Verbind je met ons

Baltische staten

Wat doen landen aan de Oostzee om de energiecrisis tegen te gaan?

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het windmolenpark in de buurt van de Poolse steden Choczewo en Leba wordt Cadelers eerste project in Polen en tevens een van de grootste van het land.

Het contract, dat naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar zal worden ondertekend, zal ervoor zorgen dat het Deense bedrijf Cadeler meer dan 70 offshore windturbines zal vervoeren en installeren die uiteindelijk tot 1.2 GW zullen genereren.

Het nieuwe windpark komt ongeveer 23 kilometer ten noorden van de kust van de Oostzee te liggen.

Het project, dat eigendom is van en wordt ontwikkeld door het Poolse PKN Orlen en het Canadese Northland Power, zal naar verwachting in 2023 worden gebouwd en in 2026 worden voltooid.

Litouwen bereidt zich voor op zijn eerste offshore windpark

De eerste stappen worden gezet zodat Litouwen zijn eerste offshore windpark van start kan gaan en een Spaans bedrijf is aanwezig om de eerste metingen te doen en de situatie te beoordelen.

Drijvende stations worden verankerd in de Oostzee door het Spaanse Eolos Floating Lidar Solutions. De apparaten zullen gedurende een jaar gegevens verstrekken over windsnelheid en -richting, atmosferische druk, luchttemperatuur en relatieve vochtigheid, piekperiode van het golfspectrum, maximale golfhoogte, sterkte en richting van stromingen en waterpeil.

advertentie

De resultaten van de metingen zullen van cruciaal belang zijn voor ontwikkelaars van offshore windparken om turbinemodellen met de juiste capaciteit te selecteren en hun vermogen om energie op te wekken en hun levensvatbaarheid in de maritieme omgeving te beoordelen.

Polen wijzigt de Maritieme Veiligheidswet

De wijziging van de Maritieme Veiligheidswet die vorige week door de Poolse president is ondertekend, zal een nieuw systeem bieden dat wordt gebruikt om stroom van een offshore windpark naar de Poolse exclusieve economische zone van de Oostzee te vervoeren.

Dit zal de regelgeving met betrekking tot de zeegebieden van Polen en het systeem van maritiem bestuur wijzigen.

Om preciezer te zijn, er is een eis ingevoerd die inhoudt dat er nu een nieuwe vergunning nodig is voor de bouw of het gebruik van kunstmatige eilanden, constructies en apparaten in de Poolse Baltische gebieden. Ook de vergunning voor apparaten die worden gebruikt voor elektrisch vervoer naar het vasteland kan pas worden afgegeven nadat de aanvrager aan voorafgaande voorwaarden heeft voldaan. De wet moet 14 dagen na de datum van bekendmaking in werking treden.

 Vatenfall heft de eerste turbines op in het nieuwe windpark bij Grönhult

De bouw van het Grönhult windpark gelegen in de gemeenten Tranemo en Gislaved begon in mei 2021. Nadat de wegen, fundering en het interne elektriciteitsnet voor het windpark zijn aangelegd en geïnstalleerd, is het nu tijd om de windturbines zelf te monteren .

De bijna 80 meter lange windturbines zijn met speciale voertuigen vervoerd vanuit de havens van Falkenberg en Karlshamn. De verzending is 's nachts gedaan vanwege de overmaatse lading.

Als het klaar is, heeft het windpark een totaal vermogen van 67.2 MW en wordt het eind 2022 in gebruik genomen. De twaalf windturbines zullen jaarlijks ongeveer 40,000 huishoudens van duurzame huishoudelijke elektriciteit kunnen voorzien.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending