Verbind je met ons

Oostenrijk

Meer dan 40,000 marsen in Wenen tegen coronavirusvergrendeling

DELEN:

gepubliceerd

on

Meer dan 40,000 mensen marcheerden zaterdag (4 december) door Wenen om te protesteren tegen een afsluiting en plannen om vaccinaties verplicht te stellen om de pandemie van het coronavirus in te dammen, schrijf Francois Murphy, Lisi Niesner en Michael Shields, Reuters.

Geconfronteerd met een golf van infecties, maakte de regering vorige maand van Oostenrijk het eerste land in West-Europa dat opnieuw een lockdown instelde en zei dat het vaccinaties vanaf februari verplicht zou maken.

Mensen droegen borden met de tekst: "Ik zal voor mezelf beslissen", "Maak Oostenrijk weer groot" en "Nieuwe verkiezingen" - een knipoog naar de politieke onrust die drie kanseliers binnen twee maanden heeft gezien - terwijl de menigten zich verzamelden. Lees verder

"Ik ben hier omdat ik tegen gedwongen vaccinaties ben. Ik ben voor mensenrechten en de schending van mensenrechten moet worden gestopt", vertelde een demonstrant aan Reuters Television.

"We beschermen onze kinderen", zei een ander.

Demonstranten houden vlaggen en plakkaten vast terwijl ze samenkomen om te protesteren tegen de beperkingen van de coronavirusziekte (COVID-19) en de verplichte vaccinatie in Wenen, Oostenrijk, 4 december 2021. REUTERS/Lisi Niesner
Demonstranten houden vlaggen en plakkaten vast terwijl ze voor de Staatsopera marcheren om te protesteren tegen de beperkingen van de coronavirusziekte (COVID-19) en de verplichte vaccinatie in Wenen, Oostenrijk, 4 december 2021. REUTERS/Lisi Niesner

Demonstranten houden vlaggen en plakkaten vast terwijl ze samenkomen om te protesteren tegen de beperkingen van de coronavirusziekte (COVID-19) en de verplichte vaccinatie in Wenen, Oostenrijk, 4 december 2021. REUTERS/Lisi Niesner

Zo'n 1,200 politieagenten werden ingezet om verspreide protesten aan te pakken die overgingen in een mars op de centrale Ringboulevard.

advertentie

De politie schatte de omvang van het protest op meer dan 40,000, terwijl ongeveer 1,500 tegenprotesten organiseerden.

Agenten gebruikten pepperspray tegen demonstranten die vuurwerk op de politie richtten en hielden enkele demonstranten vast, aldus de politie.

Een parlementaire commissie keurde deze week een verdubbeling van de duur van de afsluiting tot 20 dagen goed, wat volgens de regering het langst zal duren. Lees meer.

Oostenrijk, een land met 8.9 miljoen inwoners, heeft gerapporteerd bijna 1.2 miljoen gevallen van coronavirus en meer dan 12,000 aan COVID-19 gerelateerde sterfgevallen sinds de pandemie vorig jaar begon.

Sinds het begin van de lockdown zijn er nieuwe gevallen gedaald, waarvan de voorwaarden een uitzondering maken voor protesten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending