Verbind je met ons

Bulgarije

Hoe werd de eigenaar van een post- en koeriersbedrijf minister van transport en communicatie in Bulgarije?

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Nikolay Sabev, eigenaar van het grootste particuliere post- en koeriersbedrijf in Bulgarije Econ, is minister van Transport en Communicatie geworden in de nieuwe Bulgaarse regering. Het postbedrijf Econ is de grootste directe concurrent van het staatsbedrijf Bulgarian Posts.

Het staatsbedrijf Bulgaarse posten maakt deel uit van de activa van het ministerie van Transport en Communicatie en de minister van Transport en Communicatie is niet alleen de opdrachtgever, maar heeft ook 100% directe controle over het werk van de nationale postdienst van Bulgarije .

Bulgaarse advocaten wijzen erop dat de feiten de minister in een duidelijk belangenconflict plaatsen en vragen zich af wiens belangen Sabev zal verdedigen - die van de nationale postdienst of de belangen van zijn bedrijf? Daarnaast herinneren ze zich het oude Bulgaarse spreekwoord dat zegt: "Het is alsof je een vos in het kippenhok zet".

Het is ook interessant dat Nikolay Sabev recordbrekende financiële donaties deed voor de verkiezingscampagne van de partij "We continueren de verandering", wiens kandidaat voor het parlementslid hij was.

advertentie

De eerste donatie van 100,000 BGN (50,000 €) werd gedaan letterlijk enkele dagen nadat een van de leiders van de partij en de huidige premier Kiril Petkov publiekelijk op televisie had aangekondigd dat Sabev de nominatie van de partij was voor de minister van Transport en Communicatie.

De tweede donatie van 210,000 BGN (105,000 €) werd opnieuw gedaan, dagen nadat Sabev door Kiril Petkov als toekomstige minister was voorgedragen, en het is nu al de grootste donatie in de geschiedenis van Bulgarije voor een politieke verkiezingscampagne.

Analisten in het land schetsen dat dergelijke acties gerede twijfel oproepen of Nikolay Sabev zijn ministerpost had gekocht door betalingen aan de partij die werd opgericht door premier Kiril Petkov en minister van Financiën Assen Vassilev.

advertentie

Nikolay Sabev studeerde af aan de Marine Academie in Varna en aan de Universiteit van Nationale en Wereldeconomie in Sofia. Zijn professionele carrière in de particuliere sector begon in 1993 en daarvoor was hij commercieel directeur bij het staatsbedrijf "Bulgarian River Shipping". Hij is de samensteller van het leerboek 'Voor schippers op de Donau'.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie
advertentie

Trending