Verbind je met ons

Oostenrijk

De Commissie keurt een Oostenrijks staatssteunprogramma van 3 miljard euro goed ter ondersteuning van bedrijven die te maken krijgen met hogere energiekosten in de context van de Russische oorlog tegen Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft een Oostenrijks plan van ongeveer € 3 miljard goedgekeurd ter ondersteuning van bedrijven die worden geconfronteerd met hogere energiekosten in de context van de Russische oorlog tegen Oekraïne. De regeling werd goedgekeurd in het kader van de staatssteun Tijdelijk Crisis- en Transitiekader

De regeling bestaat uit twee maatregelen: (i) beperkte steunbedragen om bedrijven te compenseren voor de kostenstijging van verschillende energiebronnen; en (ii) steun voor extra kosten als gevolg van uitzonderlijke stijgingen van de aardgas- en elektriciteitsprijzen. Bij beide maatregelen zal de steun de vorm aannemen van directe subsidies. De maatregel staat open voor bedrijven van elke omvang en uit elke sector, met uitzondering van onder meer krediet- en financiële instellingen.   

De Commissie heeft geconcludeerd dat de Oostenrijkse regeling noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring in de economie van een lidstaat te verhelpen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b), VWEU en de voorwaarden die zijn vastgelegd in het tijdelijke crisis- en transitiekader . Op basis hiervan heeft de Commissie de steunmaatregel goedgekeurd op grond van de EU-staatssteunregels. 

Commissaris Didier Reynders, verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid, zei: “De gevolgen van de Russische oorlog tegen Oekraïne blijven de economie van de lidstaten beïnvloeden en onzekerheden creëren. Deze regeling van €3 miljard zal Oostenrijk in staat stellen de impact van de huidige crisis op bedrijven die met hogere energiekosten te maken hebben, en vooral op energie-intensieve bedrijven, op te vangen door hen liquiditeitssteun te bieden, terwijl mogelijke verstoringen van de concurrentie binnen de interne markt worden beperkt.” 

Een persbericht is beschikbaar online..  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending