Verbind je met ons

Azerbeidzjan

De resolutie die is aangenomen door de Franse Senaat is een klap voor het vredesproces

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Tegenwoordig beschermt Azerbeidzjan resoluut zijn positie op alle belangrijke platforms door een multi-vector buitenlands beleid in deze richting te gebruiken en de nieuwe realiteiten die zijn ontstaan ​​aan de wereldgemeenschap bekend te maken - schrijft Mazahir Afandiyev, lid van de Milli Majlis van de Republiek Azerbeidzjan .

De belangrijke richting in het buitenlands beleid van Azerbeidzjan is niet gerelateerd aan de kleinheid of grootsheid van welk land dan ook, maar vooral aan de plaats van dat land in de nieuwe politieke architectuur van de wereld.

Sinds 2020, dus na de Tweede Karabach-oorlog, wees Azerbeidzjan op de opkomst van nieuwe realiteiten in de zuidelijke Kaukasus. Door middel van de behaalde grote overwinning heeft ons land op internationale platforms de meerjarige activiteit van de Verenigde Naties gedemonstreerd en gezorgd voor de uitvoering van de vier gekende aangenomen resoluties. Zo slaagde Azerbeidzjan erin een geheel nieuwe sfeer te creëren, zowel in de regio als in de wereldpolitiek.

Wat we dit jaar hebben gezien, is dat het naoorlogse tijdperk zijn eigen uitdagingen en benaderingen kent. Vanuit dit oogpunt past Azerbeidzjan een nieuwe aanpak toe op sommige punten in zijn 30-jarig buitenlands beleid. Om de nationale belangen van Azerbeidzjan en de bevolking van Azerbeidzjan te waarborgen, spreekt president Ilham Aliyev zijn beslissende standpunt uit ten aanzien van vrede, rust en een welvarende toekomst in alle bilaterale en multilaterale bijeenkomsten.

Echter, het feit dat sommige staten, vooral Frankrijk, deelnamen aan de onderhandelingen en een totaal andere agenda bespraken, en tegelijkertijd Azerbeidzjan later op verschillende manieren beschuldigden van bezetting, is de opkomst van andere belangen in deze kwesties politieke hypocrisie, aangezien evenals de acties van Macron tegen de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Frankrijk als politicus zijn verraad en gebrek aan respect.

Over het algemeen zijn de betrekkingen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan in principe de afgelopen 30 jaar alleen gericht geweest op ontwikkeling. In deze betrekkingen heeft Azerbeidzjan altijd geprobeerd Frankrijk als culturele hoofdstad van Europa te steunen in een aantal kwesties en mechanismen. Hoewel Azerbeidzjan Frankrijk de kans bood om deel te nemen aan de ondertekening van het vredesakkoord in de naoorlogse periode, om zijn vredesmissie te vervullen, waren we er als gevolg daarvan getuige van dat de Franse president bezig was Azerbeidzjan te belasteren in plaats van die kans te gebruiken.

Niet elke politieke leider slaagt erin de juiste beslissingen te nemen om de belangen van zijn volk te behartigen. Helaas veroorzaakt de incompetente positie van Emmanuel Macron in de betrekkingen met Azerbeidzjan een grote klap voor de betrekkingen die tot nu toe zijn gevormd. Zelfs Frankrijk verliest zijn stem binnen de Europese Unie. Dit is een duidelijk bewijs van de ontoereikende houding van de Franse leider ten opzichte van de huidige problemen.

advertentie

De onlangs door de Franse senaat tegen Azerbeidzjan aangenomen resolutie, die in tegenspraak is met de normen en beginselen van het internationaal recht, een onoprecht en hypocriet standpunt bevat, is een grove schending van de bilaterale verbintenissen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan, zowel politiek als economisch, die al vele jaren aan de gang.

Dit is niet alleen voor de betrekkingen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan, maar ook voor de gezamenlijke overeenkomsten die zijn bereikt over de volledige uitvoering van alle punten van de tripartiete verklaring die op 10 november 2020 is ondertekend tijdens alle vergaderingen die via de Europese Unie worden gehouden, de inspanningen in deze richting , en in het algemeen in de richting van vrede. Het is een grote klap voor alle genomen stappen, minachting en minachting voor de normen en beginselen van het internationaal recht.

De aangenomen resolutie veroorzaakte de woede van het Azerbeidzjaanse volk, radicale ideeën en voorstellen werden geuit door de afgevaardigden van de Milli Majlis, zoals de opschorting van de Frans-Azerbeidzjaanse betrekkingen en de herziening van bestaande betrekkingen. Ik ben van mening dat de verklaring van 16 november 2022, aangenomen door het parlement van de Republiek Azerbeidzjan, rekening houdend met de voortdurende anti-Azerbeidzjaanse activiteiten van Frankrijk, de standpunten van de bevolking van Azerbeidzjan weergeeft, evenals een duidelijke waarschuwing aan de krachten die ons land vandaag aanvallen.

De belangrijke richting in het buitenlands beleid van Azerbeidzjan is niet gerelateerd aan de kleinheid of grootsheid van welk land dan ook, maar vooral aan de plaats van dat land in de nieuwe politieke architectuur van de wereld.

Sinds 2020, dus na de Tweede Karabach-oorlog, wees Azerbeidzjan op de opkomst van nieuwe realiteiten in de zuidelijke Kaukasus. Door middel van de behaalde grote overwinning heeft ons land op internationale platforms de meerjarige activiteit van de Verenigde Naties gedemonstreerd en gezorgd voor de uitvoering van de vier gekende aangenomen resoluties. Zo slaagde Azerbeidzjan erin een geheel nieuwe sfeer te creëren, zowel in de regio als in de wereldpolitiek.

Wat we dit jaar hebben gezien, is dat het naoorlogse tijdperk zijn eigen uitdagingen en benaderingen kent. Vanuit dit oogpunt past Azerbeidzjan een nieuwe aanpak toe op sommige punten in zijn 30-jarig buitenlands beleid. Om de nationale belangen van Azerbeidzjan en de bevolking van Azerbeidzjan te waarborgen, spreekt president Ilham Aliyev zijn beslissende standpunt uit ten aanzien van vrede, rust en een welvarende toekomst in alle bilaterale en multilaterale bijeenkomsten.

Echter, het feit dat sommige staten, vooral Frankrijk, deelnamen aan de onderhandelingen en een totaal andere agenda bespraken, en tegelijkertijd Azerbeidzjan later op verschillende manieren beschuldigden van bezetting, is de opkomst van andere belangen in deze kwesties politieke hypocrisie, aangezien evenals de acties van Macron tegen de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Frankrijk als politicus zijn verraad en gebrek aan respect.

Over het algemeen zijn de betrekkingen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan in principe de afgelopen 30 jaar alleen gericht geweest op ontwikkeling. In deze betrekkingen heeft Azerbeidzjan altijd geprobeerd Frankrijk als culturele hoofdstad van Europa te steunen in een aantal kwesties en mechanismen. Hoewel Azerbeidzjan Frankrijk de kans bood om deel te nemen aan de ondertekening van het vredesakkoord in de naoorlogse periode, om zijn vredesmissie te vervullen, waren we er als gevolg daarvan getuige van dat de Franse president bezig was Azerbeidzjan te belasteren in plaats van die kans te gebruiken.

Niet elke politieke leider slaagt erin de juiste beslissingen te nemen om de belangen van zijn volk te behartigen. Helaas veroorzaakt de incompetente positie van Emmanuel Macron in de betrekkingen met Azerbeidzjan een grote klap voor de betrekkingen die tot nu toe zijn gevormd. Zelfs Frankrijk verliest zijn stem binnen de Europese Unie. Dit is een duidelijk bewijs van de ontoereikende houding van de Franse leider ten opzichte van de huidige problemen.

De onlangs door de Franse senaat tegen Azerbeidzjan aangenomen resolutie, die in tegenspraak is met de normen en beginselen van het internationaal recht, een onoprecht en hypocriet standpunt bevat, is een grove schending van de bilaterale verbintenissen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan, zowel politiek als economisch, die al vele jaren aan de gang.

Dit is niet alleen voor de betrekkingen tussen Frankrijk en Azerbeidzjan, maar ook voor de gezamenlijke overeenkomsten die zijn bereikt over de volledige uitvoering van alle punten van de tripartiete verklaring die op 10 november 2020 is ondertekend tijdens alle vergaderingen die via de Europese Unie worden gehouden, de inspanningen in deze richting , en in het algemeen in de richting van vrede. Het is een grote klap voor alle genomen stappen, minachting en minachting voor de normen en beginselen van het internationaal recht.

De aangenomen resolutie veroorzaakte de woede van het Azerbeidzjaanse volk, radicale ideeën en voorstellen werden geuit door de afgevaardigden van de Milli Majlis, zoals de opschorting van de Frans-Azerbeidzjaanse betrekkingen en de herziening van bestaande betrekkingen. Ik ben van mening dat de verklaring van 16 november 2022, aangenomen door het parlement van de Republiek Azerbeidzjan, rekening houdend met de voortdurende anti-Azerbeidzjaanse activiteiten van Frankrijk, de standpunten van de bevolking van Azerbeidzjan weergeeft, evenals een duidelijke waarschuwing aan de krachten die ons land vandaag aanvallen.

Mazahir Afandiyev

Lid van de Milli Majlis

van de Republiek Azerbeidzjan

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending