chinese telecommarkt. Te oordelen naar een verslag by China Daily, er is weinig teken dat dat volgend jaar verandert. Hij sprak met Wu Hequan, een academicus aan de Chinese Academy of Engineering, die denkt dat China volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zal bouwen, waardoor het totaal aan het eind van het jaar op 1.7 miljoen komt.

"Naarmate de aanleg van 5G-netwerken versnelt, zullen de kosten voor het bouwen van elk 5G-basisstation dalen", aldus Wu. “Zelfs als Chinese telecombedrijven in 5 evenveel 2022G-investeringen reserveren als dit jaar, kunnen ze volgend jaar veel meer 5G-basisstations bouwen dan dit jaar. Ik denk dat Chinese telecombedrijven volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zullen bouwen, hoewel de specifieke constructiedoelstellingen zullen moeten wachten op de officiële aankondigingen van de telecombedrijven. "

Zelfs rekening houdend met het feit dat Wu en China Daily beiden weten beter dan af te wijken van het goedgekeurde CCP-verhaal, dit lijkt een plausibele projectie. De aggro met de VS zal de Chinese staat des te meer vastbesloten hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat zijn binnenlandse telecom-industrie steeds sterker wordt, en het zou ons niet verbazen over een jaar een soortgelijk rapport te schrijven.

Verder lezen

China

China-ASEAN-samenwerking op het gebied van digitale economie

gepubliceerd

on

De digitale economie is de afgelopen jaren geleidelijk een focus geworden in de samenwerking tussen China en de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). Als drijvende krachten achter de vrijhandelszone China-ASEAN, verrijken de China-ASEAN Expo (CAEXPO) en relevante topbijeenkomsten voortdurend de inhoud van de digitale economie in forums, bijeenkomsten en exposities, om een ​​solide basis te leggen voor de samenwerking tussen China en ASEAN. -operatie, schrijf Pang Geping en Li Zong, People's Daily.

Bijvoorbeeld state-of-the-art producten van internet, big data en kunstmatige intelligentie (AI) -industrieën, zoals slimme robots, intelligente beheersystemen van onbemande luchtvaartuigen, teledetectiesystemen via satellieten, evenals virtual reality-producten die meteorologische kennis, wordt elk jaar tentoongesteld in de sectie Advanced Technology Exhibition op de CAEXPO en trekt enorme aantallen bezoekers.

Er wordt ook een reeks high-end forums gehouden door de CAEXPO, waarmee een brug van samenwerking wordt geslagen die consensus bereikt en ontwikkelingsstrategieën op elkaar afstemt.

De China-ASEAN e-commercetop die sinds 2014 is geïnitieerd, evenals relevante e-commerceforums, hebben hun aandacht blijven richten op grensoverschrijdende en landelijke e-commercekwesties. Ze lanceerden een reeks dialogen op hoog niveau en implementeerden een reeks e-commerceprojecten, waaronder een grensoverschrijdend handelsfacilitatieplatform tussen China en ASEAN en een China-ASEAN grensoverschrijdend e-commerce industriepark in Nanning, Guangxi in het zuiden van China. Autonome regio Zhuang.

De 12e CAEXPO die in 2015 werd gehouden, begon met de bouw van de China-ASEAN-informatiehaven. Sindsdien is het China-ASEAN Information Harbor Forum uitgegroeid tot een routine-activiteit van de CAEXPO, en is het een belangrijk platform geworden voor samenwerking in de digitale economie tussen de twee partijen. Aangedreven door het forum is een reeks samenwerkingsmechanismen voor de digitale economie tot stand gebracht tussen China en ASEAN-landen, en is een reeks grote projecten uitgevoerd, zoals een fonds voor de China-ASEAN Information Harbor, de China-ASEAN Information Harbor. Harbor Digital Economy Alliance, evenals een industriële ecosfeer opgericht onder de China-ASEAN Information Harbor.

Afgezien van forums op hoog niveau, organiseerde de CAEXPO ook professionele tentoonstellingen om de ontwikkeling van digitale technologieën te demonstreren en een venster van samenwerking voor deelnemers te bieden. Op de 15e CAEXPO presenteerde de Chinese technologiegigant Huawei toekomstscenario's van een micro-slimme stad, evenals nieuwe ervaringen met het 5G-netwerk, en demonstreerde de ingrijpende veranderingen die de infusie tussen 5G en traditionele industrieën zoals huisvesting, auto en productie met zich meebrengt. . Het Chinese e-commerceplatform JD.com toonde zijn slimme logistieke systeem dat bestaat uit onbeheerde magazijnen, afleverstations, drones en UAV's. Thailand-China Technology Transfer Center bracht zijn technologieën in cosmetica, landbouwproducten en voedingssupplementen.

Dit jaar markeert het ASEAN-China Jaar van de samenwerking in de digitale economie. De 17e CAEXPO hield een reeks activiteiten onder het thema 'Building the Belt and Road, Strengthening Digital Economy Co-operation', om de diepgaande samenwerking tussen China en ASEAN-landen in de digitale economie volledig te promoten.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending