Verbind je met ons

Oostenrijk

Full fiber voor een digitaal en duurzaam Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

Wenen is een stad met een zeer hoge levenskwaliteit, een kenmerk dat zeer wordt gewaardeerd door de vele bezoekers die naar de Oostenrijkse hoofdstad komen. En gedurende drie dagen is het gastheer voor FTTH 2022, een belangrijke industrieconferentie met als missie om alomtegenwoordige, volledig op glasvezel gebaseerde connectiviteit naar heel Europa te bevorderen. De driedaagse conferentie en tentoonstelling vindt plaats in het indrukwekkende Messe Wien Exhibition & Congress Centre in Wenen, Oostenrijk.

Messe Wien Exhibition & Congress Center, Wenen, Oostenrijk.

Verlost van de beperkingen van Covid, verwelkomt de industrie dit jaar de mogelijkheid om elkaar weer fysiek te ontmoeten.

De FTTH-conferentie, die zich richt op meer dan 3,500 deelnemers van 1,000 bedrijven en meer dan 100 landen, is de grootste ontmoetingsplaats ter wereld voor belanghebbenden op het gebied van breedband. Ze maken allemaal van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan 's werelds toonaangevende glasvezelconferentie- en netwerkhub met de kans om honderden te ontmoeten afgevaardigden, exposanten en partners, en presenteren de nieuwste FTTH-oplossingen voor product- en servicetechnologie en branchetrends.

Prominent onder de aanwezige bedrijven is het Chinese multinationale bedrijf voor telecommunicatieapparatuur en -systemen ZTE.

Hun indrukwekkende aanbod omvat het prototype van de eerste Optical Network Unit (ONU) in de industrie die zowel 50-Gigabit-Capable Passive Optical Networking (50G PON) als Wi-Fi 7-technologieën ondersteunt.

Peng Aiguang, President van Europa en Amerika voor ZTE, vertelde EU Reporter: "ZTE is van een uitdager uitgegroeid tot een marktleider door jaar na jaar meer te besteden aan onderzoek en ontwikkeling."

“We zijn verheugd dat ZTE wordt gezien als een vertrouwde partner en leverancier van apparatuur voor telecomnetwerken in heel Europa en de rest van de wereld”

advertentie
Peng Aiguang, President van Europa en Amerika voor ZTE

“Ons doel is om een ​​reputatie op te bouwen op basis van de kernwaarden van ZTE. De deelname van Europese belanghebbenden en het succes van het evenement van vandaag laten zien dat het werk dat we doen vruchten afwerpt.”

“In tegenstelling tot concurrerende bedrijven heeft ZTE een “Europees model” van operaties opgebouwd, met meer dan 3000 Europese werknemers en Europeanen de hoogste managementautoriteit toe te vertrouwen.”

Christian Woschitz was voorheen manager voor de Oostenrijkse regio van ZTE, waaronder 5 Oost-Europese landen. Zijn recente benoeming tot president van Centraal-Oost-Europa zorgt ervoor dat hij nu 19 landen bestuurt die zijn gefragmenteerd in 3 verschillende regio's.

We vroegen hem welke primaire doelen hij op zijn agenda had gezet voor bedrijfsontwikkeling in Centraal-Oost-Europa?

Christian Woschitz, President van Centraal-Oost-Europa voor ZTE

“Ons doel voor de komende periode is om onze bestaande partnerschappen op het gebied van infrastructuur en consumentenapparatuur te versterken. Door de pandemie is de wereldwijde vraag naar de digitalisering van de samenleving en het bedrijfsleven snel toegenomen. Als basis hiervoor is het van groot belang dat de operators zorgen voor breedbandconnectiviteit en voldoende capaciteit voor hun consumenten of zakelijke klanten. ZTE zal met zijn toonaangevende technologie, vooral op het gebied van 5G en glasvezelnetwerken, een betrouwbare partner zijn om de vereiste infrastructuur te leveren.

Als ZTE zien we een groot potentieel in de CEE-regio, vooral de gefragmenteerde markt met veel kleine landen en verschillende talen die een flexibele en betrouwbare technologiepartner zoals wij nodig hebben.

ZTE is een snelgroeiend bedrijf in de CEE-regio en we richten ons sterk op het opbouwen van meer betrouwbare en langdurige partnerschappen met Tier 1-klanten. Vanuit technologisch perspectief zie ik nog steeds het grootste potentieel voor bedrijfsontwikkeling op het gebied van 5G, FTTH, multimedia en consumentenapparaten zoals CPE, router, AP/mesh en smartphones.”

Christian Woschitz (centrum) spreekt met Thomas Arnolder, CEO A1 Telekom Austria Group (Rechts)

Ondanks zijn recente benoeming blijft hij CEO van ZTE Austria. Worden de Oostenrijkse activiteiten van ZTE als centraal in Europa beschouwd?

“Voor ZTE heeft de Oostenrijkse markt een zeer lange en succesvolle geschiedenis, in het jaar 2009 kende Hutchison Drei Austria ZTE toe voor de modernisering van de landelijke radio en kernnetwerken. Dit is het eerste full-turn-key project in Europa met een behoorlijke omvang. Vanuit dit perspectief zouden we kunnen zeggen dat onze wortels in Europa nauw verbonden zijn met de Oostenrijkse markt.

Sinds vorig jaar is Wenen nu de hub voor de CEE-regio en ik heb al mijn regionale platformmedewerkers in Oostenrijk gevestigd. De lessen uit de Oostenrijkse markt zullen een best practice-model worden voor de CEE-regio, dus als we bedenken dat ons telecommarktaandeel in Oostenrijk ongeveer 1/3 is, geeft dit ons een zeer ambitieuze doelstelling voor de regio.

Op het gebied van telecommunicatie is Oostenrijk een van de meest concurrerende landen in Europa. Sinds ZTE in 2010 op de markt kwam door in de kortst mogelijke tijd het complete netwerk van Hutchison Drei Austria te moderniseren, begon de race voor de beste dekking, kwaliteit en gebruikerservaring. Mede doordat de Oostenrijkse overheid met de telecomwet 2020 voor een zeer solide basis voor investeringen heeft gezorgd, gaat de sterke concurrentie met 5G door. Momenteel investeren Oostenrijkse telecomoperators jaarlijks 700 miljoen euro voor de uitrol van 5G. Deze enorme investering zorgde ervoor dat ongeveer 80% van de bevolking nu al kan genieten van 5G-diensten.

Daarom is Oostenrijk in de MOE-regio momenteel het meest geavanceerde land op het gebied van 5G-bevolkingsdekking. We kunnen echter net zo goed een snel 5G-implementatieprogramma zien in Tsjechië, Hongarije, Bulgarije en Kroatië. Maar er zijn ook verschillende landen zoals Servië en Roemenië waar de 5G-licentie tot nu toe niet is geveild.

Wat we kunnen zien is dat de huidige belangrijkste drijfveer voor 5G nog steeds is om de eindgebruiker van voldoende breedbandcapaciteit te voorzien. Dit geeft een verklaring waarom het in Oostenrijk veel sneller gaat dan bijvoorbeeld in Roemenië. Oostenrijk heeft 200k actieve glasvezelabonnees, Roemenië heeft 6.5 miljoen.

Dus hoe ziet hij de evolutie van vezels in Europa?

“Glasvezeldiensten kunnen een aanzienlijke waarde en voordeel opleveren voor de EU in de digitale transformatie. Dit moet in staat zijn te voldoen aan de behoeften van een alomvattende digitale EU-strategie, nu we beginnen met de migratie van de oude op koper gebaseerde breedbanddiensten naar een nieuwe hogesnelheidsinfrastructuur voor glasvezelbreedbanddiensten.

ZTE heeft voortdurend samengewerkt met EU-operators als een toonaangevende PON-oplossing en Video E2E-provider. Zo hebben we in Oostenrijk, Spanje, Italië, Turkije, Roemenië, Tsjechië en Griekenland uitvoering gegeven aan de ontwikkeling van glasvezelnetwerken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending